Το ρεμπέτικο και μεις...

"Κονσούλτο"
Απάντηση
Μήνυμα
Συγγραφέας
dream

#22 Δημοσίευση από dream »

Billaras έγραψε:
Σ' ευχαριστώ που μου θύμησες ότι δεν είμαι αρχάριος.

Βασίλης
Τρελλή ατάκα !!! Δημοτικού .. Τεσπά το θέμα είναι να βγει κάτι από την κουβέντα αλλά φαίνεται δεν βλέπουμε πέρα από τα στενά όρια του εαυτούλη μας.. Πόσους δίσκους εχω εγώ, πόσα χρόνια ξέρω μπουζούκι , ο τάδε είναι άσχετος .αυτό δεν είναι ρεμπέτικο . οι μάγκες δεν υπάρχουν πια κλπ . Τo μέγεθος της ασέβειας προς το συνoμιλητή φαίνεται ούτως ή άλλως από εδώ : forum/viewtopic.php?p=2875

Κάπου εδώ θα πάψω να ασχολούμαι με το θέμα , δε νομίζω ότι βγαίνει κάποια άκρη.

Σας χαιρετώ .

Άβαταρ μέλους
Κώστας Ε.

#23 Δημοσίευση από Κώστας Ε. »

Η αλληλοφαγομάρα που έλεγα...
Τελικά πρέπει να είσαστε ευτυχισμένοι από την ζωή σας για να μαλώνετε για κάτι τόσο υποκειμενικό.
Άντε βγάλε άκρη για το αν ο Γκολές ή ο Τσομίδης ξέρει μπουζούκι ή όχι;
Από ΄μένα πάντως είναι καλύτεροι.

Άβαταρ μέλους
Σωτήρης
More than 150 posts user.
Επικοινωνία:

#24 Δημοσίευση από Σωτήρης »

Dream καλά κατάλαβες...
Μάλλον δεν είναι επιδίωξη όλων μας να βγαίνει νόημα από τα θέματα που συζητάμε. Δεν δέχομαι όμως ένας άνθρωπος να τρελάνει όλους τους υπόλοιπους.
Ο φίλος ο Billaras έχει θέσεις και απαντήσεις κατ' επιλογήν. Γιά τον Ιορδάνη πρώτα έλεγε πως δεν ανήκει στους μάγκες γιατί είναι μετά το 50 και μόλις κατάλαβε πως κάνει λάθος, χρονολογικά τουλάχιστον, (μάλλον είδε τις 80 ηχογραφήσεις του...) το άλλαξε και μας είπε πως απλά δεν του αρέσει. Ο Γκολές είναι καθολικά αποδεκτό, από όλους τους αξιόλογους συναδέλφους, πως είναι μπουζούκαρος. Στους περισσότερους δίσκους του εξάλλου παίζει μόνο αυτός μπουζούκι. Εκτώς αν τον καλύπτουν για κάποιο μυστήριο λόγο οι εταιρίες και ο Billaras μας αποκάλυψε μια φοβερή συνομωσία!!! Πάντως τέτοιες σαχλαμάρες κυκλοφορούν για πολλούς. Εδώ πριν μερικά χρόνια μια φίλη (εγγονή πολύ γνωστού παλιού μπουζουξή και συνθέτη) μου έλεγε πως δεν ήξερε μπουζούκι ο ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ και έπαιζε από πίσω ο παπούς της! Τρέχα γύρευε τι λέει ο καθένας για να πει μια εξυπνάδα.
Τέλος πάντων νομίζω πως το θέμα που έθεσε εξ αρχής ο Ζάγκουρας δεν ήταν αν ξέρει μπουζούκι ο... Μπέμπης (έχω έγκυρες πληροφορίες που λένε πως δεν ήταν και τόσο καλός, αλλά τον αβαντάριζε το Χολλυγουντ με ειδικά εφέ!!!) ή ο οποιοσδήποτε άλλος καταξιωμένος καλλιτέχνης. Αν νομίζετε πως μπορούμε να επιστρέψουμε εκεί που ξεκινήσαμε θα χαρώ πολύ να συμμετέχω ξανά.
Μέχρι τότε ΣΥΓΓΝΩΜΗ που παρασύρθηκα σε αυτή τη βλακεία! Σταματάω λόγω αυτοσεβασμού...

Υ.Γ. 11 χρόνια μπουζουξής δεν ήξερε τον Λιόση!!! Κι εγώ 11 χρόνια ποδοσφαιριστής προχτές πήρε το αυτί μου κάτι για έναν... Μαραντόνα!

Άβαταρ μέλους
Giannis_Naxos
More than 50 posts user

#25 Δημοσίευση από Giannis_Naxos »

Παιδιά αν και είναι λίγο αργά για να συμμετάσχω και εγώ στην κουβέντα σας, θέλω να αναφέρω κάποια πράγματα.

