Προς προβληματισμό- το άλλο κλειδώθηκε
Προς προβληματισμό- το άλλο κλειδώθηκε
Παρακαλώ δεν θα ανεχτώ ξανά κουβέντες εδώ για το συμβάν και την αφορμή για αυτή την κουβέντα. Αν γίνουν πάλι τα ίδια θα τα σβήσω(τα νέα) γιατί πλέον δεν βοηθούν τη λειτουργία της σελίδας. Αν θέλει κάποιος ας δει εδώ:
forum/viewtopic.php?p=16269#16269
Διαφωνιες παντα θα υπαρχουνε σε μια συζητηση και πρεπει να ειναι σεβαστες και απο τις δυο πλευρες αλλα οταν αρχιζεις να κακοχαρακτηριζεις καποιον ριχνεις το επιπεδο της συζητησης σε παιδιων νηπιαγωγιων.. Εγω θελω ενα ελευθερο φορουμ οπου ο καθενας μπορει να εκφρασει την αποψη του ελευθερα οποια και να ειναι αυτη αλλα παντα με σεβασμο προς τους υπολοιπους χρηστες. Απο την αλλη παλι δεν θελω να ανοιγω ενα θεμα και να βλεπω τον εναν να βριζει τον αλλον σαν παιδακια. Πεφτει το επιπεδο του φορουμ. Οποτε πρεπει να υπαρχει καποια επιτηρηση. Παντως στα τοσα χρονια που παρακολυθω το φορουμ απο οτι βλεπω και καταλαβαινω εγω δηλαδη εχω βρει τους αδμιν παρα πολυ ελαστικους, επιηκης και δικαιους. Εγω δεν εχω να προτεινω τιποτα για την διαφυλαξη των συζητησεων και το επιπεδο της σελιδας αφου την βρισκω αψογη..
Συνεχιστε ετσι παιδια και σε μια θαλασσα μπονατσα παντα υπραχουν ψηλοκυμματακια...
- bill1961
- συντονιστής<br>(03/2008 ως τώρα)
Δεν έπρεπε να το περιμένουμε αυτό? Μπορούμε να "ταιριάξουμε όλοι με όλους"? Αφύσικο θα ήταν... και γενικά "έσπασε" η παρέα και το παρεΐστικο κλίμα.
Συμφωνώ βέβαια ότι το "παρεΐστικο κλίμα" αποτέλεσε την κινητήρια δύναμη της σελίδας στο παρελθόν, μπορώ όμως να αναφέρω και πολλούς θαμώνες που αν και δε συμμετείχαν σε αυτό το κλίμα (και στα γλέντια μας), παρ’ όλα αυτά είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο στην επίτευξη των (τότε) στόχων της σελίδας (ρίξτε μια ματιά στα στατιστικά και θα καταλάβετε τι εννοώ).
Γι’ αυτό και δεν πιστεύω πως το «σπάσιμο» της παρέας είναι κατ’ ανάγκη αρνητικό. Κρύβει βέβαια μέσα του την απαισιόδοξη προοπτική, να μη δούμε, να μη καταλάβουμε και συνεπώς να μη μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στα νέα δεδομένα με αποτέλεσμα που όλοι μπορούμε να φανταστούμε και απευχόμαστε (θέλω να ελπίζω). Εμπεριέχει όμως και μια αισιόδοξη προοπτική: προσπαθώντας να διαφυλάξουμε το ερασιτεχνικό μας ύφος (με την έννοια ότι οι περισσότεροι από μας δε ζούμε από το ρεμπέτικο), να περάσουμε από την παρέα, στην οργανωμένη και με σαφείς στόχους και κανόνες λειτουργίας κοινότητα.
Στο σημείο που βρισκόμαστε, θεωρώ πως η σελίδα χρειάζεται περισσότερο παρά ποτέ τους (όχι απογοητευμένους - όχι κουρασμένους) διαχειριστές της, να είναι παρόντες και να δρομολογήσουν τις όποιες εξελίξεις.
Χρειάζονται κανόνες? Αν ναι, να τους συζητήσουμε.
Χρειάζεται επαναπροσδιορισμός των στόχων? Αν ναι, ας κάνουμε τις προτάσεις μας (να λάβουμε όμως υπόψη πως όταν μιλάμε για τους διαχειριστές, μιλάμε για δυο νέους ανθρώπους που τώρα αγωνίζονται να χτίσουν τη ζωή τους, δε μπορούμε να τους ζητάμε τον ουρανό με τ’ άστρα).
Χρειάζονται συντονιστές? Να βρούμε.
Και για να μη αοριστολογούμε ούτε να καταφεύγουμε σε ευχολόγια, ας ξεκινήσω εγώ με μια πρόταση, σύμφωνη με όσα λέω και παραπάνω:
«Ανάδειξη ερασιτεχνικών προσπαθειών στο χώρο του ρεμπέτικου και του παραδοσιακού τραγουδιού».
Μπορούμε να έχουμε ιδιαίτερο θέμα στη ρεμπετο-κουβέντα για τέτοιες εκδηλώσεις, αλλά επειδή με ένα απλό ποστ δεν αναδεικνύεις τίποτα, μπορούμε να εκμεταλλευτούμε το ράδιο της σελίδας, μιας και υπάρχουν φίλοι που διαθέτουν ηχογραφήσεις από εκδηλώσεις, συναυλίες ή ακόμη και παρεΐστικα γλεντάκια ή ηχογραφήσεις δικών τους τραγουδιών που θα μπορούσαμε να μεταδίδουμε, κάνοντας και κάποια σχόλια. Είναι κάτι που το είχα συζητήσει παλιότερα με τους διαχειριστές και δεν ήταν αρνητικοί, το αντίθετο θα έλεγα. Πείτε και σεις τις ιδέες σας, όλο και κάτι καλό θα προκύψει με τη συμμετοχή όλων μας.
