Ωραίες οι δεκαετίες 30, 40, 50... Και τώρα τι γίνεται;

"Κονσούλτο"
Απάντηση
Μήνυμα
Συγγραφέας
trixordos78

#8 Δημοσίευση από trixordos78 »

issipap έγραψε:τώρα που το θέτεις πιο ντρέτα, θα σου απαντήσω κι εγώ πιο ντρέτα.

πιστεύεις στην αξία του χρόνου που αφιερώνεις;
πιστεύεις στον εαυτό σου;
τα τραγούδια που φτιάχνεις, σου αρέσουν ΚΥΡΙΩΣ εσένα;

αν η απάντηση σε ΟΛΑ τα παραπάνω είναι ναι, τότε:

1. μπορείς να απαντάς στα σχόλια των φίλων σου με εξίσου χιουμοριστική διάθεση
2. στα κακοποροαίρετα σχόλια δε χρειάζεται νομίζω να απαντάς!
3. στην καλοπροαίρετη κριτική πρέπει νομίζω να ανοίγεις τα αυτιά σου και να ακους τη γνώμη αυτών που εκτιμάς.

ειλικρινά δεν το παίζω ειδήμων, είναι και παράταιρο να πουλάει κανείς λογιότητα ειδικά σε ετούτο το χώρο, ο οποίος χαρακτηρίζεται από την ομορφιά της λαϊκής λιτότητας. Απλά προσπαθώ να είμαι συγκεκριμένος:
όταν τα τραγούδια σου είναι έτοιμα, συνεννοήσου με τους διαχειριστές και ανέβασέ τα στη σελίδα, να τα ακούσουμε κι εμείς και να σου πούμε μια γνώμη.

για άλλη μια φορά, καλώσόρισες στην παρέα!

(στον καφενέ όμως δε μπήκες ακόμη!!!)

Συμφωνώ απολύτως, φίλε issipap (δηλαδή, συμφωνούσα ήδη πριν μου το πεις...). Και επαναλαμβάνω ότι το θέμα μου δεν είναι οι κάφροι οι φίλοι μου, αλλά το δεύτερο: η δημιουργία μιας κοινότητας με πρωτότυπες "μακαμικές" συνθέσεις.

Σ' ευχαριστώ για την προτροπή σου. Έχω όμως ακόμα μέλλον μπροστά μου. Να πάρω μπαγλαμά, να μελετήσω κι άλλο τα μακάμια, να θεωρήσω κάποια από τα τραγουδάκια μου ώριμα, να βρω έναν κιθαρίστα να παίξει, να τα ηχογραφήσω στο PC και να τα ανεβάσω. Όπως σου 'πα, έχουμε μέλλον. Δεν θέλω δουλειές του ποδαριού. Όρεξη υπάρχει άφθονη...

Προς το παρόν σε αφήνω. Την επόμενη φορά θα μπω και στον καφενέ. Κι αν είσαι σχολαστίκας, αυτό είναι τίτλος τιμής. Ελπίζω να μάθω κι εγώ πολλά, για να γίνω σχολαστίκας!!!

Θα τα πούμε

rebetika
More than 150 posts user.

#9 Δημοσίευση από rebetika »

Επισης φιλε trixorde , αν και σε αυτον εδω τον χωρο δεν θα υπαρξει ποτε προβλημα γιατι οι ανθρωποι εδω ειναι σοβαροι και εντιμοι , εγω θα σου προτεινα να τα κατοχυρωσεις κιολας τα τραγουδια σου γιατι πολλοι απο αυτους που σημερα βγαζουν "σουξεδακια" (ο θεος να τα κανει) εχουν την (κακη βεβαιως) διαθεση να "παιρνουν" τραγουδια αλλων.Πιστευω με εννοεις μιας και ακομα και στο παρελθον του ρεμπετικου υπηρξαν τετοιες καταστασεις.

trixordos78

#10 Δημοσίευση από trixordos78 »

rebetika έγραψε:Επισης φιλε trixorde , αν και σε αυτον εδω τον χωρο δεν θα υπαρξει ποτε προβλημα γιατι οι ανθρωποι εδω ειναι σοβαροι και εντιμοι , εγω θα σου προτεινα να τα κατοχυρωσεις κιολας τα τραγουδια σου γιατι πολλοι απο αυτους που σημερα βγαζουν "σουξεδακια" (ο θεος να τα κανει) εχουν την (κακη βεβαιως) διαθεση να "παιρνουν" τραγουδια αλλων.Πιστευω με εννοεις μιας και ακομα και στο παρελθον του ρεμπετικου υπηρξαν τετοιες καταστασεις.

