Ωραίες οι δεκαετίες 30, 40, 50... Και τώρα τι γίνεται;

"Κονσούλτο"
Απάντηση
Μήνυμα
Συγγραφέας
trixordos78

#50 Δημοσίευση από trixordos78 »

jpez έγραψε:Εγω δεν θα χρησιμοπιουσα το αργκο των παλιων γιατι απλουστατα δεν μιλαω ετσι και δεν νομιζω να μιλαει κανενας πια οπως μιλαγανε οι παλιοι οι μαγκες.. Θα χρησιμοπιουσα το αργκο της εποχης μου ναι.. Το ολο θεμα δεν ειναι να γραψεις κατι προτυπο και κατι δικο σου? Γιατι να μιμισε του μαγκες?
Γράψ' το, όπως σου 'ρθει, σωστό...

Ο μακαρίτης ο παππούς μου μου 'χει κολλήσει λέξεις και φράσεις, όπως σακουλεύτηκα ή γεια χαραντάν (ο μακαρίτης γούσταρε πολύ τα ρεμπέτικα) και βγαίνουν αβίαστα πολύ περισσότερο στα στιχάκια, αλλά ακόμα και στην καθημερινή μου ομιλία... Ό,τι βγαίνει...
όσοι δε με γνωρίζουνε
τώρα θα με γνωρίσουν
εγώ κάνω την τσάρκα μου
κι ας με καλαμπουρίσουν

Άβαταρ μέλους
Pikinos
More than 150 posts user.
Επικοινωνία:

#51 Δημοσίευση από Pikinos »

Δημοτική ή καθαρεύουσα, αργκό ή καλιαρντά, η γλώσσα είναι μία! Και σωστός ο μάστορας που ξέρει να την χειρίζεται!

Τρίχορδε, επειδή κι εγώ συμφωνώ απόλυτα στο “όπως έρθει“, μη το κουράζεις με περιττολογίες: στείλε δείγμα να μιλήσει μόνο του!

Σκέτους στίχους εδώ:

forum/viewforum.php?f=18

Ερασιτεχνικές ηχογραφήσεις εδώ:

live1.php

Αναμένουμε με αγωνία! :D

Χαιρετίσματα
Von allem Geschriebenen liebe ich nur das, was einer mit seinem Blute schreibt. Schreibe mit Blut: und du wirst erfahren, dass Blut Geist ist.

Άβαταρ μέλους
BLEKOS
Επικοινωνία:

#52 Δημοσίευση από BLEKOS »

ΝΑ ΜΑΙ ΠΑΛΙ!!!!

Κ εγω ειμαι της αποψης "γραψε οπως σου ερθει",απ'την αλλη η γνωμη μου για την αργκο, χιλιοειπωμενη, συνηθως η "γλωσσα" πανω στην οποια γραφονται οι στιχοι, ειναι αυτη που δινει μια παραπανω πινελια στο κομματι.
https://www.youtube.com/channel/UCYTGsC ... S-fbD9a_WA

Ωσάν το έρημο δεντρί που'ναι στ'αόρι απάνω
Μ'αρέσει να'μαι αμοναχός με τσι πολλούς δεν κάνω...

trixordos78

#53 Δημοσίευση από trixordos78 »

BLEKOS έγραψε:ΝΑ ΜΑΙ ΠΑΛΙ!!!!

Κ εγω ειμαι της αποψης "γραψε οπως σου ερθει",απ'την αλλη η γνωμη μου για την αργκο, χιλιοειπωμενη, συνηθως η "γλωσσα" πανω στην οποια γραφονται οι στιχοι, ειναι αυτη που δινει μια παραπανω πινελια στο κομματι.
Άσε που προσωπικά νομίζω ότι οι μάγκικες φράσεις θα πρέπει να διατηρηθούν ζωντανές (χωρίς υπερβολές βέβαια). Προσωπικά, όπως είπα, έχω βιώματα από τον παππού μου, αλλά ακούγοντας και γουστάροντας τα παλιά τα άσματα κάποια πράγματα σου μένουν ούτως ή άλλως...
όσοι δε με γνωρίζουνε
τώρα θα με γνωρίσουν
εγώ κάνω την τσάρκα μου
κι ας με καλαμπουρίσουν

Άβαταρ μέλους
BLEKOS
Επικοινωνία:

#54 Δημοσίευση από BLEKOS »

Γραψε οπως σου ερθει, μην κωλωνεις :D
Αμα εχεις και βιωματα απ τον παππου ενας λογος παραπανω 8)
Στολιδια ειναι οι λεξεις....θες να γραψεις τραγουδι λογιο;-θα καταφυγεις στο αναλογο λεξιλογιο......θες της πιατσας;(και καλα)-αλλο λεξιλογιο.

Το θεμα ειναι αυτο που θα γραψεις να εκφραζει εσενα, οχι εμενα ουτε κανεναν, τωρα το αν θα αγγιξει κι αλλους στην πορεια.....αλλο καπελο :D
https://www.youtube.com/channel/UCYTGsC ... S-fbD9a_WA

Ωσάν το έρημο δεντρί που'ναι στ'αόρι απάνω
Μ'αρέσει να'μαι αμοναχός με τσι πολλούς δεν κάνω...

trixordos78

#55 Δημοσίευση από trixordos78 »

BLEKOS έγραψε:Γραψε οπως σου ερθει, μην κωλωνεις :D
Αμα εχεις και βιωματα απ τον παππου ενας λογος παραπανω 8)
Στολιδια ειναι οι λεξεις....θες να γραψεις τραγουδι λογιο;-θα καταφυγεις στο αναλογο λεξιλογιο......θες της πιατσας;(και καλα)-αλλο λεξιλογιο.

Το θεμα ειναι αυτο που θα γραψεις να εκφραζει εσενα, οχι εμενα ουτε κανεναν, τωρα το αν θα αγγιξει κι αλλους στην πορεια.....αλλο καπελο :D
Φίλτατε Μπλέκο (και λοιπά καρντάσια),

έβαλα το πρώτο άσμα που έγραψα στις Στιχοπλοκίες.

Ρίξτε μια ματιά και πείτε καμιά γνώμη
όσοι δε με γνωρίζουνε
τώρα θα με γνωρίσουν
εγώ κάνω την τσάρκα μου
κι ας με καλαμπουρίσουν

Απάντηση

Επιστροφή στο “Κουβεντούλα”