- Σωτήρης
- More than 150 posts user.
- Επικοινωνία:
Παρατηρώ τον τελευταίο καιρό ένα κλίμα (από πολλούς θαμώνες και σε πολλές συζητήσεις) υπέρ της ανάδειξης των ερασιτεχνικών προσπαθειών και διαχωρισμού τους από τις επαγγελματικές. Γιατί, ας πούμε, προτείνεις την «Ανάδειξη ερασιτεχνικών προσπαθειών στο χώρο του ρεμπέτικου και του παραδοσιακού τραγουδιού» και όχι την ανάδειξη όλων των αξιόλογων προσπαθειών; Γιατί οι ερασιτεχνικές προσπάθειες χρήζουν μεγαλύτερης προσοχής; Μας αφορά το καλλιτεχνικό αποτέλεσμα ή το πόθεν έσχες του καθενός;
Εμένα προσωπικά δεν με ενδιαφέρει αν εγώ ζω από το ρεμπέτικο κι εσύ από τη διδασκαλία. Με ενδιαφέρει πως και οι δύο ζούμε ΜΕ το ρεμπέτικο!
- bill1961
- συντονιστής<br>(03/2008 ως τώρα)
1. Θεωρώ ότι οι ερασιτεχνικές προσπάθειες, είναι πιο κοντά στο αρχικό πνεύμα της σελίδας και γι' αυτό προτείνω την ανάδειξη αυτών των προσπαθειών. Όταν ακούω τις ηχογραφήσεις από την Κουρούτα για παράδειγμα, δε με ενδιαφέρει αν γίνονται παραφωνίες, φάλτα ή στραβοπενιές, μ' αρέσουν για το μεράκι που βγάζουν.
2. Δεν έχω τίποτα με τους επαγγελματίες μουσικούς, τραγουδιστές του ρεμπέτικου (εφόσον δεν καταλήγουν σκυλάδες), το αντίθετο μάλιστα. Δε θάθελα όμως να δω να έρχονται στη σελίδα ηχογραφήσεις από κέντρα, εν αγνοία των μουσικών, έτσι επειδή κάποιος φίλος βρέθηκε εκεί και είχε πρόχειρο το mp3-recorder του. Αφενός γιατί κάτι τέτοιο θα αδικούσε τους ίδιους τους μουσικούς, αφετέρου γιατί θα μπορούσε να θεωρηθεί πως κανουμε διαφήμηση και όλα τα σχετικά. Θα με ενδιέφερε όμως πολύ (αλλά αυτό είναι μόνο δική μου σκέψη δεν έχει συζητηθεί, δηλ.) να μπορέσουμε να παρουσιάσουμε από το ραδιοφωνάκι μας, πχ. μια καινούρια δισκογραφική προσπάθεια (ας πούμε το σχετικά πρόσφατο cd του Σπύρου του Πατρά, τα παίότερα του Νίκου του Βερόπουλου, και όχι μόνο...)
3. Όσο για την πρότασή μου: "προσπαθώντας να διαφυλάξουμε το ερασιτεχνικό ύφος της σελίδας..", δε σημαίνει προφανώς ότι πρέπει να αποπέμψουμε τους όποιους ασχολούνται επαγγελματικά με το ρεμπέτικο, αλλά πως να το κάνουμε αυτή η σελίδα έδωσε φωνή στους ερασιτεχνικά ασχολούμενους και αυτό δε θέλω να χαθεί. Αυτό έχει να κάνει και με το πως βλέπω και τη δική μου ενασχόληση με το ρεμπέτικο. Θέλω να "...μείνω πάντα ιδανικός κι ανάξιος εραστής" του.
ΥΓ. Να ανταποδώσω τη φιλοφρόνηση, και γνωρίζεις νομίζω πως δεν το κάνω απλά από ευγένεια...

- Σωτήρης
- More than 150 posts user.
- Επικοινωνία:
Συμφωνώ φυσικά με όλη την παράγραφο 2. στο post σου (εκτός φυσικά από το θέμα της διαφήμισης που το ανέλυσα πιο πάνω). Μάλιστα μου δίνει και μια ωραία πάσα! Τα cd που αναφέρεις, του έταιρου φίλου μου, του Νίκου του Βερόπουλου, (στα οποία είχα και την τιμή να συμμετέχω) είναι ερασιτεχνικά ή επαγγελματικά; Συμμετέχουν πάντως μουσικοί κι από τις δύο κατηγορίες! Έχει σημασία να το ψάξουμε περαιτέρω;
Θα μου επιτρέψεις επομένως να επιμείνω πως καλό θα ήταν το κριτήριό μας να περιοριστεί μόνο στο θέμα της ποιότητας και της καλλιτεχνικής αξίας (όχι απαραίτητα της αρτιότητας, για να μην παρεξηγηθώ...). Θα ήθελα με λίγα λόγια, να προβάλλουμε εξίσου και τις καλές ερασιτεχνικές και τις καλές επαγγελματικές προσπάθειες και να σταθούμε στο πλάι όσων το αξίζουν, γιατί συνήθως και οι μεν και οι δε, παλεύουν μόνοι τους απέναντι σε πολλούς. Σκέψου το...
Υ.Γ. Ας κάνουμε λοιπόν και μια κατηγορία συζητήσεων "παρουσιάσεις δίσκων", όπου θα μπορούμε να παρουσιάζουμε, να κουβεντιάζουμε και να σχολιάζουμε τις καινούργιες δισκογραφικές δουλειές που μας αφορούν! Να στηρίξουμε έμπρακτα το λαϊκό τραγούδι, γιατί άμα περιμένουμε από τα μμε, "κλάφτα Χαράλαμπε"...