«Τα Ρεμπέτικα. 1850-1960»
- colectorgram
- More than 50 posts user
- ntouzenis
- More than 150 posts user.
Και γι'αυτο ο ΠΡΩΤΟΣ που πρεπει να εχει θεση και αποψη και το χερι στην τσεπη και κοσμο να τρεχει, ειναι το ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ. Βεβαια απο τα μικρατα μας μαθαμε -ΚΑΚΩΣ- οτι τα υπουργεια και οι δημοσιες υπηρεσιες ειναι χωρος ταλαιπωριας για τον πολιτη και αραλικιου για τους υπαλληλους... εγω απαιτω να εχω τις υπηρεσιες που μου αναλογουν σαν πολιτη αφου και νομοταγης ειμαι και αποδιδω φορους ανελιππως, κατα τα αλλα...
Οτι κανουμε εδω σαν παρεα, σαν προσπαθεια, καλο και αγιο ειναι, αλλα και παλι το μεγαλυτερο ποσοστο του υλικου -αν μπορουμε να πουμε οτι εχουμε μια συλλογη "δικια μας"- ειναι παρμενο απο κυκλοφοριες εταιρειων και οσον αφορα φωτογραφιες, κειμενα και πληροφοριες κι αυτα ειναι παρμενα απο βιβλια που εχουν κυκλοφορησει.
Κανω αναφορα στις πηγες οπως Μερλιέ, για να ξεκολησουμε καπως απο το στεροτυπο :
εταιρεια = μουσικη
εγω ψαχνω τη μουσικη οπου υπαρχει και χθες που ειχε ο Μελικης ολοκληρη εκπομπη απο την Κυπρο, για μενα αξιζε παραπανω απο 10 δισκους. Θελω να πω μηπως μπηκαμε και μεις στο τριπακι "αντε να μαζεψουμε οτι υπαρχει" ;;
Ο Παγκαλος κολλαει γιατι ειναι ενας απο τους κυριους διαχειριστες της ζωης και της καθημερινοτητας μας, ειτε το θελουμε ειτε οχι. Με εσοδα φανερα 800.000 το 2008, εχει το θρασος να μας ανακηρυσσει κλεφτες οπως παραδεχεται το ιδιο για τους πολιτικους, αφου μαζι λεει τα φαγαμε..., να γελαει πονηρα οταν του το υπενθυμιζουν και να παιζει με τα νευρα και τις αντοχες μας, δινοντας μας να καταλαβουμε οτι "μα*ακες, για τα επομενα χρονια αναπτυξη, (εργα πολιτισμος κλπ κλπ) γιοκ, και ποπό στο ΔΝΤ..."
Η ερώτηση που έθεσα (περί Πάγκαλου) ήταν ρητορική, αλλά παρόλα αυτά την ανάλυσες. Καλό μήνα, καλή εβδομάδα και καλή συνέχεια σε όλους.
- Alcibiadis
- Επικοινωνία:
Γιώργο, κανείς δεν αμφισβητεί ότι το μεγάλο μέρος του υλικού μας είναι παρμένο από βιβλία και κυκλοφορίες εταιρειών. Αυτή όμως η μέχρι τώρα κερδοσκοπία --καθώς φαίνεται--δείχνει να δέχεται σοβαρό πλήγμα από τη δική μας ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗ παρέμβαση! Ο δικός μας ανιδιοτελής τρόπος αναδεικνύει ότι τα παραδοσιακά και λαικά μας τραγούδια ΣΤΟ ΕΞΗΣ δεν πρέπει νάναι αντικείμενο εμπορεύσιμο.ntouzenis έγραψε:
Οτι κανουμε εδω σαν παρεα, σαν προσπαθεια, καλο και αγιο ειναι, αλλα και παλι το μεγαλυτερο ποσοστο του υλικου -αν μπορουμε να πουμε οτι εχουμε μια συλλογη "δικια μας"- ειναι παρμενο απο κυκλοφοριες εταιρειων και οσον αφορα φωτογραφιες, κειμενα και πληροφοριες κι αυτα ειναι παρμενα απο βιβλια που εχουν κυκλοφορησει.
εταιρεια = μουσικη
εγω ψαχνω τη μουσικη οπου υπαρχει και χθες που ειχε ο Μελικης ολοκληρη εκπομπη απο την Κυπρο, για μενα αξιζε παραπανω απο 10 δισκους. Θελω να πω μηπως μπηκαμε και μεις στο τριπακι "αντε να μαζεψουμε οτι υπαρχει" ;;
"
Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί συγκρίνεις τις εκπομπές με το μάζεμα τραγουδιών.
