Ξεκαθάρισμα τραγουδιών στη σελίδα
- NIKOS_THESSALONIKH
- More than 100 posts user
- Επικοινωνία:
- vacondios
- More than 150 posts user.
Φίλε φωνές σαν του Στελλάκη δεν πρόκειται να ξαναγεννηθούν, είναι ντοκουμέντα και για αυτό δεν κόβονται από τη σελίδα.member21 έγραψε:Συμφωνώ με τον Admin για τα άσχετα τραγούδια.
Φίλε Νίκο όμως κάποιες επανεκτελέσεις τραγουδιών θεωρούνται ιστορικές όταν ερμηνεύονται απο τους κολοσσούς του ρεμπέτικου. Θα συμφωνούσα όμως να αφαιρεθούν επανεκτελέσεις των ίδιων ερμηνευτών ακόμα και αν πρόκειται για τον Στελλάκη ή τον Γενίτσαρη ή τον Τσιτσάνη.
Ας πάρουμε όμως το τραγούδι που κατέχει το παγκόσμιο ρεκόρ σε αριθμό επανεκτελέσεων (πάνω από 500) τη περίφημη "Φραγκοσυριανή" του Μάρκου. Μεταξύ των οποίων υπάρχει η πρώτη εκτέλεση του 1935 με το Μάρκο η οποία ξεχάστηκε γρήγορα. Υπάρχει η εκτέλεση της δεκαετίας του 60 διασκευασμένη από τον Τσιτσάνη με τη φωνή του Μπιθικώτση και το Μάρκο στο μπουζούκι. Αυτήν εγώ προσωπικά δε θέλω ούτε να την ακούω αλλά χάρη σε αυτήν το τραγούδι έγινε διάσημο υπάρχει και μια ακόμα εκδοχή της διασκευασμένης από τον Τσιτσάνη από την ωριμασμένη φωνή του Μάρκου Βαμβακάρη. Πιστεύεις ότι κάποια από αυτές τις τρείς πρέπει να "κοπεί"? Η δική μου γνώμη είναι ότι χωράνε και οι τρείς χωράνε ενώ οι υπόλοιπες 497 περισσεύουν
Υπάρχει ένα πανέμορφο τραγούδι η Ναζιάρα του Στέλιου Κερομύτη, εκτέλεση του 1940 από τον Κερομύτη και τον Περδικόπουλο. Αυτή η εκτέλεση έχει ανέβει τρείς φορές στη σελίδα. Όσο κι αν είναι όμορφο τραγούδι νομίζω ότι μια φορά φτάνει. Υπάρχουν πάρα πολλές τέτοιες περιπτώσεις σε τούτη τη σελίδα. Από τέτοιες διορθώσεις νομίζω ότι πρέπει να αρχίσει η εκκαθάριση. Επίσης υπάρχουν πολλές περιπτώσεις που υπάρχει η ίδια εκτέλεση ανεβασμένη πολλές φορές με διαφορετικούς τίτλους.
Συνοψίζοντας θέλω να πώ ότι αυτή η δουλειά θέλει πολλή προσοχή γιατί υπάρχει κίνδυνος να χαθούν καλές εκτελέσεις και να μείνουν διπλοανεβασμένα
- Χρηστος ο Κωος
- More than 150 posts user.