Τραγούδια στη σελίδα
Και να βάλουμε χρονικό όριο υπάρχουν και τραγούδια που ταιριάζουν στη σελίδα και φέρνω παράδειγμα τα τραγούδια της δεύτερης καριέρας του Μάρκου.
Δε βλέπω να βγάζουμε άκρη παιδιά...
Άκρη θα βγάλουμε μόνο αν καταλάβουν μερικοί το νόημα της σελίδας...
Έχω δει πολλούς να ανεβάζουν τραγούδια για άλλους που τα ζητάνε και ξέρουν ότι δεν ταιριάζουν εδώ και λένε admin σβήστο..αλλά απ' ότι φένεται η σελίδα είναι ένα μέσον για ανταλλαγή τραγουδιών.
Για να το αποφύγουμε αυτό καλό είναι ή να ανταλλάζουμε τραγούδια που είναι άσχετα με τη σελίδα μέσω e-mail ή να ανεβάζουμε στο rapidshare για να τα κατεβάσουν και περισσότεροι που τα θέλουν (www.rapidshare.de).
- ZAGOURAS
- More than 50 posts user
Ας μην μας πιάνει πανικός και προσπαθούμε να "διαφυλάξουμε"την σελίδα από τις ανασφάλειες μας.Τουλάχιστον 15 τραγούδια του Μάρκου ειναι μετά το '60 σε 1η εκτέλεση...Λοιπόν η σελίδα έχει αυτή την στιγμή 4828 τραγούδια και για αυτά που γίνεται τόσος ντόρος δεν ξεπερνούν (από μια πρόχειρη και γρήγορη λίστα που έκανα)τα 80.θα την παραθέσω αργότερα..Καλή σκέψη είναι επίσης να υπάρξει μια άλλη κατηγορία για τα τραγούδια που έχουν πιο "λαικό" ύφος και όχι να σβηστούν..
Αν ρίξεται μια ματιά στα τραγούδια που είναι πριν το '58 θα βρείτε πολλά "λαϊκού ύφους".Τι να κάνουμε δηλ.; να τα σβήσουμε επειδή χαλάει η σούπα του billara;Ας μην τα κατεβάζει και ας κάνει μια "υποχώρηση" στην θέληση των πολλών.Επίσης να πάρεται υπ' όψη σας ότι τα τραγούδια που είναι (ας πούμε) μεταξύ του'58 και του '65 σε λίγα χρόνια θα τα ψάχνουμε όπως ψάχνουμε τώρα του '10 του '20 και του'30 γιατί έτσι κι αλλοιώς η ελληνική μουσική πάει κατά διαόλου..
Αυτό που γίνεται σ' αυτή την σελίδα είναι πολύ σημαντικό και πρέπει με αγάπη για τα "λαϊκά" τραγούδια να βοηθήσουμε.
Οσων αφορά τα "παραδοσιακά" νομίζω ότι ο μπλετσας τα είπε μια χαρά
- ZAGOURAS
1. ΒΡΕΧΕΙ ΣΤΗΝ ΦΤΩΧΟΓΕΙΤΟΝΙΑ-ΜΠΙΘΙΚ.
2. ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ-ΑΛΛΟΣ
3. ΒΡΕ ΜΑΓΚΑ ΤΟ ΜΑΧΑΙΡΙ ΣΟΥ-ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ
4. ΤΙ Μ’ΩΦΕΛΟΥΝ ΟΙ ΑΝΟΙΞΕΣ-ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ
5. Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ-ΠΕΡΓΙΑΛΗΣ
6. ΑΓΑΠΗΣΑ ΚΑΙ ΜΙΣΗΣΑ-ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ
7. ΠΗΡΑ ΤΗΝ ΣΤΡΑΤΑ-ΘΑΝ.ΠΟΛΥΚΑΝΔΡ.
8. MΠΙΡ ΑΛΛΑΧ-ΡΟΔΑ
9. GREEK COOKING-TSOMIDHS
10.ΡΙΧΝΩ ΖΑΡΙΑ-ΛΕΜΠΕΣΗΣ
11.ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΑΚΙ-ΖΑΓΟΡΑΙΟΣ
12.ΑΡΧΟΝΤΙΣΣΑ-ΑΛΛΟΣ
13.ΞΕΡΩ ΝΕΚΡΟΥΣ-ΚΑΖΑΝΤ-ΣΟΥΚΑ
14.ΘΑ ΣΑΛΤΑΡΩ-ΖΑΓΟΡΑΙΟΣ
15.Ο ΒΟΤΑΝΙΚΟΣ-Β.ΠΕΡΠΙΝΙΑΔΗΣ
16.ΘΕΛΩ ΝΑ Σ’ ΑΝΤΑΜΩΣΩ-ΞΑΡΧΑΚΟΣ
17.ΑΠΟΨΕ Μ’ ΕΓΚΑΤΕΛΕΙΨΕΣ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ
18.Μ’ ΕΧΕΙΣ ΜΑΓΕΜΕΝΟ-ΜΑΡΙΝΕΛΛΑ
19.ΤΑ ΥΔΡΕΙΚΑ-ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗΣ
20.ΤΟ ΣΚΕΡΤΣΟ ΣΟΥ ΤΟ ΜΑΓΙΚΟ-ΓΚΟΛΕΣ
21.ΤΗΣ ΜΑΣΤΟΥΡΑΣ Ο ΣΚΟΠΟΣ-ΜΕΡΚΟΥΡΗ
22.ΜΙΑ ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΑ ΑΓΑΠΗΣΑ-ΑΛΛΟΣ
23.ΠΕΦΤΟΥΝ ΤΙΣ ΒΡΟΧΗΣ ΟΙ ΣΤΑΛΕΣ-?
