PROSEXWS ANEVAINEI KOMMATI MOY STIS HXOGRAFISEIS

"Κονσούλτο"
Απάντηση
Μήνυμα
Συγγραφέας
Άβαταρ μέλους
Γιωργος Κουκος
More than 50 posts user

#22 Δημοσίευση από Γιωργος Κουκος »

χαιρετε ολοι..χαιρε BLEKOS

Ακομα δεν εχω σιγουρια για το αν θα επρεπε να συμμετασχω σε τουτο το ποστ αλλα σκεφτομαι πως ανεβασες αυτο το κομματι γιατι θελεις πραγματικα γνωμες. Φανταζομαι βεβαια πως ηδη περιμενεις και το ενδεχομενο να μην ειναι παντοτε θετικες. Παρολα ταυτα ειναι καλο να θεωρησεις πως αν ειναι τεκμηριωμενες ειναι παντα καλες για σενα.Καταρχας θελω να σου πω πως σε τιμαει να θελεις να γραφεις στιχους και μουσικες και να θελεις να τις μοιραστεις (οχι να τις μοιρασεις) με τους αλλους. Δεν ειναι δοκιμο να σχολιασω την τεχνικη σου στο μουσικο κομματι γιατι και απο τα απλα παιξιματα εχουν βγει μεγαλες μουσικες και διαχρονικα κομματια. Με λιγα λογια πιστευω πως δεν ειναι απαραιτητο να ειναι καποιος τεχνιτης για να βγαλει 'ψυχουλα'. Σε οτι αφορα ομως το τραγουδι σου και το υφος του θελω να σταθω στο αν εχεις πραγματικα σκεφτει στο που αναφερεται και με ποιον τροπο. Θελω πραγματικα να σου προτεινω να σκεφτεις ΠΩΣ πρεπει να ενεργουν οι συνεχιστες αυτης της μουσικης και οχι να σου κανω καποια πολυ ευκολη κριτικη επι τουτου. Τι ηταν λοιπον το ρεμπερικο ανα τα χρονια και τι εκφραζει ακομα και τωρα? σε ποια γλωσσα μιλαει και σε ποιον. Κατα τη γνωμη μου προκειται για μουσικη καθαρα λαικη η οποια αναφεροταν τουλαχιστον στην εποχη της. Τις περισσοτερες φορες ομως τα τραγουδια καταφερναν να εκφραζουν διαχρονικες αξιες και παρατηρωντας βαθυτερα θα διαπιστωσεις πως τα μηνυματα τους δεν ειναι παντα παλια.Επισης η γλωσσα δεν ειναι παντα παλιακη ακομα και σε κομματια που τα ακουμε εδω και 60 χρονια.! ! Εδω λοιπον διαφωνω με τον τροπο και το υφος του τραγουδιου σου. Φανταζει παλιακο αλλα ολοι ξερουμε πως προκειται για τραγουδι που γρφτηκε μετα το 2000' και θελει να μοιαζει σε παλιο. Πιστευω πως η μουσικη μπορει να συνεχιζεται και να εξελισεται κρατωντας τον χαρακτηρα της. Προσπαθησε να γραψεις κατι που να ειναι αυτο που ειναι χωρις να θελει να μιμιθει κατι που εκ των πραγματων δεν μπορει πια να ειναι. Ζουμε στο 2008'. Ποιος ειναι ο τροπος να παιξεις τον μπαγλαμα σου και να τραγουδησεις γνησιο λαικο τραγουδι σημερα? Εδω ακουμε και μαθαινουμε απο τους παλιους οχι ομως για να αφησουμε μουστακα και να το παιζουμε 'ρεμπετες' του 30' αλλα για να συνεχισουμε (η τουλαχιστον να τιμουμε) αυτο που πραγματικα εκαναν. Η γνησια μουσικη (οποια και αν ειναι αυτη) δεν αντιγραφει, δεν μιμειται ουτε φανταζει ως καποια αλλη. Αυτο που βαλεται να κανει ο οποιοσδηποτε στη θεση σου ειναι πολυ δυσκολο και πολυ μεγαλο. Σ'ευχαριστουμε λοιπον που μας δινεις την ευκαιρια να θυμομαστε τι πραγματικα εχουμε! ! συνεχησε λοιπον την προσπαθεια σου αλλα με βαθυτερο γνωμονα.Προς αποφυγη παρεξηγησεων δεν εννοω συνεχεια του ρεμπετικου (λαικου οπως παντα πιστευα) το τι θεωρει ως λαικο η κατευθυνση της σημερινης υποτιθεμενης κοινης γνωμης γιατι και σε αυτη την περιπτωση παλι θα πεσεις στην παγιδα του να μιμηθεις. Τα πραγματα ειναι περιπλοκα αλλα ελπιζω να βοηθησα στο να σκεφτεις περισσοτερο και (ισως) καλλιτερα.Γεια και χαρα!

