Gia ta epithewrisiaka...

"Κονσούλτο"
Απάντηση
Μήνυμα
Συγγραφέας
Άβαταρ μέλους
PLANTMAN
More than 150 posts user.

Gia ta epithewrisiaka...

#1 Δημοσίευση από PLANTMAN »

Eida kapoies antidraseis gia ta tragoudia pou anebasa.
Alloi lene oti den einai rebetika alloi oti den teriazoun me ti selida...
Ton titlo rebetiko kai epithewrisi ton vaftise i efimerida eleftherotupia me tin sullogi pou kukloforise me ta tragoudia pou grafw parakatw. Poia ap'auta den thewreite rebetika kai giati? Epidi merika exoun satura mesa? Tetoio stul einai kai to 5 xronia dikasmenos opws kai to o staurakas mes ton teke....
Thelo tin apopsi sas kai kathws to poia prepei na svistoun.

1 1 ΑΘΑΝΑΤΟ ΡΩΜΑΙΪΚΟ 03:15

2 2 ΕΦΟΔΟΣ ΣΤΟΝ ΤΕΚΕ 03:20

3 3 Η ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΤΟΥ ΜΑΓΚΑ 03:53

4 4 ΗΜΟΥΝΑ ΜΟΡΤΗΣ ΜΙΑ ΦΟΡΑ 03:51

5 5 ΚΟΣΜΟΓΟΝΙΑ 03:11

6 6 ΝΑ 'ΧΑ ΜΑΝΑ ΝΑ ΜΕ ΕΙΔΗ 02:37

7 7 Ο ΠΙΝΟΚΛΗΣ 03:32

8 8 Ο ΒΛΑΜΜΗΣ ΤΟΥ ΨΥΡΡΗ 02:39

9 9 Ο ΜΠΕΚΡΟΚΑΝΑΤΑΣ 02:56

10 10 Ο ΣΕΛΕΜΗΣ 04:20

11 11 Ο ΣΤΑΥΡΑΚΑΣ ΧΑΡΤΟΠΑΙΚΤΗΣ 03:01

12 12 ΟΙ ΜΑΓΚΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ 02:54

13 13 ΠΑΛΙΑ ΣΤΡΑΤΩΝΑ 04:04

14 14 ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΣ ΜΑΓΚΑΣ 03:16

15 15 ΣΤΡΙΒΕ ΛΟΓΙΑ 04:02

16 16 ΤΟ ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΤΟΥ ΜΑΓΚΑ 03:06

17 17 ΤΟ ΜΕΘΥΣΜΕΝΑΚΙ 02:37

18 18 Ο ΜΟΡΤΗΣ 04:01

Άβαταρ μέλους
max
Επικοινωνία:

#2 Δημοσίευση από max »

Proxwra plantman ...

ΘΑΝΑΣΗΣ

#3 Δημοσίευση από ΘΑΝΑΣΗΣ »

Την εποχη που ξαναμεσουρανουσε το ρεμπετικο1946-1956 γραφτηκαν παρα πολλα ρεμπετικοφανη τραγουδια στην επιθεωρηση ,ειναι ρεμπετικα ; ο Χατζηδακις εγραψε και αυτος , το ιδιο και ο Μικης ειναι και αυτα ρεμπετικα επειδη ακολουθουν τους ρυθμους του ρεμπετικου ; ωραιοτατα τραγουδια που τα τραγουδησαμε και τα τραγουδαμε ακομα . Δεν υπαρχει δηλαδη καμια διαφορα ; Εμενα το site μου αρεσει μπαινω και θα μπαινω οπως και να το λενε , μονο αν ανεβει οτι λαχει πρεπει να του αλλαξουν το ονομα πχ "kali ellhnikh moysikh" , "palia moysikh" ,"rebetiko kai paremferi" και οτι αλλο γουσταρει το Δ.Σ. Εγω θα μπαινω θα κατεβαζω αυτα που μου γουσταρουνε , θα λεω πεντε κουβεντες με αυτους που μπορω να συνεννοηθω ασχετα αν δεν εχουμε τις ιδιες αποψεις ( ο ΦΙΛΟΣ bill1961 ) , αλλα προς θεου δεν θα ειναι πια "rebetiko" . Αν παλι γινεται να μπει σε ενα διαφορετικο upload κατηγορια επιθεωρησιακα κλπ να μπει και δε μου πεφτει και λογος .Το site το αισθανομαι δικο μου αλλα δε μου ανηκει , αλλοι το δημιουργησαν και αυτοι πρεπει να αποφασισουν και οποιανου του γουσταρει , οποιου δεν του γουσταρει τη βολτα του .
Η ΖΩΗ ΚΥΛΑΕΙ ΣΑΝ ΤΟ ΝΕΡΑΚΙ

Άβαταρ μέλους
PLANTMAN

#4 Δημοσίευση από PLANTMAN »

Ego me to post parapano oute ton eksipno thelo na kano. Isa isa to grapsa gia na matho ti pezete me ta sigkekrimena tragoudia. An graftikan gia theatro, gia xavale i gia na saturisoune kapious pseftomagkes i gia na perasoun kapoio minima den ksero. Gia auto zitisa ti diki sas apopsi an kserete ti rolo varane auta ta tragoudia. Merika apo ta parapano omos den einai epitheorisiaka kai einai aufthentika rebetika. Me to skeptiko aftou pou evale ton titlo epithewrisiaka mporouse na valei as poume kai to imouna magkas mia fora tou Markou.... Gia auto rwtaw einai kathara rebetika i graftikan gia na saturisoun ta rebetika?

