Partitoures kai alles saxlamares
Από εκει και πέρα σίγουρα κάποια τραγούδια είναι αστεία και βγαίνουν πανεύκολα κάποια άλλα όμως είναι παλούκια και χρειάζεσαι βοήθεια για να τα βγάλεις.
Βέβαια η έκφραση και η ψυχή επάνω στο παίξιμο δεν καταγράφεται στην παρτιτούρα.Όπως και τώρα που σουγράφω Billara δεν μπορείς να καταλάβεις αν φωνάζω, ειρωνεύομαι ή καταθέτω ήρεμα απλά την άποψη μου.
Παρόλα αυτά έμαθα περισότερα πράγματα από τον <<πρακτικό>> δάσκαλο
παρά από τον <<θεωρητικό>> που ξεκίνησα.
- Δημοσθένης
- Επικοινωνία:
Όσο για τους παλιούς ρεμπέτες, όλοι τους κοιμόντουσαν και ξύπναγαν με το μπουζούκι και πάταγαν τις νότες με ψυχή. Σήμερα υπάρχουν πολλοί που είναι ποιο δεξιοτέχνες από τους παλιούς, αλλά οι περισσότεροι σκορπούν απλά νότες, είναι σαν να βάλεις έναν υπολογιστή, να σου παίξει κάποια κομμάτια του Μάρκου, θα τα παίξει όλα σωστά, αλλά θα του λείπει η ψυχή που έδινε ο Μάρκος στα κομμάτια του. Το ρεμπέτικο δεν είναι απλή υπόθεση γιατί βασίζεται σε κανόνες όπως και η γραμματική μας.
Τέλος πάντων, δεν είμαι μουσικός ούτε ενδιαφέρομαι να γίνω, απλά γουστάρω να παίζω και θα συνεχίζω. Μόνο που μου φαίνεται παράξενο όταν ακούω τέτοιες συζητήσεις μεταξύ ανθρώπων που παίζουν εδώ και χρόνια. Αν ποτέ δεν βρήκε κανείς δύο ώρες να μάθει να διαβάζει παρτιτούρες, να τις βρει άμα θέλει και αλλιώς, γιατί να πει στους άλλους να μην το κάνουν;
Πιστεύω πως ό,τι γνώση μπορεί να αποκτήσει ο άνθρωπος ποτέ δεν θα του κάνει κακό.
Χαιρετίσματα.