Κορίνθιε φίλε μου γεια χαρα! Όταν λες να τα κατοχυρώσω, πώς μπορεί να γίνει αυτό; Πες μου, σε παρακαλώ, αν ξέρεις...

Άβαταρ μέλους
BLEKOS
Επικοινωνία:

#11 Δημοσίευση από BLEKOS »

Ωραιοτατο θεμα.....ευγε.... :D
Εγω ειμαι υπερ με τα μπουνια, οσον αφορα τις νεες δημιουργιες, για εμενα δεν τιθεται κανενα θεμα ιεροσυλιας.Ιεροσυλια ειναι το να δημιουργεις?....απο ποτε παρακαλω?...

Τι ειναι το ρεμπετικο?...μουμια που τεθηκε σε λαικο προσκυνημα η προθηκη μουσειου και οφειλουμε να το διατηρησουμε σταθερο κ ανευ εξελιξης?......(κ δεν εχει να κανει σε καμια περιπτωση αυτο που λεω με το σεβασμο!!!)
Εχει το ρεμπετικο αναγκη απο προστατες και μπραβους?....ο,τι γραφτηκε τις ωραιες εκεινες δεκαετιες....ΓΡΑΦΤΗΚΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΓΡΑΦΕΤΑΙ ΠΟΥ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΝΑ ΧΑΛΑΣΕΙ***!!!....περα απο αυτο οποιος θελει τα παιζει,τα διασκευαζει,τα επανεκτελει,τακανει σαν τα μουτρα του(πιθανον να εχει και ωραια μουτρα..).....γραφει και δικα του αμα λαχει.Απαγορευεται να βγουν καινουρια ρεμπετοειδη? :D

***Αν κατι χαλασε το ρεμπετικο, αυτο ειναι η εμπορευματοποιηση του...εγινε "παραγω για να πουλαω" κι οχι "παραγω για να γουσταρω"....

Κανονες στη μουσικη?....αυτο ειναι φασισμος.Η μουσικη κατ'εμε δεν εχει ορια,παιζεις ο,τι σου κατεβει στο κεφαλι,θες να ειναι ρεμπετοtrance(υπερβαλλω λιγακι...η μηπως οχι?) ας ειναι...το θεμα ποιο ειναι;
θα βγαλεις κατι για να αρεσει η θα βγαλεις κατι επειδη γουσταρεις και σε φτιαχνει?...τωρα αν αρεσει η οχι ειναι αλλο καπελο, κ εν τελει αν γουσταρεις τοσο αυτο που κανεις δε δινεις μια!!!

Ειμαι υπερ των νεων δημιουργιων κ οσον αφορα τα μακαμια....κ πιο ακραια ακομα κ οσον αφορα τη γλωσσα των ρεμπετικων τραγουδιων....δεν ειναι ιεροσυλια και δε γινεται αυτο που κανεις να αρεσει σε ολους......μην εχεις ουτε ενδοιασμους ουτε ενοχες(σε περιπτωση που εχεις)....παιξε ελευθερα.

Αν σε ενθαρρυνει τσεκαρε τα δικα μου,μεσα στις ηχογραφησεις μελων υπαρχει "ο εργατης", αν σου καλαρεσει και θες κ αλλο περνα κ μια βολτα απ' το myspace παρακατω ειναι η διευθυνση.

Αντε!!!! Αντε!!! ξεκινατε κοσμε πιαστε δουλεια....ο,τι γραφτηκε γραφτηκε απο δω κ περα.

Υ.Γ-τσεκαρε κ αυτο που σου ειπαν για τα πνευματικα δικαιωματα των τραγουδιων σου...ποτε δεν ξερεις απο που θα σου 'ρθει....αετονυχηδες.....στο φουλ.
https://www.youtube.com/channel/UCYTGsC ... S-fbD9a_WA

Ωσάν το έρημο δεντρί που'ναι στ'αόρι απάνω
Μ'αρέσει να'μαι αμοναχός με τσι πολλούς δεν κάνω...

trixordos78

#12 Δημοσίευση από trixordos78 »

Φίλε Bleko γεια χαρά!

