"τα παιδια της γειτονιας σου"
- dimitrios
- More than 150 posts user.
"τα παιδια της γειτονιας σου"
- dimitrios
παλι μεθυσμενος εισαι με φωναζουνε
σαν γλυστρω και πεφτω κατω και λασπωνομαι
βαζω μπροες τα δυο μου χερια και σηκωνουμε
παλι ουζο, ουζο ουζο το βαρεθηκα
φερτε κανα κονιακακι που το ορεχτηκα"
Αυτοι ειναι στιχοι απο την εκτελεση Παπαγκικα
Επειδη ειναι παραδοσιακο σμυρνεικο τραγουδι υπαρχουν και διαφοροι αλλοι στιχοι οπως:
Θα τα πιασω να τα δειρω τα μπαγασικα
δυο χαστουκια θα τους δωσω να ναι χασικα
ΚΛΠ
Φιλε Θοδωρη οποια τραγουδακια ειναι ευπροσδεκτα ετσι και αλλιως
Αντε - ουφ πολυ ζεστη ρε μαγκα μου.....
Αντε να κανουμε κανενα παρκαρισμα σε καμια αμμουδια - αιντε.
-
Re: "τα παιδια της γειτονιας σου"
Καλησπέρα σε όλους. Δημήτρη, άργησα να δώ αυτό το μήνυμα αλλά πάτησες εκεί που με ενδιαφέρει. Ναί, έχω να σου προτείνω άλλη εκτέλεση όπου θα βρής και αυτό που κατά τη γνώμη μου είναι η αρχική (και σωστή) εκδοχή της εισαγωγής. Βρίσκεται στο δίσκο (βινυλίου αρχικά και ελπίζω και σε σιντί σήμερα) "Τραγούδια Ικαρίας και Σάμου" της σειράς του Σίμωνος Καρρά, αριθμός SDNM 128, με τίτλο "Η χρυσή παρηγοριά μου". Άν ακούσεις την εισαγωγή θα δής ότι πρώτον ρυθμικά ταιριάζει πολύ καλύτερα στο ρυθμό, που είναι καρσιλαμάς, και δεύτερον και κυριώτερον είναι και αυτή σαμπά όπως το υπόλοιπο τραγούδι. Έχω την εντύπωση ότι ο βιολιτζής της Παπαγκίκα δεν ήξερε ακριβώς την εισαγωγή και την έπαιξε έτσι όπως την έπαιξε, διατονικά και όχι σαμπά.dimitrios έγραψε:Ρε φιλαρακια εχει κανεις "τα παιδια της γειτονιας σου" σε καμια αλλη καλη παλια εκτελεση - εκτος της παπαγκικα?
Οι δίσκοι του Καρρά υπάρχουν σε αρκετά μεγάλα δισκοπωλεία και πάντως υπάρχει και τηλέφωνο του συλλόγου: 210 8811930.
-