ΔΡΟΜΟΙ ΚΑΙ ΜΑΚΑΜ
-
- max
- More than 150 posts user.
- Επικοινωνία:
Μαρέσει που κάθομαι και γράφω σοβαρά... τι να πεις.papantonis έγραψε:Α, καταλαβα, μου κανετε πλακα, ετσι; Σορρυ, βρε, δεν το καταλαβα νωριτερα.
Μπλέτσα εγώ προσωπικά δεν ξέρω και τόσο καλά μουσική θεωρία. Από τα λίγα όμως που έχω διαβάσει πιστεύω ότι όσο σημαντική είναι η βυζαντινή μουσική άλλο τόσο είναι και τα άλλα συστήματα, πάνω στα οποία βασίζονται για γενιές και γενιές παραδοσιακές μουσικές διαφόρων περιοχών.
-
- max
- Επικοινωνία:
Μπλέτσα βλέπω εδώ:
http://www.rembetiko.gr/forums/showthread.php?t=16640
αναφέρει ο χρήστης Παπαϊωάννου κάποια θεωρητικά θέματα, λίγα ιστορικά στοιχεία και προτείνει και κάποια βιβλία. Απότι θυμάμαι σε συζήτηση με τον ίδιο μου είχε πει ότι υπάρχει πολύ περισσότερο υλικό για την αραβική μουσική και τα μακάμια κυρίως σε αγγλικά και γαλλικά βιβλία και ελάχιστα πράγματα γραμμένα αναλυτικά στα ελληνικά.
Καταλαβαίνεις ότι το πράγμα είναι χαοτικό και δεν είναι το θέμα να βγάλεις άκρη και να διαλέξεις κάποιο αποκλείοντας τα άλλα υποστηρίζοντας ότι είναι γεμάτα από αοριστίες ! Είναι κομμάτια κι αυτά των άλλων πολιτισμών και της παράδοσής τους, δεν μπορούμε να τα αφορίσουμε και να πούμε ότι είναι ημιτελή και αόριστα και μόνο το δικό μας είναι καλό!
- ntouzenis
Προσωπικα ξερω καποιον Ελληνα που γνωριζει φαρσι τα της αραβικης και τουρκικης μουσικης, αλλα δεν ξερω κατα ποσο θα τον ενθουσιαζε η ιδεα ... Γραφει σε καποιο αλλο φορουμ (σπανια) με το ψευδωνυμο Αγαπιος ... Τωρα κατασκευαζει ενα κανονακι.
Οι μαθητες της βυζαντινης υποτιθεται οτι γνωριζουν τα της αρχαιοελληνικης και αραβικης μουσικης αλλα δεν εχω συναντησει πανω απο 2 που να συμφωνουνε σε ολα ... ακομα κι οταν εκατσα στο ιδιο τραπεζι με τον Χρ.Αηδονιδη και το Χρ. Μητροπανο, δεν καναν τιποτα αλλο παρα να διαφωνουνε στα περισσοτερα ... και φανηκε να ξερουν παρα πολλα !!!