24.ΚΑΝΕΛΛΟΡΙΖΑ-ΠΑΝΟΥΣΗΣ
25.ΑΠΟΨΕ ΚΑΝΕΙΣ ΜΠΑΜ-ΚΑΤΣΙΜΙΧΑΣ
26.ΚΑΛΟΓΡΗΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ
27.ΕΜΕΝΑ ΛΟΓΙΑ ΜΗ ΜΟΥ ΛΕΣ-ΞΑΡΧΑΚΟΣ
28ΟΣΟΙ ΕΧΟΥΝΕ ΠΟΛΛΑ ΛΕΦΤΑ-ΚΥΡΙΤΣΗΣ
29.ΜΕΣ ΤΟΥ ΒΑΒΟΥΛΑ ΤΗ ΓΟΥΒΑ-ΔΗΜΗΤΡΙΑΝΑΚΗΣ
30.ΤΖΑΚ Ο’ ΧΑΡΑ-ΖΑΜΠΕΤΑΣ
31.ΚΟΛΩΝΑΚΙ-ΤΖΩΡΤΖΗΣ
32.ΜΕ ΠΟΛΕΜΑΣ ΜΠΑΜΠΕΣΙΚΑ-ΦΡΑΤΗΣ
33.Η ΣΚΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΓΩ-ΓΑΛΑΝΗ
34.ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΩ ΕΓΩ ΧΩΡΙΣ ΕΣΕΝΑ-ΓΚΟΛΕΣ
35.ΕΙΝ’ ΕΥΤΥΧΗΣ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ-ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ
36.ΕΣΥ ΠΑΣΑ ΜΟΥ ΦΑΕ ΚΑΙ ΠΙΕ-ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ
37.ΝΑ ΣΕ ΖΗΛΕΥΟΥΝ ΠΙΟ ΚΑΛΑ-ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ
38.ΔΕΝ ΜΟΥ ΚΑΙΓΕΤΑΙ ΚΑΡΦΑΚΙ-ΖΑΜΠΕΤΑΣ
39.KALIO KALA GERAMATA-Β. ΠΕΡΠΙΝΙΑΔΗΣ
40.ΜΙΑ ΓΑΛΑΝΟΜΑΤΑ-ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΣ
41.ΣΚΟΤΩΣΕ ΜΕ-ΜΑΡΟΥΔΑΣ
42.ΖΙΓΚΟΥΑΛΑ Σ’ ΑΓΑΠΩ-ΜΕΛΑΓΙΑ
43.ΕΡΩΤΑ ΜΟΥ ΚΑΤΕΡΓΑΡΗ-ΛΙΝΤΑ
44.ΔΙΠΛΗ ΖΩΗ-ΡΕΠΑΝΗΣ
45.ΕΝΑΣ ΒΛΑΚΑΣ ΚΑΙ ΜΙΣΟΣ-Τ.ΧΡΥΣΟΣ
46.ΘΑ ΜΟΥ ΒΑΛΕΙΣ ΤΗΝ ΚΟΥΛΟΥΡΑ-ΛΙΝΤΑ
47.ΚΑΤΩ ΤΑ ΚΑΤΩ-Σ.ΒΑΜΒΑΚΑΡΗΣ
48.Ο ΓΛΕΝΤΖΕΣ-ΤΣΙΤΣΑΝΗΣ
49.ΠΩ ΠΩ ΖΗΜΙΑ ΠΟΥ ΠΑΘΑΜΕ-ΤΣΙΤΣΑΝΗΣ
50.ΠΑΡΗΓΟΡΑΜΕ ΜΠΟΥΖΟΥΚΙ ΜΟΥ-ΤΣΙΤΣΑΝΗΣ
51.ΤΟ ΓΑΙΔΟΥΡΑΚΙ ΜΟΥ-ΖΑΜΠΕΤΑΣ
52.ΒΟΛΙΩΤΙΣΣΑ-ΤΡΙΟ ΕΛΛ.
53.ΘΑ ΒΡΩ ΜΟΥΡΜΟΥΡΗ ΜΠΑΓΛΑΜΑ-ΚΑΖΑΝΤ.