θεωρώ ότι είναι πράγματα που δεν μπορεί να μπουν στο ίδιο τσουβάλι.
φίλε Χρήστο,
σέβομαι τα πιστεύω και τις απόψεις σου. Θεωρώ όμως ότι κάνεις σφάλμα όταν υπερτονίζεις εδώ μέσα την ιδιότητα του συλλέκτη. Είναι σαν να βρίσκεσαι σε λάθος ιστοχώρο!
Η φιλοσοφία της σελίδας (απ' όσο έχω καταλάβει) είναι ριζικά αντίθετη με το δικό σου σκεπτικό. Εδώ πασχίζουμε --ο καθένας όσο μπορεί-- ώστε να περάσει ο λαικός μας πολιτισμός στον φυσικό του ιδιοκτήτη, τον ελληνικό λαό! Χωρίς εμπορικότητες, χωρίς κερδοσκοπίες! Οτιδήποτε λοιπόν παραπέμπει προς τα εκεί είναι πολύ φυσικό να προκαλεί και να δημιουργούνται ανάλογες αντιδράσεις.
http://rembetikoidialogoigmail.blogspot.com
- ntouzenis
εγω την εξελαβα βρε Σταυρουλα σαν μη ρητορικη την ερωτηση. δε νομιζω να υπερεβηκα τα εσκαμενα καποιου καθορισμενου χρονου και χωρου, καποιου τηλεοπτικου ενδεχομενα πανελ...Χασκίλ έγραψε:Θεωρώ ότι είναι αστείο και μόνον, Γιώργη, να μου αναλύεις το σκεπτικό σου περί Πάγκαλου και Μερλιέ, όταν ξέρουμε όλοι καλά το ζήτημα της σελίδας και της σχέσης της με τους συλλέκτες στην όλη πορεία της μέχρι τώρα. Γι' αυτό και παραξενεύτηκα από τον συγκεκριμένο πλατειασμό κι εκεί πήγαινε η απορία μου.
Η ερώτηση που έθεσα (περί Πάγκαλου) ήταν ρητορική, αλλά παρόλα αυτά την ανάλυσες. Καλό μήνα, καλή εβδομάδα και καλή συνέχεια σε όλους.
το αστειο με την εννοια παραξενο -που λενε και οι αγγλοσαξωνες- ειναι οτι ολα αυτα συνδεονται απο μονα τους, δεν υπαρχει καποιος δερβεναγας νομιζω στο σαιτ & φορουμ που να λεει οτι σκοπος του ειναι η συλλογη αυτων και οχι των αλλων... (απαντω και στον Αλκη με το παραπανω)
τελος παντων κι αν κανω λαθος, θα μπορουσε να υπαρχει χωρος για αποσπασματα απο εκπομπες ραδιοφωνου και τηλεορασης ωστε να καλυπτονται κι αυτες οι πλευρες της αναζητησης... αλλωστε ειναι δημοφιλεστατες εδω οι ραδιοφωνικες εκπομπες που μεταδιδονται και οι παραπομπες σε βιντεο τηλεοπ. εκπομπων !!
Επειτα οι εκπομπες του Σπυρου Παπαιωαννου που ακουμε σε επαναληψη απο την ΕΡΤ, περιεχουν και πολλα "αγνωστα" τραγουδια και κειμενα αρχειακης σημασιας !!!
Στο φιναλε το πιο αστειο και παιδαριωδες είναι να προσπαθουμε απο εδω να πεισουμε καποιον συλλεκτη ή να του επιβαλλουμε δεν ξερω κι εγω πως, ντε και καλα να δωσει κατι που εχει...
αν θελει δινει αν δε θελει με γεια του με χαρα του...
Πιστεύεις ότι έγινε εδώ πέρα τέτοιο πράγμα; Γιατί μόνο αν το πιστεύεις είναι παιδαριώδες.ntouzenis έγραψε:Στο φιναλε το πιο αστειο και παιδαριωδες είναι να προσπαθουμε απο εδω να πεισουμε καποιον συλλεκτη ή να του επιβαλλουμε δεν ξερω κι εγω πως, ντε και καλα να δωσει κατι που εχει...
αν θελει δινει αν δε θελει με γεια του με χαρα του...
Καλή καρδιά.