Σεξουαλικά νοούμενα και υπονοούμενα στο τραγούδι

"Κονσούλτο"
Μήνυμα
Συγγραφέας
kastoria

Ερώτηση

#8 Δημοσίευση από kastoria »

Εγώ έχω ακούσει ένα κομμάτι με τους εξής "πικάντικους στίχους" : σκύ*α πήγες στο Τορίνο και έμαθες καλό κλαρίνο, σκύλ* πήγες και στον βόλο και τον πήρες απο κώλο, σκύλα πήγες και στην Κρήτη και σε 'χύσαν και στην μύτη, σκύλα πήγες στο Παρίσι και έμαθες καλό γαμ*σι κτλ . Κάποις φίλος απο το την κοινότητα μας ( Ζητω συγνώμη που δεν θυμάμαι το όνομα του) μου είπε οτι ο τίτλος του κομματιού είναι : Κάθε πόλη και μια εμπειρία", με εναλλακτικό τίτλο "Το σεξ και η γεωγραφία.
Δυστυχός δεν έχω βρεί τίποτα στις αναζητήσεις μου με αυτούς τους τίτλους, γιαυτο σας παρακαλώ όποιος γνωρίζει οτιδήποτε ( για τον τίτλο η έχει κάποιο σύνδεσμο- link κτλ ) να τα παραθέσει (αν βέβαια αυτό είναι επιτρεπτό).

Ευχαριστώ προκαταβολικά

Άβαταρ μέλους
ntouzenis
More than 150 posts user.

#9 Δημοσίευση από ntouzenis »

Ο Χοντρονακος επαιζε ενα καμηλιερικο αργα και οταν λαχαινε και υπηρχε κεφι κλπ ... που απευθυνοταν στους μουσικους συνηθως ή σε κανα γνωστο θαμωνα που ειχε θαρρος, αλλα φυσικα δε χρησιμοποιουσε τη λεξη σκυλα αλλα το ονομα του καθε ενα που ηθελε να πειραξει ... ξερω γω :
Πακη πηγες στον Τορινο κι εμαθες ...
Πολλα απο αυτα τα τοπωνυμια λοιπον που αναφερεις, ειχα ακουσει πολλες φορες αλλά και άλλες πολεις και πρωτευουσες, οπως Βρυξελλες, Μαράκας και αλλα εξωτικα που δε θυμαμαι ...

Ενας μπουζουξης που επαιξα αργοτερα, πιτσιρικας Σαλονικιος, θαρρω τονε λεγανε Παυλο, επαιζε το ιδιο κι εβαζε κι αυτος διαφορες πολεις, νομιζω εβαζε και Ελλαδα αυτος ...

Με τον Αγαθωνα που ανεβηκα μια φορα στο παλκο και παιξαμε λιγο, επαιξε το ιδιο τραγουδι κι εβαζε διαφορα τετοια ακαταλληλα ...
Νομιζω το λεει κι η Μαριω, κατι με Πουλοπουλο ...

Ο Μουρτος χρησιμοποιει νομιζω το ιδιο τραγουδι αλλα λεει αλλα, οπως "Πεντε ποντικοι βαρβατοι" και αλλα ...

υγ
καποιες εκφρασεις νεωτεριζουσες που γραφεις, καλο θα ηταν να μπαιναν τιποτα παύλες μια και ακουγονται καπως... ετσι μεσημεριατικα ...

Άβαταρ μέλους
Pikinos
Επικοινωνία:

#10 Δημοσίευση από Pikinos »

kastoria,

το “τραγούδι“ που αναφέρεις:

1) δεν είναι τραγούδι ουσιαστικά
2) ούτε από “πικάντικους στίχους“ αποτελείται, παρά από προστυχιές
3) δεν αναφέρεται σε υπονοούμενα, παρά σε ευκόλως εννοούμενα.