54.ΗΛΙΟΒΑΣΙΛΕΜΑΤΑ-ΧΙΩΤΗΣ
και βεβαια υπαρχουν κι άλλα, αλλά νομίζω ότι αυτά μαζι με τα διπλοανεβασμενα (ολα μαζι περίπου 200) ειναι το πρώτο βήμα
Ζάγκουρα, όπως είδα τη λίστα σου, κι εγώ θα έλεγα να φύγουν (για ένα μόνο θέλω να μείνει οπωσδήποτε - άλλη κουβέντα αυτή...). Ορισμένα τραγούδια δεν ήξερα καν ότι υπήρχαν στη σελίδα γιατί πχ πολλές φορές ανεβαίνουν τόσα πολλά που χάνω τη μπάλα ή λείπω για μερικές μέρες. Αλλιώς θα είχα σημαδέψει κι εγώ πολλά που δεν ταιριάζουν κατά τη γνώμη μου. Άλλα πάλι (όπως το 24 και το 25 που ανέφερε ο Πλάντμαν) είχαν ανέβει με χαβαλεδιάρικη διάθεση παλιά (τότε που ήταν πιο οικογενειακή η κατάσταση στη σελίδα και λιγότερες οι κουβέντες σαν αυτή εδώ) και απλά ξέμειναν τόσο καιρό.
Θέλει κάποιος να σχολιάσει αυτή τη λίστα;
Ζάγκουρα σχετικά με τις εκτελέσεις του '60+ έχω μπερδευτεί πάντως λίγο με αυτά που γράφεις. Πχ υπάρχουν πολλοί Τσιτσάνηδες που απέχουν παρασάγγας από το ρεμπέτικο. Θα έπρεπε λες πχ η σελίδα παρ΄όλα αυτά να τα συμπεριλάβει χάριν πληρότητος της δισκογραφίας του συνθέτη; Πολλοί πχ «τη λένε» στο Χιώτη για τα «Μάμπο» αλλά εγώ εκείνα τα θεωρώ «πταίσματα» μπροστά στα εξής παραδείγματα «παρεκτροπών» του Τσιτσάνη:
Η γυναίκα η μουρμούρα
Διπλή ζωή
Που σε βρήκα, που με βρήκες
Ντράκουλας
Με κάτι τέτοιες περιπτώσεις τί να κάνουμε πχ;
- KONSTANTINOS
Αντί να τεθούν χρονολογικα όρια και να υπάρχουν διαπληκτισμοί για το ύφος των τραγουδιών που ανεβαίνουν, πως σας φένετε η ιδέα να γινει κατηγοριοποίηση των τραγουδιών με βάση 2 κριτήρια:
α) Με βαση το ύφος, (π.χ. ρεμπέτικο, παραδοσιακό κτλ.) και
β) Με βαση το χρονο (π.χ 1920-30 1930-40,1940-50 κτλ.)
Με αυτό τον τρόπο διαδφαλίζεται το υφος της σελίδας, δεν χανονται μεταγενεστερα αξιολογα τραγαδια και γενικός ικανοποιούνται όλοι.
Κωνσταντίνος
-
- More than 100 posts user
- Επικοινωνία:
Αυτή η πρόταση ακούγεται σωστή ΚΑΙ επιπλέον πρέπει να μπεί και ένα μέτρο στα παραδοσιακά. Π.χ έχει υποθεί πολλές φορές ότι η σελίδα προσφέρει τραγούδια που ΔΕΝ μπορύν να βρεθούν στο εμπόριο (για τα ρεμπετικα). ΤΟ ΙΔΙΟ πρεπει να ισχύσει και για τα παραδοσιακα. Τα παραδοσιακά που πρέπει να ανεβαίνουν πρέπει να είναι ΠΡΩΤΕΣ εκτελεσεις είτε προκειται για κλαρίνο ή Θρακιώτικο ταμπούρλο. Πιστεύω ότι πρέπει να ισχύουν τα ίδια μέτρα και σταθμά για όλα τα τραγούδια.KONSTANTINOS έγραψε:Καλησπέρα,
Αντί να τεθούν χρονολογικα όρια και να υπάρχουν διαπληκτισμοί για το ύφος των τραγουδιών που ανεβαίνουν, πως σας φένετε η ιδέα να γινει κατηγοριοποίηση των τραγουδιών με βάση 2 κριτήρια:
α) Με βαση το ύφος, (π.χ. ρεμπέτικο, παραδοσιακό κτλ.) και
β) Με βαση το χρονο (π.χ 1920-30 1930-40,1940-50 κτλ.)
Με αυτό τον τρόπο διαδφαλίζεται το υφος της σελίδας, δεν χανονται μεταγενεστερα αξιολογα τραγαδια και γενικός ικανοποιούνται όλοι.
Κωνσταντίνος