Μια ερώτηση...
- vacondios
- More than 150 posts user.
Εγώ δεν αναρωτιέμαι είμαι σίγουρος ότι εκτός από τον Μάρκο Βαμβακάρη και τον Στράτο Παγιουμτζή θα έπρεπε να απαγορεύεται και μάλιστα δια ροπάλου να ανεβαίνει στη σελίδα οτιδήποτε όχι μόνο συνετέθη αλλά και ηχογραφήθηκε μετά το 1955.Αγις έγραψε:Ο Μπλέτσας το έθεσε πολύ ωραία. Αναρωτιέμαι επίσης εάν θα έπρεπε να ισχύσει ένας κανόνας που να λέει ότι εκτός από Μάρκο, Τσιτσάνη, Μητσάκη και Παπαϊωάννου, οτιδήποτε άλλο τραγούδι ανεβαίνει στην σελίδα θα πρέπει να είναι σύνθεση προγενέστερη από το 1958:
Έτσι δε θα φτάναμε στη θλιβερή κατάντια που συνέβη χτές να ανεβάζουν Νταλάρα στη Ρεμπετοσελίδα.
Kati alla tragoudia pou egrapse pou as kai gnorisane epitixia, den pane me to site simfona me to periexomeno tou site.
An einai na aneboune tragoudia tou Zambeta, i tou dalara klp pou vgaine meta pou to laiko tragoudi ginetai indikoarabotourkiko, me tis klemmens melodies apo to indiko kinimatografo (Koitakste to biblio indoprepon Apokalypsh me katalogo na friksete) tote alimono mas.
Legontas auto, den paei na peei oti kathe tragoudi pou graftike prin to 55,56,57 i 58 klp eitane kalo alla sigoura kratei kapia gnisiotita.

- bill1961
- συντονιστής<br>(03/2008 ως τώρα)
Λίγη σοβαρότητα παιδιά!vacondios έγραψε:...εκτός από τον Μάρκο Βαμβακάρη και τον Στράτο Παγιουμτζή θα έπρεπε να απαγορεύεται και μάλιστα δια ροπάλου να ανεβαίνει στη σελίδα οτιδήποτε όχι μόνο συνετέθη αλλά και ηχογραφήθηκε μετά το 1955.
Βάσει ποιας λογικής επιτρέπεται να ανεβάζουμε τραγούδια που "έγραψε" ο Μάρκος μετά το 55 (π.χ. Να πεθάνεις, Αλεξανδριανή, Πάψε να μου κάνεις πια την πάπια κ.ά.), απαγορεύεται όμως να ανεβάζουμε τραγούδια του Γενίτσαρη ή του Μαρινάκη επειδή είχαν την ατυχία να τα δουν σε δίσκο μόλις τη δεκαετία του 70 ή ακόμα του Καπλάνη που έβγαλε δίσκο στις αρχες του 90.
1. Αναφέρθηκα (και μόνον) στα 35-40 τραγούδια της πρώτης δισκογραφικής περιόδου του Ζαμπέτα (κι αυτό γιατί σέβομαι αυτή την "άποψη" της σελίδας -αν και δε συμφωνώ σε πολλά...).
Μπορεί η δικιά μου άποψη να είναι πως πολλά απ' τραγούδια του είναι "ουσιαστικά ρεμπέτικα" (π.χ. "Απ' το φούρνο του Τριβέλα ξεκαρφώθηκε η ταμπέλα", "Στα σκαλοπάτια της ζωής", "Κάτσε να πιούμε ένα καφέ και να τα πούμε αδελφέ", "Μια Κυριακή στο Γιουσουρούμ", "Ήρθανε να με πάρουνε οι πεθαμένοι φίλοι", "Βρε Νώντα φίλε κι αδελφέ", "Αν μας σπάσουν το μπουζούκι", "Φραγγούλης"¨, "Λουκάς" και τόσαααααααα άλλα...), μα δεν είμαι εδώ με τη διαδικασία να σας πείσω.
Μου αρκεί που εγώ τα νιώθω ρεμπέτικα (τ' "ακούω" ρεμπέτικα). Χαίρομαι (τελικά) που δεν έχω τις γνώσεις για να έχω και την "ειδική προσκόλληση" στο (εκ πρώτης όψεως άσχετο) ηχογράφημα.
Μα... σαφώς μίλησα, για τα πρώτα τού Ζαμπέτα...
2. Θεωρώ πως είμαστε όλοι ( λάθος μου ;; ) με ξεκάθαρη άποψη για τους "μυθικούς τού ρεμπέτικου". Πως είμαστε "ευαισθητοποιημένοι" και με "ενήλικη" σκέψη και δεν θα έβαζε κάποιος το (συμπαθέστατο κατά τ' άλλα) "Είναι το στρώμα μου μονό"!!!
3. Ίσως δε γνωρίζετε το έργο του, με αυτά που ειπώθηκαν περί ινδοαραβικού... Ο Ζαμπέτας είναι ο μόνος συνθέτης πού δεν έγραψε τέτοιου ύφους τραγούδια και είναι απ' τους ελάχιστους συνθέτες που έχουν τόση έντονη "ελληνικότατη μυρουδιά" όλες οι δημιουργίες του.
4. Ακούγοντας κανείς τα (περίπου) 550 τραγούδια του Ζαμπέτα θα "ανακαλύψει" τελικά πως καμμια 15αρια (ναι...μόνο!!!) είναι για σπάσιμο πιάτων!!
5. (για τον mpletsa):
Ι. Δεν χρησιμοποιούν (πολλοί από μας) την ΝΕΑ αναζήτηση στη λίστα;; Αααα...απαράδεκτο!! Προσωπικά, αισθάνομαι -με αυτή τη "χαμαλοδουλειά" όπως σωστά (και παραπονιάρικα) επισημαίνεις- μεγάλη ευγνωμοσύνη!!! Αισθάνομαι σα να ψάχνω στο δικό μου αρχείο!
Παίδες... είναι ευέλικτη, φιλικότατη, πανεύκολη...και γρήγορη!!!! (Μην επαναπαύεσθε μόνο στα γνώριμά σας χωράφια...).
ΙΙ. Λέει ο mpletsas: "...ξεκινάω και διακοπές διαρκείας πολύ σύντομα!"
........ !!!! Μας εγκαταλείπεις ?????

