Βαμβακάρης-Η γυναίκα μου ζηλεύει (δεν καταλαβαίνω ένα στίχο)

Απάντηση
Μήνυμα
Συγγραφέας
Άβαταρ μέλους
Pikinos
More than 150 posts user.
Επικοινωνία:

#50 Δημοσίευση από Pikinos »

karystiano έγραψε:Αν συνεχιστεί το έπος αυτο προτείνω να στείλουμε γράμμα στον Στέλιο...αλλα και αυτος μπορει να αποδειχθει πολυ λιγος για να μας λυσει το μυστηριο.
Όπως ο τρισμέγιστος Στέλιος μας ξεδιάλυνε πχ τα μυστήρια των κουρδισμάτων "που του έδειξε ο πατέρας του", έτσι;!

ΥΓ Προβλέπω συντόμως να σου έρχεται μερίδα με κεφτέδες, Commandante Che Mutante!
Von allem Geschriebenen liebe ich nur das, was einer mit seinem Blute schreibt. Schreibe mit Blut: und du wirst erfahren, dass Blut Geist ist.

Άβαταρ μέλους
karystiano
Επικοινωνία:

#51 Δημοσίευση από karystiano »

καλή μας όρεξη...και ας ειν' μεταλλαγμένοι.

Άβαταρ μέλους
pelagia

#52 Δημοσίευση από pelagia »

Πανω στον σασυρμα και το γλεντοκοπι , περιμενετε να ακουστει το το "Θ" ? ακομα κι αν ηταν το σωστο !
Μια προβα θα σας πεισει ... :evil:

Ολοι , μα ολοι , "φυσικο" θα ακουσουν και με στοιχημα ... :twisted:
δεν το αντέχω βρε ψυχή να είσαι πάντα νέα
ας γέρναγες με το κορμί κιμπάρικα κι ωραία
δεν το αντέχω να γερνώ και να πεθαίνεις νέα

Άβαταρ μέλους
colectorgram
More than 50 posts user

#53 Δημοσίευση από colectorgram »

με το ''φυσικο''της λεει. ειναι στη γυναικεια φυση να ''ρευει'' απο τη ζηλεια! και μεχρι εκει καλα! το κακο ειναι οτι ρευουν εμας μετα απο την γκρινια!!
Η γκρινια ειναι μια φωτια κι η φλογα ειναι η ζηλεια...... που λεει κι ο Ρουκουνας σ'ενα μανεδακι!!!!!

Άβαταρ μέλους
nikolas Apf
More than 50 posts user

Η γυναίκα μου ζηλεύει

#54 Δημοσίευση από nikolas Apf »

Μιας και όλοι λένε τι ακούνε,εγω ακούω "με τον φυσικό της ρεύει".Νομίζω οτι την πρώτη συλαβή την τραβάει κιώλας οπότε ακούγεται πιο καθαρά.
Ο πιο καλός τρόπος για να καταλήξουμε τι λέει το τραγούδι είναι να ψηφήσουμε!!!Όπως είχαν κάνει κάποτε στη Λάρισα με το ΣΕΚΕ τότε,που είχαν ψηφήσει οι εργάτες αν υπάρχει θεός ή οχι.Βγήκε οχι και άρα δεν υπάρχει αφου το είπε η κάλπη.
Άρα οτι πούμε εμείς...
...Φεύγω δυστυχής και πλάνος...

Άβαταρ μέλους
ΜΑΝΔΡΑΓΟΡΑΣ
Επικοινωνία:

#55 Δημοσίευση από ΜΑΝΔΡΑΓΟΡΑΣ »

ΘΑΝΑΣΗΣ έγραψε:Μανδραγόρα θα σε εγκαλέσω και αυτή τη φορά μπορεί να έχω δίκιο .
Φυσικό = φύση = κατασκευή εν γένει = χαρακτήρας . Γνωστό αρχαιοελληνικό ρητό "φύσην πονηράν μεταβαλείν ου ράδιον" . Στα νεοελληνικά γνωστότατη η έκφραση "είναι έτσι από φυσικού του (πλάστηκε έτσι ,εννοώντας : καλός , κακός , πονηρός , καλοκάγαθος , κοντός , ψηλός κλπ) " . Είναι ποιητικότατη έκφραση αυτή : με το φυσικό της ρεύει = λειώνει από τη ζήλια της (γνωστή έκφραση ) = την τρώει (την υποσκάπτει ) η ζήλια . Σου ξέφυγε νομίζω και συνετάχθης με τη γνώμη κάποιων που τους εγκαλώ για λεξιπενία , δεν μας έφτανε δα η άλλη που μας ήλθε άνωθεν . Εξάλλου η γυναίκα μου ζηλεύει και ρεύει (λειώνει ) με το φθισικό της ( που βρήκαμε τη φθίση=φυματίωση ουσιαστικό να τη λέμε φθισικό που είναι επίθετο ) δεν ταιριάζουν γιατί προφανώς η αιτία που ρεύει είναι η ζήλια που είναι φυσικό (ελάττωμα ή προτέρημα) της με την παραπάνω έννοια .
Παρότι στην σουρεαλιστική μου εκδοχή η άποψη με την οποία συντάσσομαι με γοητεύει ακόμη τρόπον τινά, εντούτοις υποκλίνομαι στην εμπειρία και στην τεκμηρίωση της παλαιάς σχολής εκπαιδευτικών...
Αν δε σε δώσει η μάνα σου το πιο πολύ χωράφι, θα βαρεθεί να σε θωρεί να κάθεσαι στο ράφι....

Άβαταρ μέλους
Σωτήρης
Επικοινωνία:

Re: Η γυναίκα μου ζηλεύει

#56 Δημοσίευση από Σωτήρης »

nikos forlan έγραψε:Ο πιο καλός τρόπος για να καταλήξουμε τι λέει το τραγούδι είναι να ψηφήσουμε!!!Όπως είχαν κάνει κάποτε στη Λάρισα με το ΣΕΚΕ τότε,που είχαν ψηφήσει οι εργάτες αν υπάρχει θεός ή οχι.Βγήκε οχι και άρα δεν υπάρχει αφου το είπε η κάλπη.
Άρα οτι πούμε εμείς...
Αν είναι να ψηφίσουμε, εγώ τάσσομαι αναφανδών υπέρ του σουρεαλισμού, που θα μας βγάλει από τον προβληματισμό και τον κόπο! Ψηφίζω μια εκδοχή που δεν έχει προτείνει κανείς:

"Με το(ν) Φυσικό της ρεύει..."

Αφήνει έναν υπαινιγμό για σεξουαλικές καταχρήσεις της συζήγου με τον καθηγητή φυσικής και έχει και πιο πολύ πλάκα!

(Συγγνώμη δάσκαλε Μάρκο, ελπίζω να γέλασες :) )

Απάντηση

Επιστροφή στο “Αναζήτηση Στίχου”