Κώστας Ρούκουνας

"Κονσούλτο"
Απάντηση
Μήνυμα
Συγγραφέας
Άβαταρ μέλους
Χασκίλ
Συντονιστής

Κώστας Ρούκουνας

#1 Δημοσίευση από Χασκίλ »

http://www.youtube.com/watch?v=Ir4h2xVMNMk&NR=1

Κι ένα όμορφο βιντεάκι με τον Κώστα Ρούκουνα να δίνει συνέντευξη στον Τάσο Σχορέλη.

Τραγουδάει τα Πιαδιά της γειτονιάς σου με εξαιρετική ερμηνεία και εκφραστικότητα...

Μετά τιμής, Χασκίλ Στέλλα:)
άσ' ένα γύρο απόψε στην αγκαλιά σου

Νίκος Α. Πολίτης
More than 150 posts user.

#2 Δημοσίευση από Νίκος Α. Πολίτης »

Ειδικά το τραγούδι αυτό πρέπει να ήταν πολύ γνωστό και δημοφιλές και στη Σάμο, καθώς και στην ευρύτερη περιοχή: Σε δίσκο του Καρά με τραγούδια Ικαρίας και Σάμου υπάρχει και αυτό το τραγούδι, με κάπως διαφορετικά λόγια και με τη μοναδική, απ' ότι ξέρω, καταγραφή της αρχικής οργανικής εισαγωγής που στην αμερικάνικη ηχογράφηση (από όπου έγινε γνωστό σε όλους μας το κομάτι) είναι παραποιημένη.
Νίκος Α. Πολίτης

Τρίχορδος

#3 Δημοσίευση από Τρίχορδος »

ΧΑΣΚΙΛ πολύ ωραίο ΜΠΡΑΒΟ

Άβαταρ μέλους
ntouzenis

#4 Δημοσίευση από ntouzenis »

Νίκος Α. Πολίτης έγραψε:Ειδικά το τραγούδι αυτό πρέπει να ήταν πολύ γνωστό και δημοφιλές και στη Σάμο, καθώς και στην ευρύτερη περιοχή: Σε δίσκο του Καρά με τραγούδια Ικαρίας και Σάμου υπάρχει και αυτό το τραγούδι, με κάπως διαφορετικά λόγια και με τη μοναδική, απ' ότι ξέρω, καταγραφή της αρχικής οργανικής εισαγωγής που στην αμερικάνικη ηχογράφηση (από όπου έγινε γνωστό σε όλους μας το κομάτι) είναι παραποιημένη.
Ευγε Νίκο !!

Μα καλα, ποτε θα γραψεις ένα βιβλιο ;;
Θες χορηγο ;;

Νίκος Α. Πολίτης

#5 Δημοσίευση από Νίκος Α. Πολίτης »

ntouzenis έγραψε: Μα καλα, ποτε θα γραψεις ένα βιβλιο ;;
Θες χορηγο ;;
Να προστεθεί δηλαδή (για όλους σας εκτός από εμένα, φυσικά), μέσω βιβλιογραφίας μία ακόμα ανάγκη για ξόδεμα κάμποσων ωρών, για πράγματα λίγο – πολύ πασίγνωστα; Αν είχα κάτι καινούργιο να πώ, που δεν το έχει πει άλλος ναι, αλλά τέτοια πράγματα δεν προκύπτουν τόσο συχνά. Έτσι καλύπτομαι με σκόρπια αρθράκια ή διαλέξεις, πού και πού.

