Σεξουαλικά νοούμενα και υπονοούμενα στο τραγούδι

"Κονσούλτο"
Απάντηση
Μήνυμα
Συγγραφέας
Άβαταρ μέλους
BLEKOS
More than 150 posts user.
Επικοινωνία:

#15 Δημοσίευση από BLEKOS »

Ας μην ειμαστε υπερβολικοι ρε παιδια,και αυτου του ειδους τα ασματα ειναι μεσα στην παραδοση,αποτελουν ενα κομματι της.Δεν ειναι κατι καινουριο,υπαρχουν αναλογα ασματα των ημερων μας.Δε σημαινει οτι πρεπει αμεσως να τους δωσουμε και αξια μα ειναι χωρις αμφισβητηση ενα κομματι οπως λεμε τα χασικλιδικα,τα ερωτικα,

Χαρακτηριστικα μπορω να αναφερω διστιχα που εχω ακουσει απο ηλικιωμενους της Κερκυρας,τα οποια απ οτι λενε ειτε τα ελεγαν για να πειραξουν ο ενας τον αλλο,ειτε τα ελεγαν σε γλεντια.Οταν τους ρωτησα πως προεκυψαν αυτου του ειδους τα στιχακια ειπαν οτι τους τα εδωσαν οι παλιοτεροι.
Στην Κρητη εχω πετυχει ηλικιωμενους να αναφερουν την υπαρξη προστυχων μαντιναδων που ειναι πλεον κλασσικες.
Στον Τυρναβο υπαρχει η γιορτη με τους φαλλους οπου και ποιηματα λεγονται μακαι τραγουδια που εχουν τετοιο χαρακτηρα.
Στην Καστορια στα Ραγκουτσαρια (τοπικο καρναβαλι που γινεται κατα τις 7 Ιανουαριου) ο κοσμος ξεχυνεται στους δρομους και τραγουδαει με συνοδεια χαλκινων πνευστων,πιο συγκεκριμενα ενα τραγουδι μετα απο καθε διστιχο ειχε ενα ρεφραιν που εβριζε μαναδες,το φωναζε ολη η πολη.Οταν ρωτησα για αυτο μου ειπαν οτι ειναι παλιο τραγουδι της πολης.

Καθε τοπος εχει τα προστυχοτραγουδα του,μα ειναι αναποσπαστο κομματι της ζωης μας και αυτο (χωρις να σημαινει οτι μιλαμε ολοι προστυχα),απλα θελω να πω οτι ειναι κατι πολυ κοινο.Αναφορες για προστυχα ρεμπετικα εχω διαβασει και σε βιβλια του Πετροπουλου,και αναρωτιεμαι το εξης:

Αραγε να ηταν πολλα αυτα τα προστυχα ρεμπετικα;
Να υπηρχαν καποια σταθερα τραγουδια τετοιας θεματολογιας;
Υπαρχει η πιθανοτητα να μην ηχογραφηθηκαν ποτε λογω της θεματολογιας και κατ'επεκτασιν να χαθηκαν;
https://www.youtube.com/channel/UCYTGsC ... S-fbD9a_WA

Ωσάν το έρημο δεντρί που'ναι στ'αόρι απάνω
Μ'αρέσει να'μαι αμοναχός με τσι πολλούς δεν κάνω...

Απάντηση

Επιστροφή στο “Κουβεντούλα”