Η φράση ''ΔΕΝ ΑΡΕΣΕΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ Ο ΠΑΤΣΑΣ'' είναι πολύ σωστή αλλά θα πρέπει να παρατηρήσετε και το άλλο.Μπορεί κάποιος μπουζουξής, κάποιος τραγουδιστής, ή τέλος πάντων κάποιος... να μην κάνει ΚΛΙΚ σε αυτό που ειδικεύεται, αλλά κάποια στιγμή να κάνει κάτι και να αφήσει τον ακροατή άφωνο!!! Για παράδειγμα, έχω έναν φίλο που παίζει μπουζούκι. Είχαμε πάει σε μια γιορτή ως καλεσμένοι αλλά παίρνουμε πάντα μαζί μας τα ''εργαλεία'' (κιθάρα-μπουζούκι).Έτσι λοιπόν ξεκινήσαμε για το σπίτι του φίλου μου, τα μπουζουκοκίθαρα στον όμο και αγιοσ ο Θεόσ!!!Έτυχε εκείνο το βράδυ να είναι και άλλος ένας συνάδελφος (τετράχορδος όμως) στην παρέα. Είπαμε να βγάλουμε τα όργανα μας να πούμε ένα τραγουδάκι...Το παλικάρι λοιπόν έβγαλε το μπουζουκάκι του και ξεκίνησε ζέσταμα!!!Τρελάθηκα!Ο άνθρωπος ήτανε άπιαστος κυριολεκτικά!!!Αλλά... καθόλου ένταση.Βγάζω και εγώ την κιθάρα μου,βγάζει και ο φίλος μου ο Θανάσης το τρίχορδο του, κουρδίζουμε, και ξεκινάμε...Μετά από καμμιά δεκαριά τραγούδια λοιπόν, αφού πλέον ο φίλος μου είχε ξεφτιλειστεί μπροστά στον ''αλοιφή'' γιατί πρέπει να παραδεχτώ ότι ο θανάσης δεν παίζει τόσο καλά μπουζούκι,ξεκίνησε ένα τακσιμάκι σε ΛΑ Χιτζάζ...Αφού πλέων μετά από 10 λεπτά τελείωσε την τακσιμάρα του, παρατήρησα ότι εγώ είχα σταματήσει να παίζω κιθάρα,ο άλλος συνάδελφος είχε κρύψει το μπουζούκι του,και όλοι στο δωμάτιο είχαν βγάλει τον σκασμό και καπνίζανε, ενώ η πρώτη κουβέντα που ακούστηκε στο δωμάτιο ήταν μετα από σχεδόν 1 λεπτό. :shock:

Τώρα όσο για την έννοια του ρεμπέτικου,θέλω να πω κάποια πράγματα.Καταρχάς αυτό που κάνετε για να βρείτε ποιος ήταν ρεμπέτης και ποιος όχι είναι ποταπό...
Τυχάινει να γνωρίζω και να παίζω με έναν μπουζουξή που έπαιζε με τον μεγάλο Ιορδάνη το 80-90.Λέγεται Νίκος Νικολάκης.Αυτός ο άνθρωπος τώρα έχει στην Νάξο θερμοπκήπια και ξεπατώνεται στην δουλειά.Μιλάμε η πενιά του είναι copy paste ο Τσομίδης!!!Πραγματικά! Και φανταστείτε ότι μαζί του έπαιζε μπαγλαμά...Έτυχε λοιπόν να παίξουμε σε ενά ρεμπετάδικο στη Νάξο περίπου τέτοια εποχή πέρυσι, αλλά ήταν μεσοβδόμαδα και ήμασταν εμείς και ο ιδιοκτητης.Μέχρι την στιγμή που ετοιμαζόμασταν να φύγουμε κατά τισ 1 το βράδυ και σκάει μια ρεμπετοπαρέα 8 άτομα.καθόμαστε στο τραπέζι τους, παίζουμε, και το διαλύουμε στις 6 το πρωί.Και μιλάμε ότι συνολικά είμασταν μια παρέα κοντά 10 άτομα!
Και που θέλω να καταλήξω:ΤΟ ΡΕΜΠΕΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ!!! Όποιος πηγαίνει στην δουλειά του και κουράζεται και έχει προβλήματα και, και..., και..., και το σημαντικότερο όποιος νιώθει ΕΛΛΗΝΑΣ πάνω απ'όλα,και λεέι την φράση:πάμε να ακούσουμε λίγο μπουζουκάκι, ή , πάμε να πιούμε ένα κρασάκι, και πηγαίνει με την παρέα του και βγάζει την κομπολόγα και χορεύει κρατώντας στο χέρι το τσιγάρο το Τι Πάθος Ατελείωτο, για μένα αυτός ανήκει στον κύκλο του ρεμπέτικου και είναι ΜΑΓΚΑΣ. Αυτή είναι η ταπεινή μου γνώμη... εν περιλήψη...

Υ.Γ: Ο Νίκος Νικολάκης που αναφέρω τραγουδάει στο cd που είχε κάνει ο Τσομιδης στην Ολλανδία(γι αυτό δεν υπάρχει καμμία αμφιβολία μου το έχει πεί ο Νικολάκης) Το Βαπόρι απ'την Περσία.

Απάντηση

Επιστροφή στο “Κουβεντούλα”