Καζαντζίδης γραμμοφώνου

Απάντηση
Μήνυμα
Συγγραφέας
Rumeliotis
More than 100 posts user
Επικοινωνία:

#8 Δημοσίευση από Rumeliotis »

ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΛΑΧΟΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΧΩΡΗΜΕΝΟ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΑΥΤΟ ΣΤΟ ΣΤΕΛΙΟ ΜΕ ΑΡΙΘΜΟ Α0-5414 ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ Η ΠΙΣΩ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥ ΔΙΣΚΟΥ ,ΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΠΕΤΡΙΝΗ ΚΑΡΔΙΑ ΑΛΛΑ ΣΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΟΠΟΙΟΣ ΑΓΑΠΕΙ ΠΑΙΔΕΥΕΙ ΕΧΕΙ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΟ ΔΙΠΛΑ (Α και μια διορθωση εχει τραγουδια με την Νιτσα Γκρεζυ Ο Στελιος Ενα που βρηκα Τυχαια ειναι το Μετανοιωνω και Δακρυζω)

xenos

#9 Δημοσίευση από xenos »

Φίλε hondrosk, στη σειρά των HMV το ΄΄ΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΠΕΤΡΙΝΗ ΚΑΡΔΙΑ ΄΄ έχει αριθμό 5514 και όχι αυτό που γράφει Ο Κ. ΜΠΑΛΑΧΟΥΤΗΣ. Η πίσω πλευρά του έχει ΄΄ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΔΕΙΛΙΝΟ ΄΄ με τη ΔΟΥΚΙΣΣΑ. Και τα δύο, είναι του Θ. Δερβενιώτη.
Ωστόσο να κρατήσω κι΄ εγώ τις επιφυλάξεις μου, για την ύπαρξη του τραγουδιού με τον ΣΤΈΛΙΟ ΚΑΖΑΝΤΖΙΔΗ.
Όσο για το όνομα, θα εννοείς την ΠΙΤΣΑ ΝΕΓΚΡΗ...

Άβαταρ μέλους
hondrosk
More than 150 posts user.

#10 Δημοσίευση από hondrosk »

Ο μπαλαχούτης το έχει και με τους 2 αριθμούς σειράς
Στο 5414 έχει από την αλλη πλευρά το "όποιος αγαπά παιδεύει"
ενό στο 5514 δεν αναφέρει β' πλευρά , αρα πρόκειται για το τραγούδι της Δούκισσας που λες.
Ή που εκτυπωθηκε το "Ποιος έχει πέτρινη καρδιά" 2 φορές ή που υπάρχει λάθος!

:?: δεν είπα εγώ για Πίτσα Νέγκρη , μάλλον στον Ρουμελιώτη αναφερώσουν...

xenos

#11 Δημοσίευση από xenos »

Πάλι στη σειρά αυτή, HMV, έχουμε 5410 ΄΄ΤΟ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ΄΄, 5413 ΄΄ΡΕΖΕΡΒΑ΄΄ ΤΟΥ ΤΣΙΤΣΑΝΗ ΜΕ ΚΑΖΑΝΤΖΙΔΗ, ΜΕΤΑ 5417 ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΜΑΝΤΗΛΙ, ΤΣΙΤΣΑΝΗΣ ΚΑΖΑΝΤΖΙΔΗΣ. Τι κρύβεται μεταξύ. 13 ΚΑΙ 17 δεν το ξέρω. Εκείνο που ξέρω, από μια συνεχή 3ΕΤΗ -τρις την εβδομαδα 1976 1979- παρουσία στο Μοναστηράκι, αλλά και από φίλους εκεί με 15ΕΤΗ και βάλε, παρουσία πριν από μένα, το τραγούδι αυτό δεν εντοπίστηκε. Ψηφίζω τη δεύτερη εκδοχή σου, μια και ο ΣΤΕΛΙΟΣ είχε γίνει μύθος, πολύ πριν πεθάνει...Για ένα ακόμη ΄΄στοιχειωμένο΄΄ τραγούδι, έγραψα πιό μπροστά. Αυτό το είχα στα χέρια μου... Δεν το αγόρασα, γιατί τότε που έδινα για το δίσκο του γραμμοφώνου 50-100 δραχμές, μου ζήτησαν 400, είπα θα τον βρω φθηνότερα, αλλά όχι μόνο δεν τον βρήκα, βρήκα ότι ολοι οι συλλεκτες αγνοούσαν την ύπαρξή του......

Rumeliotis
More than 100 posts user
Επικοινωνία:

#12 Δημοσίευση από Rumeliotis »

Υπαρχει και Νιτσα Γκρεζυ Η Κριεζη που εχει κανει Δευτερες φωνες σε τραγουδια του Στελιου

ΚΑΖΑΝΤΖΙΔΗΣ - ΑΝΘΡΩΠΕ ΜΟΥ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙΣ με Νιτσα Γκρεζη[Κριεζη](Μπ.Τρικαλινου)1955 His Master Voise
ΚΑΖΑΝΤΖΙΔΗΣ - ΜΑΥΡΗ ΘΑ ΝΑΙ Η ΖΩΗ ΣΟΥ με Νιτσα Γκρεζη (Μπ.Μπακαλη)1957

xenos

#13 Δημοσίευση από xenos »

Πράγματι, φίλε Rumelioti,

Με αριθμούς σειράς 7335 και 5262.

Απάντηση

Επιστροφή στο “Αναζήτηση τραγουδιού”