Ωραία τα λες κι εσύ. Συμφωνώ απολύτως.

Προς τι η δημιουργική (αυτο)καταπίεση; Όσον αφορά την εμπορικότητα, θεωρώ ότι το πρόβλημα εντοπίζεται καταρχήν σε όσους κάθονται να γράψουν έχοντας από πριν σκοπό το κέρδος. Το να γράψεις κάτι με την καρδιά σου και να το γουστάρει μετά ο κόσμος, είναι το ωραιότερο πράγμα του κόσμου για έναν δημιουργό. Ειδοποιός διαφορά: να το γράφεις με την καρδιά σου σημαίνει να σ' αρέσει εσένα, είτε αρέσει στους άλλους είτε όχι, όπως είπε πριν κι ο Ισίδωρος.

Φίλε Bleko θα μπω ν' ακούσω το κομμάτι σου, αλλά να με συγχωρέσεις, γιατί θα αργήσω λίγο να σου στείλω σχόλιο (Internet έχω μόνο στη δουλειά, τώρα πάω για εξωτερικές δουλειές, οπότε τα λέμε μάλλον από Δευτέρα).

Να 'σαι καλά

trixordos78

Άβαταρ μέλους
BLEKOS
Επικοινωνία:

#13 Δημοσίευση από BLEKOS »

Δε μας πιεζει ο χρονος :D και σε 5 χρονια να αποφασισεις να το ακουσεις εκει θα ειναι(ευχομαι).

Εγω παιζω τα κομματακια με την παρεα, μεσα σε ο,τι αλλο παιξουμε και γουσταρουμε, τα ανεβαζω επειδη μου αρεσει να μοιραζομαι τη δημιουργια.Σαφως και η αποδοχη ειναι απο τα πιο ομορφα συναισθηματα, ιδιως οταν κατι βγαινει απο καρδιας.

Υ.Γ-αν στειλεις σχολιο στειλε το καλυτερα εδω forum/viewtopic.php?t=2601 που ειναι το σχετικο θεμα.

Υ.Γ-Καλως ηρθες... :D
https://www.youtube.com/channel/UCYTGsC ... S-fbD9a_WA

Ωσάν το έρημο δεντρί που'ναι στ'αόρι απάνω
Μ'αρέσει να'μαι αμοναχός με τσι πολλούς δεν κάνω...

Άβαταρ μέλους
Alcibiadis
Επικοινωνία:

#14 Δημοσίευση από Alcibiadis »

Παιδιά η σύνθεση είναι ένα ταλέντο που το έχουν δυστηχώς λίγοι!
Το καταπληκτικό είναι ότι δεν κρίνεται πάντα απο το κατά πόσο είναι κάποιος καταρτισμένος μουσικά η αν είναι "παικταράς" στο όργανο που κατέχει! Στα 30 περίπου χρόνια που είμαι στα ρεμπετάδικα (είχα την τύχη ως τραγουδιστής να βρεθώ σχεδόν με όλους). Φανταστείτε ότι μέσα απο ένα τσούρμο μουσικων (θέλω μια μέρα για να τους θυμηθώ όλους) μόνο ο Κορακάκης είχε αυτό το ταλέντο! Υπήρξαν και άλλοι βέβαια αλλά έμειναν στο πειραματικό στάδιο. Φταίει σίγουρα και η "ρημάδα" η εποχή που είναι "στείρα"! Προς Θεού δεν πάσχω απο σύνδρομο απογοήτευσης!
Στη σελίδα μας ξέρω καλά ότι υπάρχουν παιδιά με υλικό!!
Οφείλουμε να τους ενθαρρύνουμε άμα μπορούμε να βοηθήσουμε και πάνω απ΄ όλα να συντονιστούμε!!........
η πείρα είναι μια χτένα που την αποκτάς όταν είσαι πια φαλακρός! (Αρκάς)

http://rembetikoidialogoigmail.blogspot.com

Απάντηση

Επιστροφή στο “Κουβεντούλα”