Ανθολογία τραγουδιών του Τσιτσάνη από τον Χριστιανόπουλο

"Κονσούλτο"
Απάντηση
Μήνυμα
Συγγραφέας
AGIS
More than 150 posts user.
Επικοινωνία:

#22 Δημοσίευση από AGIS »

<<Πιθανώς όμως αυτό να έχει να κάνει με τη δική μας δυσκολία να την αντιληφθούμε>>

Εν προκειμένω δεν νομίζω.
Μάλλον πρόκειται για κάποια μορφή εμπάθειας.
Δεν χαρακτηρίζει βέβαια μόνο προσωπικά τον Χριστιανόπουλο.
Αφού είναι γνωστό πως γενικότερα ο πνευματικός κόσμος πάσχει από αυτή την παθολογία.
Κι όταν λέω ο "πνευματικός κόσμος" δεν εννοώ μόνο τις "ανώτερες" σφαίρες του πνεύματος.
Ας κοιτάξει κανείς τι λένε οι λαϊκοί δημιουργοί ο ένας για τον άλλο και θα καταλάβει.
Φυσικά υπάρχουν και τιμητικές εξαιρέσεις.
Κρίμα είναι, και 2 φορές κρίμα να πέφτουμε στη λούμπα και να καθόμαστε να βγάζουμε συμπεράσματα από τους χαρακτηρισμούς που μπορεί να εκτοξεύει με ευκολία ο ένας για τον άλλο. Ακόμα και το να βγάζουμε συμπεράσματα για αυτόν που εκτοξεύει τον χαρακτηρισμό, κρίμα είναι κι αυτό, αλλά η μισή ντροπή...

Αλλά πρέπει να πω ότι με ενόχλησε κι η "κριτική" του ΘΑΝΑΣΗ για τον Αλκιβιάδη. Τι στο καλό, εγώ δεν είδα κανέναν να ζητά "κάψιμο", αυτά είναι βαριές κουβέντες, τάλε κουάλε για απαντήσεις ανάλογου "βεληνεκούς" και δεν καταλαβαίνω πώς κανείς επιτρέπει στην ελαφρότητά του να εκφράζεται με τέτοιου είδους βαρύτητα...

Όσο για τον Χριστιανόπουλο, προσωπικά εκτιμώ το έργο του, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να ακυρώνεται κάθε ένσταση. Ιδίως όταν ο ίδιος δίνει στον εαυτό του το δικαίωμα να εκφράζεται για άλλους, ομότεχνούς του, με χαρακτηρισμούς όπως "κουμάσι". Αν είναι δυνατόν!!!

ΘΑΝΑΣΗΣ

#23 Δημοσίευση από ΘΑΝΑΣΗΣ »

Ο Άλκης έγραψε :
Υστερα απο τις αποψεις του Χριστιανοπουλου για την Ευτυχια Παπαγιαννοπουλου για τον Μάρκο Βαμβακαρη τον Καλδαρα κλπ επιμενετε στο να αγορασετε το οποιοδηποτε βιβλιο του;;
Αν αυτό δεν είναι κάψιμο ΕΙΚΟΝΙΚΟ , όπως έγραψα τι είναι
Στο τελευταίο έγραψε :
Προφανως προκειται για ιδιορυθμο ανθρωπο.
τώρα το ανακάλυψε ;
επειδη το βιβλιο του Χριστιανοπουλου υπαρχει περιπτωση να ειναι απο τα καλα (γιατι οχι) θα παρακαλουσα να μη στεκομαστε και πολυ στα σχολια του για τους αλλους.
Εμείς οι άλλοι τι είπαμε ; συμφωνήσαμε με τους αφορισμους του Χριαστιανόπουλου για Γριά και λοιπούς
Ο AGIS έγραψε :
δεν καταλαβαίνω πώς κανείς επιτρέπει στην ελαφρότητά του να εκφράζεται με τέτοιου είδους βαρύτητα...
τόσο καλά με ξέρεις ή έχεις τόσο καλές πληροφορίες για την ελαφρότητα μου
και στο κάτω κάτω δεν έθιξαν τα γραφόμενα μου εσένα αλλά τον Άλκη , δεν είχα σκοπό να τον θίξω γιατί δεν έχω τίποτα προσωπικό μαζί του και έγραψα όταν δέχτηκε και αυτός να δούμε τι γράφει το βιβλίο άσχετα από τα γραφόμενα από τον Χριστιανόπουλο για άλλους
Η ΖΩΗ ΚΥΛΑΕΙ ΣΑΝ ΤΟ ΝΕΡΑΚΙ

mpletsas

#24 Δημοσίευση από mpletsas »

ΘΑΝΑΣΗΣ έγραψε:Ο Άλκης έγραψε :
Υστερα απο τις αποψεις του Χριστιανοπουλου για την Ευτυχια Παπαγιαννοπουλου για τον Μάρκο Βαμβακαρη τον Καλδαρα κλπ επιμενετε στο να αγορασετε το οποιοδηποτε βιβλιο του;;
Αν αυτό δεν είναι κάψιμο ΕΙΚΟΝΙΚΟ , όπως έγραψα τι είναι;

Θεμιτός σκεπτικισμός είναι.