Χορηγό θα ήθελα, ναι, αλλά με πολλά λεφτά, ώστε να πραγματοποιηθεί ένα από τα όνειρά μου: η δημοσίευση, σε ηλεκτρονική μορφή, ενός όσο γίνεται πληρέστερου καταλόγου με φωτογραφίες ετικετών δίσκων και σχόλια. Όμως εγώ δεν διαθέτω ούτε έναν δίσκο. Αυτό θα μπορούσε να γίνει λοιπόν επεκτείνοντας τον κατάλογο που ήδη υπάρχει στο φόρουμ, αλλά οι δυσκολίες είναι τεράστιες και όχι μόνο οικονομικής φύσεως. Ξέρετε πολλούς συλλέκτες διατεθειμένους να δημοσιοποιήσουν τμήμα της αποκλειστικότητας που έχουν κατοχυρωμένη;
Νίκος Α. Πολίτης

Άβαταρ μέλους
ntouzenis

#6 Δημοσίευση από ntouzenis »

Χμμμ θεμα που επιασες Νικο μου !!

Πολλα ειναι που πρεπει να κανει αυτο το ρημαδοκρατος και αυτο το @#$^&&^ υπουργειο πολιτιισμου που τοσα χρονια ... αντε μη φαω μπαν ...

Για το θεμα των δισκων ακου -στε ενα φρεσκο :
Χθες βρεθηκα με τον ανηψιο του Τσεσμέ, παρατσουκλι του Αντώνη Παπαμαρκακη απο τα Χανια που απο το 1950 ζει στην Αθηνα σημερα υπερηλικας και εγραψε το 1933 με τον περιφημο Κουφιανο (Νικο Κατσούλη ή Κατσουλακη) ενα δισκο παιζοντας σαντουρι !!
Ο ανηψιος του δασκαλος και ερευνητης (οχι σε μουσικα θεματα),τωρα τις γιορτες που ανεβηκε Αθηνα, με δικη μου παροτρυνση του πηρε "συνεντευξη" και εφερε το δισκο αυτο !! Χθες τον παιξαμε στο πικαπ που εχω και τον μετεγραψα σε cd, ηταν μαλιστα σε ΑΡΙΣΤΗ κατασταση !!
Ενω ο Μανιατης λεει : Τραγουδι, κρητικο κλπ και δεν αναφερει Κουφιανο κλπ στο δισκο πανω γραφει : Λυρα Νικ.Κουφιανού, σαντούρι Αντ.Τσεσμε, λαούτο Σ.Μαυροδημητράκη
Με αναζητηση στο ψηφιακο αρχειο του Μανιατη, βρίσκουμε 4 τραγουδια του Κουφιανου ενωεδω βλέπουμε άλλα δυο !!
Επειδη δεν μπορω να πω περισσοτερα στοιχεια γιατι θα δημοσιευθουν ολα οπως και καταπληκτικες -προ και μετα-πολεμικες- φωτογραφιες των Κουφιανου, Τσεσμε, Κατιναρη, Σαρημανωλη, Μπέρτου στο βιβλιο για τη γειτονιά μας τη Νεα Χωρα Χανιων, που ετοιμάζεται, απλως το αναφερω απο εδω ...

Δεν θελω με τιποτα βεβαια να μειωσω το μνημειωδες εργο του ΔΙΟΝΥΣΗ ΜΑΝΙΑΤΗ, αλλα εχουμε δρομο ακομα και αυτα που ζητας Νικο ειναι απλως αυτονοητα σε μια ευνομουμενη χωρα !!

Νίκος Α. Πολίτης

#7 Δημοσίευση από Νίκος Α. Πολίτης »

Δεν ζητάω, ονειρεύομαι.

Τα τέσσερα κομμάτια του Κουφιανού είναι όλα από το 1931. Ζητώντας με μόνο κριτήριο «κρητικό» και έτος 1933 βρήκα 12 εγγραφές, χωρίς όμως Κουφιανό, και για το σύνολο του βιβλίου 404 εγγραφές.

Δεν είναι πάντως δυνατό να περαστούν όλες οι τυχόν πληροφορίες της ετικέτας στο βιβλίο, γιαυτό και ονειρεύομαι αυτό που ονειρεύομαι…
Νίκος Α. Πολίτης

Απάντηση

Επιστροφή στο “Κουβεντούλα”