Άβαταρ μέλους
bill1961
συντονιστής<br>(03/2008 ως τώρα)

#5 Δημοσίευση από bill1961 »

Πως το βλέπω εγώ: Πιστεύω ότι έχουν θέση στο site και τραγούδια που αναφέρονται στους ρεμπέτες και τη ζωή τους (στη μαγκιά), τραγούδια που επηρέασαν και επηρεάστηκαν από το ρεμπέτικο ή ακόμα τραγούδια της προϊστορίας του ρεμπέτικου (πχ τραγούδια του καφέ αμάν ή σμυρνέικα ή πολίτικα). Εννοείται βέβαια ότι μιλάμε για τραγούδια προπολεμικά. Άλλωστε νομίζω ότι βάσει αυτής της λογικής υπάρχουν ήδη στη σελίδα τραγούδια όπως:
"Εσύ 'σαι η αιτία που υποφέρω" του Χιώτη
"Αρχόντισσα" του Τσιτσάνη
"Τικ Τικ Τακ" Πολίτικο
"Στου Λινάδρου την ταβέρνα" του Τούντα
και ίσως και άλλα...
Και φίλε Θανάση, ένα ακόμα παράδειγμα: Έχει ή δεν έχει θέση εδώ το (Ζεμπετοειδές) τραγούδι του ΜΑΡΙΝΑΚΗ: Για ένα παλιόπαιδο? Νομίζω οτι συμφωνούμε πως ΝΑΙ!!!

dream

#6 Δημοσίευση από dream »

Νομίζω κάποιοι πρέπει να καταλάβουν ότι έχει κουράσει η υπόθεση με το αν είναι ή όχι ρεμπέτικο αν είσαι ή όχι μάγκας κλπ. Αφήστε τον καθένα να βάζει ότι θέλει και νομίζω ότι οι Αδμινορες δεν τα έχουν αφήσει όλα σε ασυδοσία , θα τα μαρκάρουν για σβήσιμο όσα δεν είναι για τη ρεμπετοσελίδα.

Εμένα με έχει κουράσει προσωπικά αυτό το πράμα, να λέει κάποιος κάτι ή να παιρνει μια πρωτοβουλία και να βγαίνουν κάποιοι και να τον κράζουν απευθείας.

Αυτά.

ΘΑΝΑΣΗΣ

#7 Δημοσίευση από ΘΑΝΑΣΗΣ »

Υπηρξαν και υπαρχουν μουσικοι που μπορουν να γραψουν τραγουδια απο μουσικη αποψη πιο τελεια απο οποιονδηποτε που δεν εχει σπουδασει μουσικη ( Χατζηδακις , Μικης , Ξαρχακος , Σουγιουλ ετσι ονοματα στην τυχη ) , εστω κι αν ειναι ταλεντο ή ιδιοφυϊα αυτος , ο αυτοδιδακτος θα ελεγα, ρεμπετικο δεν μπορουν να γραψουν τους λειπει εκεινο το κατιτις .Τραγουδια σκωπτικα , λιγακι χαβαλετζιδικα γραφτηκαν παρα πολλα εδω και αιωνες . Το ρεμπετικο δεν ειναι τραγουδι που ξαφνικα ξεφυτρωσε , αρα δεν υπαρχει προϊστορια για το ρεμπετικο ειναι συνεχεια καποιας μουσικης που υπηρχε , πιθανον να αλλαξε ο στιχος γιατι επρεπε να εκφρασει καινουργιες καταστασεις . Αν τωρα υπαρχουν τραγουδια ρεμπετηδων που μοιαζουν με επιθεωρησιακα , ε να μην ξεχναμε οτι επρεπε να βγαλουν και το ψωμακι τους , να πουλησουν δισκους ή στο κατω κατω να μιμηθουν επιτυχημενα ή οχι καποια τραγουδια του συρμου να μπουν και στο ραδιο που ηταν απαγορευμενο γιαυτους . Τελος εχει γραφτει οτι πολλα επιθεωρησιακα ηταν και σατυρικα εις βαρος του ρεμπετικου τροπου ζωης και τραγουδιου . Στην επιθεωρηση υπηχε και ο Αγκοπ ο Αρμενης , σημερα ο Αλβανος πρεπει να ακουνε και αυτοι και να επαναλαμβανουν την σατυρα εις βαρος τους . Και τελος αυτοι που εγραψαν ρεμπετοφανη τραγουδια μηπως πονταρανε και στο βαθος της καρδιας του Ελληνα γιατι η μουσικη ειναι γεννημα καρδιας . Ο Πλεσσας εγραψε πολυ ωραια Λαϊκα , ενω καποτε δηλωνε απεχθεια .
Η ΖΩΗ ΚΥΛΑΕΙ ΣΑΝ ΤΟ ΝΕΡΑΚΙ

Απάντηση

Επιστροφή στο “Κουβεντούλα”