Ψάχνω δυο κομμάτια...

Απάντηση
Μήνυμα
Συγγραφέας
Άβαταρ μέλους
Mavrobasilis

Ψάχνω δυο κομμάτια...

#1 Δημοσίευση από Mavrobasilis »

Το λοιπόν, είναι τα εξής:
"η φοβερή η ζήλεια μου", θαρρώ του Χρυσίνη. Το έχω ακούσει ζωντανά με τον Ξηντάρη και οφείλω να παραδεχθώ πως το απέδωσε πολύ καλά. Βέβαια, δεν έχω ακούσει την αυθεντική (ή οποιαδήποτε άλλη...) εκτέλεση για να συγκρίνω...
Το άλλο είναι του Μπάμπη Μπακάλη, έχει ηχογραφηθεί με τον τίτλο "σαν προσευχή" σε δίσκο με την Ερωφίλη (χωρίς σχόλια παρακαλώ! :oops: ). Είναι ωραίο ζεϊμπέκικο και έχει πρωτογραφεί σε δίσκο το 1961 με τον Στρ. Διονυσίου (ετσά έγραφε). Δεδομένου πως πρόκειται για την αξιοπρεπή περίοδο του Στράτου (προ άσπρης γούνας :D ) και η φωνή του μ' αρέσει περίττου, είμαι περίεργος να ακούσω την αυθεντική εκτέλεση.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Άβαταρ μέλους
Mavrobasilis

#2 Δημοσίευση από Mavrobasilis »

Να προσθέσω πως η μουσική από το κομμάτι του Χρυσίνη μου μοιάζει πολύ με το "μας κυνηγούν το ναργιλέ". Υπάρχει ετούτο; Πρόκειται για παλιό κομμάτι ή απλώς ο Απ. Νικολαϊδης προσάρμοσε τα λόγια σε προγενέστερη σύνθεση;

(πολλά λέω και θα εκτεθώ εν τέλει για τις περιορισμένες γνώσεις μου... :oops: )

Άβαταρ μέλους
kyriaki35
More than 50 posts user

Re: Ψάχνω δυο κομμάτια...

#3 Δημοσίευση από kyriaki35 »

Mavrobasilis έγραψε:Το λοιπόν, είναι τα εξής:
"η φοβερή η ζήλεια μου", θαρρώ του Χρυσίνη. Το έχω ακούσει ζωντανά με τον Ξηντάρη και οφείλω να παραδεχθώ πως το απέδωσε πολύ καλά. Βέβαια, δεν έχω ακούσει την αυθεντική (ή οποιαδήποτε άλλη...) εκτέλεση για να συγκρίνω...
Το άλλο είναι του Μπάμπη Μπακάλη, έχει ηχογραφηθεί με τον τίτλο "σαν προσευχή" σε δίσκο με την Ερωφίλη (χωρίς σχόλια παρακαλώ! :oops: ). Είναι ωραίο ζεϊμπέκικο και έχει πρωτογραφεί σε δίσκο το 1961 με τον Στρ. Διονυσίου (ετσά έγραφε). Δεδομένου πως πρόκειται για την αξιοπρεπή περίοδο του Στράτου (προ άσπρης γούνας :D ) και η φωνή του μ' αρέσει περίττου, είμαι περίεργος να ακούσω την αυθεντική εκτέλεση.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
ΦΙΛΕ Mavrobasili,
ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΗ ΛΙΣΤΑ "ΧΑΣΚΙΛ" ΩΣ "ΜΟΧΑΧΑ ΟΠΟΙΟΣ ΑΓΑΠΑ ΠΑΙΔΕΥΕΙ".
Ο ΞΗΝΤΑΡΗΣ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΟΣ ΜΑΣ ΕΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΝΤΡΟΣ ΜΟΥ. ΕΧΟΥΜΕ ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΕΙ ΜΑΖΙ. Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΜΟΡΦΗ, ΚΑΛΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ, ΚΑΛΟΣ ΜΟΥΣΙΚΟΣ, ΜΕ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΡΕΠΕΡΤΟΡΙΟ ΚΑΙ ΑΝ ΤΟΝ ΑΚΟΥΣΕΣ ΘΑ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΣ ΠΩΣ ΣΤΟΥΣ ΑΜΑΝΕΔΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΙΑΣΤΟΣ.
ΩΣΤΟΣΟ Η "ΖΗΛΕΙΑ" ΑΠΟ ΤΗ ΧΑΣΚΙΛ, ΕΙΝΑΙ ΣΑΦΩΣ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗ.
ΤΟΝ ΞΗΝΤΑΡΗ ΣΕ ΠΟΙΟ ΜΑΓΑΖΙ ΤΟΝ ΕΙΔΕΣ?
σαν καναν το καθηκον τους
ησυχοι πια οι γειτονοι
γυρισανε στο σπιτι τους
κι αφησανε στο χιονι
της γειτονιας το φροκαλο
το Τζακ Ο Χαρα κοκαλο!