ΜΑ ΘΑ ΤΡΑΓΟΥΔΑΜΕ ΠΙΑ:
"Κι όλο κλαίνε τα MP3άκια
στου upload τα τερτιπάκια"!!!
ΜΙΑ ΣΚΕΨΗ:
Τελικά αυτός ο "επαναπροσδιορισμός" του ρεμπέτικου έχει εξελιχθεί σε ΓΟΡΔΙΟ ΔΕΣΜΟ...
Την πρώτη φορά που διάαβσα το ποστ νόμιζα ότι το έλεγες ειρωνικά αλλά μετά και από την κουβέντα στο τσατ που κάναμε ανασκευάζω το περιεχόμενο της δημιοσίευσης. Εννοώ ότι απλά θα προσπαθήσω να κάνω διακοπούλες να ξεκουραστώ για όσο περισσότερο μπορώ (και κάπου που δεν θα έχω σύνδεση με ιντερνετ)!yiannakis έγραψε:
5. (για τον mpletsa):
Ι. Δεν χρησιμοποιούν (πολλοί από μας) την ΝΕΑ αναζήτηση στη λίστα;; Αααα...απαράδεκτο!! Προσωπικά, αισθάνομαι -με αυτή τη "χαμαλοδουλειά" όπως σωστά (και παραπονιάρικα) επισημαίνεις- μεγάλη ευγνωμοσύνη!!! Αισθάνομαι σα να ψάχνω στο δικό μου αρχείο!
Παίδες... είναι ευέλικτη, φιλικότατη, πανεύκολη...και γρήγορη!!!! (Μην επαναπαύεσθε μόνο στα γνώριμά σας χωράφια...).
ΙΙ. Λέει ο mpletsas: "...ξεκινάω και διακοπές διαρκείας πολύ σύντομα!"
........ !!!! Μας εγκαταλείπεις ?????![]()
ΜΑ ΘΑ ΤΡΑΓΟΥΔΑΜΕ ΠΙΑ:
"Κι όλο κλαίνε τα MP3άκια
στου upload τα τερτιπάκια"!!!

Αντιθέτως μάλιστα...
"Σοκάρομαι" για αυτή σου την "εγκατάλειψη" (όπως λέω) μιας και νόμιζα ότι είσαι απ' τους διαχειριστές της εδώ σελίδας (και φαντάστηκα...μήπως κι έγινε κανα εσωτερικό "τσούγκρισμα"...).
Και όλο γλυκύτητα σου λέω: πως πια θα τραγουδάμε (κλαίγοντας, σαν τα "Καβουράκια") για τα δύσκολα που αντιμετωπίζουμε στα upload!!!
Δεν είναι σαφές (προσωπικά σε σένα) πως αναφερόμουνα για ό,τι βοήθεια μου πρόσφερες στη διαδικτυακή μας επικοινωνία??
Και μήπως δεν σε πολυ-ευχαρίστησα, στο τσατ (την πρώτη κιόλας ώρα) που "εισακούστηκε" η παλιά σκέψη μου για ταξινόμηση της λίστας για εύκολη εύρεση?
Με στεναχώρησες... κρίμα...
Να 'σαι καλά!
(Και, δεν το παίζω...ντίβα... Θα το καταλάβαινες ΠΡΩΤΟΣ! ... Ή θα στο ψιθυρίζανε)