AGIS
Επικοινωνία:

#25 Δημοσίευση από AGIS »

...Ο AGIS έγραψε :
δεν καταλαβαίνω πώς κανείς επιτρέπει στην ελαφρότητά του να εκφράζεται με τέτοιου είδους βαρύτητα...
τόσο καλά με ξέρεις ή έχεις τόσο καλές πληροφορίες για την ελαφρότητα μου
και στο κάτω κάτω δεν έθιξαν τα γραφόμενα μου εσένα αλλά τον Άλκη , δεν είχα σκοπό να τον θίξω γιατί δεν έχω τίποτα προσωπικό μαζί του και έγραψα όταν δέχτηκε και αυτός να δούμε τι γράφει το βιβλίο άσχετα από τα γραφόμενα από τον Χριστιανόπουλο για άλλους
Το παραδέχομαι, δεν έθιξαν εμένα τα γραφόμενά σου, αλλά τον Άλκη.
Αλλά τώρα κι εγώ θα μπορούσα να σου πω, ότι και τα γραφόμενα του Άλκη δεν έθιξαν εσένα, αλλά τον Χριστιανόπουλο, ή λχ "τους Θεσσαλονικιούς που ξέρουν".
Βγαίνει άκρη έτσι;
Να ξεκαθαρίσω επίσης ότι τη φράση περί ελαφρότητας δεν την έγραψα σαν χαρακτηρισμό προσωπικό, αλλά για την ελαφρότητα της διαδικασίας του πληκτρολογίου μέσω της οποίας πολύ ελαφρά μπορούν να ειπωθούν λόγια βαριά.

Και τέλος, βρίσκω διαφορά ανάμεσα στο "επιμενετε στο να αγορασετε το οποιοδηποτε βιβλιο του" και στο "κάψιμο" με το οποίο "μεταφράζεις" τη φράση αυτή.
Αυτό δε θα πει ότι συμφωνώ με αυτή τη φράση. Προτιμάω την πιο νηφάλια τοποθέτηση: "επειδη το βιβλιο του Χριστιανοπουλου υπαρχει περιπτωση να ειναι απο τα καλα (γιατι οχι) θα παρακαλουσα να μη στεκομαστε και πολυ στα σχολια του για τους αλλους".
Παρ' όλα αυτά επιμένω ότι δίνει ο ίδιος ο Χριστιανόπουλος το δικαίωμα για τοποθετήσεις μη νηφάλιες όταν αποκαλεί την Παπαγιαννοπούλου "κουμάσι" και με υπεροψία κάνει λόγο για "μετριότατη στιχουργό και ποιήτρια" κλπ. Παρ' όλα αυτά δεν θα έλεγα ότι ζητά το "κάψιμο" των στίχων της. Κάτι τέτοιο θα ήταν, τι να πω, άστοχο εκ μέρους μου...

AGIS
Επικοινωνία:

#26 Δημοσίευση από AGIS »

Η αλήθεια είναι, ότι αλλιώς γράφει κανείς κάτι, με άλλη διάθεση και πρόθεση δηλαδή, και ενδεχομένως είναι διαφορετική η εντύπωση που μπορεί να δημιουργεί.
Έτσι η φράση σου, θανάση, για "εικονικό κάψιμο" εμένα με παρέπεμψε σε εικόνες βιβλίων που καίγονται στην πυρά κλπ κλπ.
Και έτσι μου έδωσε την εντύπωση ότι η κριτική, με σκληρά και απόλυτα λόγια, απέναντι στα σκληρά και απόλυτα λόγια μιας, ας το πω έτσι: "αυθεντίας", οφείλει να αυτοπεριορίζεται διαφορετικά θα υποστεί έμμεσες κατηγορίες για φασιστική αντιμετώπιση. Εκεί με παρέπεμψε συνειρμικά η λέξη "κάψιμο" και γι' αυτό και χαρακτήρισα την κουβέντα "βαριά".

Εν πάση περιπτώσει υποθέτω πως ούτε ο Άλκης είχε υπόψη του την "πυρά" και υποθέτω πως κι εσύ μιλώντας για "εικονικό κάψιμο" δεν υπονοούσες αυτά που συνειρμικά φαντάστηκα.

