ΠΕΡΙ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ......!!

"Κονσούλτο"
Κλειδωμένο
Μήνυμα
Συγγραφέας
Άβαταρ μέλους
Alcibiadis
More than 150 posts user.
Επικοινωνία:

#141 Δημοσίευση από Alcibiadis »

AGIS έγραψε:.
Φυσικά δεν δέχομαι κανένας να με διατάξει πόσο κάνει 1+1, όμως το θεμα δεν είναι -εν προκειμένω- να έχουμε άπειρες επιλογές, αλλά να βρούμε πραγματικά πόσο κάνει. Ξεφεύγει από την "αισθητική" αυτό το παράδειγμα, πάει λίγο προς τη φιλοσοφία, αλλά το νόημα είναι ότι 1+1 κάνει εν τέλει κάτι, και δεν κάνει ό,τι να 'ναι. Αυτό το "κάτι" έχω την εντύπωση ότι ο πλουραλισμός το μισεί, ενώ αγαπά πολύ το "ό,τι να 'ναι".

Σαν να μου φαίνεται ότι δεν ξεφεύγει καθόλου απ΄την αισθητική το παραδειγμά σου!! .....
Κάποια στιγμή όμως πρέπει να το "ρισκάρουμε", γιατί το "περί ορέξεως" παραπέμπει στον πλουραλισμό που "απεχθάνεσαι"!!.....
η πείρα είναι μια χτένα που την αποκτάς όταν είσαι πια φαλακρός! (Αρκάς)

http://rembetikoidialogoigmail.blogspot.com

issipap
More than 100 posts user

#142 Δημοσίευση από issipap »

xxx
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος issipap την 04 Μαρ 2009 09:05 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

Άβαταρ μέλους
Σωτήρης
Επικοινωνία:

#143 Δημοσίευση από Σωτήρης »

issipap έγραψε: σε ζητήματα τέχνης λοιπόν, αλοίμονο, δεν υπάρχει 1+1!
Έχω την εντύπωση πως παρεξήγησες την παρομοίωση του Άγη και αν δεν κάνω εγώ λάθος, θα προσπαθήσω να στο εξηγήσω.
Έχουμε π.χ.:
Μάρκος Βαμβακάρης (1) + Μπουζούκι (1) = Ρεμπέτικα (2)
Ενώ:
Λαμόγιο της TV (Χ) + Ρεμπέτικα (1) = Λεφτά (Χ)
Η πρώτη εξίσωση είναι αδιαπραγμάτευτη, η δεύτερη πραγματικά είναι ό,τι θέλεις ή ό,τι να 'ναι!

(Τα πρόσωπα και οι καταστάσεις που αναφέρονται στα παραδείγματα είναι φανταστικά. Οποιαδήποτε ομοιότητα με υπαρκτά πρόσωπα είναι συμπτωματική!)

AGIS
Επικοινωνία:

#144 Δημοσίευση από AGIS »

Ίσως συμβαίνει και με τη λέξη πλουραλισμός αυτό που συμβαίνει με αρκετές άλλες.
Πρώτον, ότι φθείρονται από μια συγκεκριμένη πραγματικότητα που τις εφτελίζει.

Και δεύτερον, ότι χρησιμοποιούνται αδιάκριτα πότε με τη φιλοσοφική σημασία τους, πότε με την πολιτική, πότε με την αισθητική και πότε με τη σημασία του καθημερινού λόγου. Αλλά σε κάθε διαφορετικό πεδίο διαφέρει και η σημασία της λέξης.
Το παράδειγμα που έχω στο μυαλό μου είναι, ότι για έναν κομμουνιστή είναι με τα δικά του φιλοσοφικά κριτήρια σχεδόν βρισιά αν τον αποκαλέσεις "ιδεαλιστή".
Κι από την άλλη έχω ακούσει ανθρώπους να λένε ότι εκτιμάνε τους κομμουνιστές ακριβώς για τον "ιδεαλισμό" τους.
Μια τέτοια σύγχυση θα μπορούσαμε να πάθουμε και με τον "πλουραλισμό" αν δεν ξέρουμε τι ακριβώς εννοούμε.

Κατά τα άλλα αυτό έλεγα κι εγώ στην αρχή: "σε ζητήματα τέχνης λοιπόν, αλοίμονο, δεν υπάρχει 1+1!". Κι αν το 1+1 μπορεί να αποτελεί ιδεολογικό διακύβευμα στην επιστήμη, τότε πόσο μάλλον αν μιλάμε για αισθητική, όπου τελικό κριτήριο είναι η αντίληψη για το ωραίο και το άσχημο...

issipap
More than 100 posts user

#145 Δημοσίευση από issipap »

χχχ
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος issipap την 05 Μαρ 2009 12:39 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

issipap
More than 100 posts user

#146 Δημοσίευση από issipap »

xxx
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος issipap την 04 Μαρ 2009 09:05 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

Άβαταρ μέλους
Alcibiadis
Επικοινωνία:

#147 Δημοσίευση από Alcibiadis »

issipap έγραψε:έχει ξανα-ειπωθεί εδώ, αλλά επιστρέφω σε αυτό:
ΤΑ ΡΕΜΠΕΤΙΚΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ!

(και μιλάω αποκλειστικά για την τηλεόραση, το χαζοκούτι, όχι για το ράδιο!)

Πες μου κάτι βρε Ισίδωρε!
Γιατί κατά τη γνώμη σου το ραδιάκι είναι αποδεκτό; Αφού και αυτό χαζοκούτι κατάντησε! Και κακά τα ψέματα βρίσκεται (και βρισκόταν πάντα) στα χέρια εκείνων που επιδιώκουν μετά μανίας τον αισθητικό μας αποπροσανατολισμο!!

Εγώ πάντως εξακολουθώ να πιστεύω ότι οι μουσικοί πρέπει να έχουν τηλεοπτική παρέμβαση! Με τη προυπόθεση όμως να μη καθορίζεται απο άλλους το αισθητικό τους κριτίριο........
η πείρα είναι μια χτένα που την αποκτάς όταν είσαι πια φαλακρός! (Αρκάς)

http://rembetikoidialogoigmail.blogspot.com

Κλειδωμένο

Επιστροφή στο “Κουβεντούλα”