Partitoures kai alles saxlamares

Υπάρχουν πολλοί που ζητάνε ακκόρντα , παρτιτούρες, πληροφορίες για το παίξιμο κλπ.
Για οποιαδήποτε πληροφορία εδώ
Απάντηση
Μήνυμα
Συγγραφέας
ΘΑΝΑΣΗΣ
More than 150 posts user.

#8 Δημοσίευση από ΘΑΝΑΣΗΣ »

ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΤΙ ΘΑ ΛΕΓΑΤΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΠΑΡΤΙΤΟΥΡΕΣ ( ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΟΠΩΣ ΛΕΓΕΤΑΙ ΣΗΜΕΙΟΓΡΑΦΙΑ );

Άβαταρ μέλους
Κώστας Ε.

#9 Δημοσίευση από Κώστας Ε. »

Παιδιά καλή η προσπάθεια να βγει άχρηστος ένας τρόπος αποθήκευσης ένος μέσου επικοινωνίας αλλά π.χ. μια και μπορούμε να μηλάμε με την ίδια σκέψη η γραφή είναι άχρηστη και περιττή, πράγμα που φέρνει την σκέψη σου σε σύγκουση με την πράξη σου! (να γράψεις την απορία σου και όχι την πεις με το στόμα).
Από εκει και πέρα σίγουρα κάποια τραγούδια είναι αστεία και βγαίνουν πανεύκολα κάποια άλλα όμως είναι παλούκια και χρειάζεσαι βοήθεια για να τα βγάλεις.
Βέβαια η έκφραση και η ψυχή επάνω στο παίξιμο δεν καταγράφεται στην παρτιτούρα.Όπως και τώρα που σουγράφω Billara δεν μπορείς να καταλάβεις αν φωνάζω, ειρωνεύομαι ή καταθέτω ήρεμα απλά την άποψη μου.
Παρόλα αυτά έμαθα περισότερα πράγματα από τον <<πρακτικό>> δάσκαλο
παρά από τον <<θεωρητικό>> που ξεκίνησα.

Άβαταρ μέλους
Δημοσθένης
Επικοινωνία:

#10 Δημοσίευση από Δημοσθένης »

Το ρεμπέτικο θέλει να κάνεις ασκήσεις κάθε μέρα, να ξέρεις τις κλίμακες παρά πολύ καλά, με λίγα λόγια να ξέρεις το όργανο απέξω.
Όσο για τους παλιούς ρεμπέτες, όλοι τους κοιμόντουσαν και ξύπναγαν με το μπουζούκι και πάταγαν τις νότες με ψυχή. Σήμερα υπάρχουν πολλοί που είναι ποιο δεξιοτέχνες από τους παλιούς, αλλά οι περισσότεροι σκορπούν απλά νότες, είναι σαν να βάλεις έναν υπολογιστή, να σου παίξει κάποια κομμάτια του Μάρκου, θα τα παίξει όλα σωστά, αλλά θα του λείπει η ψυχή που έδινε ο Μάρκος στα κομμάτια του. Το ρεμπέτικο δεν είναι απλή υπόθεση γιατί βασίζεται σε κανόνες όπως και η γραμματική μας.

Tantalo

#11 Δημοσίευση από Tantalo »

Γεια σας παιδιά, προσπαθώ να μάθω να παίζω εδώ και κάποιους μήνες. Ποτέ δεν είχα σχέση με την μουσική παρόλο που κατάγομαι από μία χώρα με μεγάλη μουσική παράδοση (δεν είμαι Έλληνας). Βρήκα έναν καλό δάσκαλο και σε λίγες ώρες, όπως ειπώθηκε παραπάνω, έμαθα να διαβάζω παρτιτούρες, το οποίο, πράγματι, δεν είναι καθόλου δύσκολο. Κατά την γνώμη μου είναι τόσο σημαντικό να έχεις καλά ακούσματα, όσο να έχεις ρυθμό και να ξέρεις να διαβάζεις παρτιτούρες για τον εξής λόγο: θα ξέρεις επίσης να τις γράφεις. Και αφού η μουσική είναι ένα μαθηματικό σύστημα, μέσα στην παρτιτούρα έχεις την δυνατότητα να δεις εάν όλοι οι λογαριασμοί είναι σωστοί. Οι παρτιτούρες είναι απλώς η κωδικοποίηση των ήχων σε χαρτί.
Τέλος πάντων, δεν είμαι μουσικός ούτε ενδιαφέρομαι να γίνω, απλά γουστάρω να παίζω και θα συνεχίζω. Μόνο που μου φαίνεται παράξενο όταν ακούω τέτοιες συζητήσεις μεταξύ ανθρώπων που παίζουν εδώ και χρόνια. Αν ποτέ δεν βρήκε κανείς δύο ώρες να μάθει να διαβάζει παρτιτούρες, να τις βρει άμα θέλει και αλλιώς, γιατί να πει στους άλλους να μην το κάνουν;
Πιστεύω πως ό,τι γνώση μπορεί να αποκτήσει ο άνθρωπος ποτέ δεν θα του κάνει κακό.
Χαιρετίσματα.

Απάντηση

Επιστροφή στο “Παρτιτούρες - Στίχοι - Ακόρντα”