Αλλαγη στοιχειων τραγουδιου
- Χρηστος ο Κωος
- More than 150 posts user.
Αλλαγη στοιχειων τραγουδιου
Επειτα απο 2-3 φορες που το ακουσα ημουν πια σιγουρος οτι δεν ειναι ουτε ο Μπινης ουτε η Μπελλου. Εψαξα στις δισκογραφιες τους και δεν το βρηκα πουθενα μεχρι που επεσα πανω στο παραρτημα στο βιβλιο του Μπινη που εχει ενα καταλογο της Odeon του '53 οπως λεει αλλα μαλλον ειναι του '52.
Eκει λοιπον βρηκα οτι τραγουδουν ο Γιαννης Παπαδοπουλος και η Ευαγγελια Μαρκοπουλου
Ευχαριστω
ΥΓ Εκανα ηδη τις διορθωσεις στο τραγουδι
-
- More than 50 posts user
Βέβαια για το "Η ΜΑΥΡΗ ΦΤΩΧΕΙΑ ΚΑΙ Η ΑΝΕΡΓΕΙΑ" μου κάνει εντύπωση το ότι δεν είναι η φωνή του Μπίνη. Μήπως υπάρχει και δεύτερη ηχογράφηση;
Ο Ζαγοραίος ηχογραφεί για πρώτη φορά το 1956, το "Άναψε το τσιγάρο" του Κλουβάτου.
Εκτός, αν ο ερμηνευτής δεν είναι ο αναφερόμενος (δεν έχω τη δυνατότητα να ακούσω, δυστυχώς...).
Έλεγξέ το λοιπόν.
Έχεις λάθος γλυκειά μου Ιωάννα. Ο Σπύρος Ζαγοραίος (ο ...ντελαμαγκέν) μπαίνει για πρώτη φορά στη δισκογραφία το 1952, ερμηνεύοντας (σε πρώτη φωνή) δύο τραγούδια του Τσιτσάνη, μαζί με την Ευαγγελία Μαρκοπούλου και τον Τσιτσάνη που τον συνοδεύουν.Misirlou έγραψε:Σάκη Παπ., το τραγούδι "Τα χώματα της ξενητιάς" (Τσιτσάνης Β) με Σπ. Ζαγοραίος - Ευαγγελία Μαρκοπούλου - Β. Τσιτσάνης που ανέβασες, σίγουρα δεν είναι του 1952.
Ο Ζαγοραίος ηχογραφεί για πρώτη φορά το 1956, το "Άναψε το τσιγάρο" του Κλουβάτου.
Εκτός, αν ο ερμηνευτής δεν είναι ο αναφερόμενος (δεν έχω τη δυνατότητα να ακούσω, δυστυχώς...).
Έλεγξέ το λοιπόν.
Τα τραγούδια αυτά, χτυπημένα στην ίδια πλάκα γραμμοφώνου (12/9/1952, ODEON GA 7689) είναι: "Το κουρμπέτι" και "Τα χώματα της ξενητιάς".
(Άνευ ουδεμίας αμφιβολίας. Καρατσεκαρισμένο!).
Σ.Π.
- Χρηστος ο Κωος
- More than 150 posts user.
"Γραμμα θα στειλω στο Θεο" του Μπακαλη (Μπελλου,Ζαγοραιος,Τατασοπουλος) Odeon GA-7707
"Eκαψα τη καλυβα μου" του Μπακαλη (Μπελλου,Ζαγοραιος,Μπακαλης) Odeon GA-7707
Eπισης το '53 :
"Ο Υπαρξιστης" παλι του Μπακαλη (Μπελλου,Ζαγοραιος) Odeon GA-7743