ΘΑΝΑΣΗΣ

#27 Δημοσίευση από ΘΑΝΑΣΗΣ »

Λόγω ελαφρότητας όπως έγραψε ο AGIS διάβασα καλόπιστα τα γραφόμενα τα δικά του και του Άλκη και δεν πρόσεξα όπως θα έπρεπε τα γραπτά και καλόπιστα έστειλα το παρακάτω πμ στον AGIS :
Επειδή δεν επιθυμώ την δημόσι αντιπαράθεση του έγραψες , έγραψα μόνο δυο λόγια : έγραψα για "κάψιμο εικονικό" που παραλείπεις δυο φορές το εικονικό . Ελαφρότητα είναι τα λόγια και όχι τα γραπτά που μένουν .
Η δημόσια απάντηση του AGIS μου δίνει το δικαίωμα να απαντήσω δημόσια για τελευταία φορά από μέρους μου
Ελαφρότητα , ελαφρότητα φίλε AGIS που δε με άφησε να δω που θίχθηκα για πάρτη του Χριστιανόπουλου όπως διαπίστωσες εσύ και όχι για την προτροπή μη αγοράς οποιουδήποτε βιβλίου την οποία ονόμασα «παραλίγο κάψιμο (εικονικό) από τους ρεμπετόφιλους» που σκόπιμα δυο φορές (δις εξαμαρτείν) παραλείπεις το εικονικό και το παραλίγο και το θεωρείς κυριολεξία .
Μόνο δικηγόρος AGIS θα κατάφερνε να μετατρέψει το «κανεις επιτρέπει στην ελαφρότητα του» σε «ελαφρότητα της διαδικασίας του πληκτρολογίου»
Η ελαφρότητα μου Άλκη δε μου επέτρεψε να καταλάβω ότι είναι το ίδιο πράγμα το «ύστερα από τις απόψεις του …… επιμένετε να αγοράσετε το οποιοδήποτε βιβλίο του ; » και το « υπάρχει περίπτωση να είναι από τα καλά (γιατί όχι) θα παρακαλούσα να μη στεκόμαστε και πολύ στα σχόλια του για τους άλλους » και δεν πρόσεξα ότι όλοι οι άλλοι σταθήκαμε στα σχόλια του και όχι εσύ που σε κατηγόρησα για τη βιασύνη των άλλων , ενώ είναι προφανές ότι δε « μετάνοιωσες » που εγώ πάντως δεν το είπα πουθενά .
Αυτή η άτιμη συνήθεια μου Άλκη να παρερμηνεύω τα κείμενα των άλλων δεν υποφέρεται , ιδίως τα δικά σου κείμενα όπως φαίνεται από τα παρατιθέμενα γραπτά σου και σε αυτό το ποστ και δε θυμάμαι και σε πόσα άλλα ποστ και πόσων άλλων φίλων . Καλά θα κάνεις να ζητήσεις την εξωπέταξη μου από τη σελίδα ή αν δεν εισακουστείς σε αυτό τουλάχιστον κατά αντίστοιχη προτροπή σου να μπαίνει πριν από κάθε γραπτό μου το : « ύστερα από τις παρερμηνείες του ,επιμένετε να διαβάσετε οποιοδήποτε γραπτό του»
Η ΖΩΗ ΚΥΛΑΕΙ ΣΑΝ ΤΟ ΝΕΡΑΚΙ

Άβαταρ μέλους
Alcibiadis
Επικοινωνία:

#28 Δημοσίευση από Alcibiadis »

θα προσπαθήσω να ειμαι οσο το δυνατον λιγωτερο κουραστικος.
η προτροπη (μην αγορασετε) προηλθε απο θυμο για δυο λογους..
1) γι αυτα που ειπε ο Χριστιανοπουλος για Παπαγιαννοπουλου κυριως
2)για την επιχειρούμενη ασυλία που κάποιοι προσπαθουν να του δώσουν λόγω της ιδιότητάς του.
αν αυτα ειχαν ειπωθει΄απο ανώνυμο πολύ πιθανόν φίλτατε Θανάση να τον έκαιγες εικονικά εσύ!
Η ποιητική ιδιότητα του Χριστιανόπουλου δεν μπορεί να αποτελεί ασυλία για τη κάθε βλακεία που κατά καιρούς ξεστομίζει.
την Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου ούτε ο Σεφέρης δεν θα μπορούσε να τη πιάσει στο στόμα του! πόσο μάλλον αυτός!
παρ όλα αυτά επανέρχομαι (τώρα χωρίς θυμό) και ξανά λέω ότι άν είναι να προσφέρει στο ρεμπέτικο ας πάει και το παλιάμπελο..

η προτροπη (μην αγοράσετε) δεν παραπέμπει σε "εικονικό κάψιμο" Οταν απαξιώνει αυτά που εμείς θεωρούμε ιερά και όσια έχουμε όλο το δικαίωμα να θυμώσουμε! ακόμα και να παρεκτραπούμε γιατί όχι!
γιατι΄δηλ αυτοί να μπορούν να λένε ότι θέλουν (λόγω επωνυμίας) και εμείς να σκεφτόμαστε επι ώρες τη κάθε λέξη!!
η πείρα είναι μια χτένα που την αποκτάς όταν είσαι πια φαλακρός! (Αρκάς)

http://rembetikoidialogoigmail.blogspot.com

Απάντηση

Επιστροφή στο “Κουβεντούλα”