Κοντολογίς, έχεις συνειδητοποιήσει τον χώρο στον οποίο βρίσκεσαι;
Von allem Geschriebenen liebe ich nur das, was einer mit seinem Blute schreibt. Schreibe mit Blut: und du wirst erfahren, dass Blut Geist ist.

AGIS
Επικοινωνία:

#11 Δημοσίευση από AGIS »

Μήπως γινόμαστε υπερβολικοί;
Πώς και δεν είναι τραγούδι αυτό το δημώδες αστικό;
Αφού όπως αποδεικνύεται από τις μαρτυρίες είναι μάλιστα και γνωστό σε διάφορες παραλλαγές ως σκωπτικό (ή σκοπτικό; ) άσμα το οποίο άδεται σε κατάλληλες περιστάσεις περιπαίζοντας φιλικά οικείους θαμώνες.
Βεβαίως ίσως η καταγραφή του εκτός μιας στενά επιστημονικής λαογραφικής αναθολόγησης να εξάπτει τα ήθη και να απαιτεί πολλαπλώς επισυρόμενα αποσιωπητικά και αστερίσκους, μολοντούτο δεν θεωρώ εύτοπο την συμπερασματική κατάληξη ότι το τραγούδι δεν είναι τραγούδι καν!!!
Και υπενθυμίζω: δεν υπάρχουν χυδαίες (ή πρόστυχες) λέξεις, υπάρχουν χυδαίοι (ή πρόστυχοι) άνθρωποι. Δεν έχει τύχει να γνωρίσω κανέναν.

:? χμμμ

Άβαταρ μέλους
ntouzenis

#12 Δημοσίευση από ntouzenis »

Σορρυ ρε παιδια παρασυρθηκα ...
οχι Μαράκας αλλα Καράκας !!!
και καλα : Μαγκα πηγες στο Καρακας κι εγινες καλος ...
Ακου τι σκέφτηκε ο ανθρωπος !!!

Και θυμηθηκα και τη Μελβουρνη ...
αυτο το συνδύαζε με το γ....ι με το μπαρδον ...

Και μια και ακουστηκε κατι πειραχτικο για την Κρητη,
να απαντησω κι εγω με ενα πειραχτικο δικο μου :
Μαγκα πηγες στο Μιζουρι ... και η συνεχεια παραλειπεται ...

Άβαταρ μέλους
ΙΑΣΩΝΑΣ
More than 100 posts user
Επικοινωνία:

#13 Δημοσίευση από ΙΑΣΩΝΑΣ »

Πραγματι αυτο το τραγουδι το παιζαμε καμια φορα,στο φορτε του κεφιου στα μαγαζια ,πειραζοντας και γνωστους θαμωνες...και γινοταν πολυ γελιο..Το αρχιζαμε "Στο Γεντι Κουλε ειναι ωραια...και παει λεγοντας.Ξερω κατι στιχακια του απο τους παλιους που τολεγαν απιστευτα...χαχαχχαχ ενταξει... δε τα λεω. :twisted:
Θα μεταλαβω με νερο Θαλασσινο σταλα τη σταλα σιμαγμενο απ το κορμι σου,σε τασι αρχαιο μπακιρενιο αλγερινο που κοινωνουσαν πειρατες πριν πολεμησουν...
http://www.youtube.com/user/bikos68

Άβαταρ μέλους
pelagia

#14 Δημοσίευση από pelagia »

Ποτε δε μου αρεσαν αυτα τα τραγουδια ... θα μου πειτε ... περι ορεξεως ...':evil:'

και δεν ειμαι καθολου σεμνοτυφη , απλα τα θεωρω ηλιθια ...':wink:'
δεν το αντέχω βρε ψυχή να είσαι πάντα νέα
ας γέρναγες με το κορμί κιμπάρικα κι ωραία
δεν το αντέχω να γερνώ και να πεθαίνεις νέα

Απάντηση

Επιστροφή στο “Κουβεντούλα”