Άβαταρ μέλους
Mavrobasilis

#4 Δημοσίευση από Mavrobasilis »

Ευχαριστώ Κυριακή, θάρρουνα πως ήταν άλλος ο τίτλος.
Εκτιμώ τον Ξηντάρη ιδιαίτερα σαν καλλιτέχνη (σαν άνθρωπο δεν τον γνωρίζω) και θεωρώ πως αποδίδει άψογα τα ρεμπέτικα- σε αμανέ δεν τον θυμούμαι. Εκτέλεσή του στο κομμάτι είχα ακούσει προ ετών στην "Στοά" και κάνοντας πλέον σύγκριση μπορώ να πω ότι μου άρεσε καλιά η δική του. Ίσως λόγω νοσταλγίας...
Άκυρη και η εκτίμησή μου για ομοιότητα με τον "μας κυνηγούν το ναργιλέ".

Άβαταρ μέλους
bill1961
συντονιστής<br>(03/2008 ως τώρα)

#5 Δημοσίευση από bill1961 »

Με "κόμπλαρες" μ' αυτά που έγραψες στην αρχική σελίδα, μη θεωρηθούμε και ψώνια. Τέλος πάντων:

Το "μας κυνηγούν τον αργιλέ" θα το βρεις στη λίστα με τη Ρόζα Εσκενάζυ. Είναι τραγούδι του Δημήτρη (Λορέντζου) Μπαρούση.
Στο cd από τη Στοά Αθανάτων υπάρχει "η φοβερή ζήλια", νομίζω με τη Θεοδοσία Στίγκα (το έχω αν το θες στο στέλνω).
Τέλος για την "Προσευχή" με στο Διονυσίου, έκανα μια προσπάθεια μήπως και το βρω στο dc++, υπάρχει αλλά δε μπόρεσα να το κατεβάσω ακόμη.

Άβαταρ μέλους
dimitrios
More than 150 posts user.

#6 Δημοσίευση από dimitrios »

to i zhleia mou pou se proti ektelesi tragoudise i stella xaskil einai tou Spyrou Kalfopoulou
SALVATORES DEI

Άβαταρ μέλους
Mavrobasilis

#7 Δημοσίευση από Mavrobasilis »

Ευχαριστώ παίδες. Όντως υπήρχε στη λίστα Bill μα φαίνεται έχω "βαρύνει" και αδυνατώ στο ψάξιμο...
Το άλλο του Μπακάλη, κατέχει κιανείς ποιό είναι;
Οι στίχοι πρέπει να είναι του Βίρβου διότι ο ίδιος είχε επιμεληθεί και το δίσκο που είχε το κομμάτι σαν επανεκτέλεση, δεν γνωρίζω αν υπήρξε και διασκευή στη μουσική.

Απάντηση

Επιστροφή στο “Αναζήτηση τραγουδιού”