Άβαταρ μέλους
pelagia
More than 150 posts user.

#23 Δημοσίευση από pelagia »

Θα πω την γνωμη μου παντα καλοπροαιρετα...
Ο φιλος BLEKOS ειναι ενα γλυκο, αγνο παιδι, που ψαχνεται γραφοντας στιχους, μουσικη,
προσπαθωντας να κατασκευασει διαφορα μουσικα οργανα κλπ. ΟΛΑ ΜΑΖΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ???
Εκτος απο "Θεικο χαρισμα", αν τυχει να το εχει καποιος, χρειαζεται και η καταλληλη υποδομη -
παιδεια, που συνηθως ξεκινα απο μικρο παιδι, με την προτροπη των γονιων αρχικα και εαν
υπαρχει "θεληση", προκοβει ο ανθρωπος, παντα με σκληρη "μελετη" και δουλεια!
Σε καμμια περιπτωση ΔΕΝ ΜΙΜΟΥΜΑΣΤΕ οτιδηποτε, διοτι αυτο σημαινει καταστροφη!
Ο φιλος Γιωργος Κουκος μιλησε πολυ σωστα και λογικα...
Η ανησυχια και ο πειραματισμος δεν βλαφτει, αλλα πρεπει οι δοσεις να ελεγχονται αυστηρα, για να μην περασει το ατομο σε αλλη φαση..............
δεν το αντέχω βρε ψυχή να είσαι πάντα νέα
ας γέρναγες με το κορμί κιμπάρικα κι ωραία
δεν το αντέχω να γερνώ και να πεθαίνεις νέα

mpletsas

#24 Δημοσίευση από mpletsas »

Προσωπικά δε με χαλάνε τα «αναχρονιστικά»/«γραφικά» στοιχεία, με δεδομένο ότι ο φίλος χομπιστικά εντελώς σκάρωσε το τραγουδάκι (δε λέμε σε κανέναν να πάει να βγάλει δίσκο). Από το να αντιμετωπίσει το εγχείρημα υπέρ το δέον σοβαρά, και να προσπαθήσει να κοτσάρει με το ζόρι σύγχρονα σημεία αναφοράς, χίλιες φορές καλύτερα. Γιατί τότε, ή γελοίο θα ήτανε το αποτέλεσμα ή «έντεχνο» (είδος που δεν πάω μία). Ενώ τώρα, ευχάριστα ηχεί στα αυτιά μου παρά τις ατέλειες. Ο δε στίχος σηκώνει αρκετή βελτίωση αλλά τουλάχιστον είναι απλά τα λόγια, χωρίς βαρύγδουπες λέξεις κλπ (που άλλωστε και τα ρεμπέτικα τραγούδια ποτέ δεν είχαν). Όπως και να'χει, μπράβο στο παληκάρι που κάνει, σε χαλαρή φάση, το κέφι του.

Άβαταρ μέλους
Σωτήρης
Επικοινωνία:

#25 Δημοσίευση από Σωτήρης »

Συμφωνώ ΑΠΟΛΥΤΑ με τον Κούκο και ακριβώς τα ίδια πράγματα έχω πει και ο ίδιος παλιότερα στον φίλο Bleko σε άλλο post:
forum/viewtopic.php?p=5408&highlight=#5408

Άβαταρ μέλους
BLEKOS
Επικοινωνία:

#26 Δημοσίευση από BLEKOS »

καλησπερα :P

Ολα μου τα κομματια ειναι απλα γεννηματα ενος μερακιου, ενος "γουσταρω να παιξω μουσικη". Δεν προσπαθω να συνεχισω το ρεμπετικο, ουτε εχω τετοιες φιλοδοξιες. Αποψη μου....το ρεμπετικο πεθανε καπου κοντα στο '50.
ολοι ξερουμε οτι το κομματι γραφτηκε μετα το 2000....ποτε δεν ειπα οτι γραφτηκε το '30. πιστευω (οπως πολυ σωστα ειπε και ο μπλετσας) οτι αν αλλαξω καποια κομματια του πιθανον να μην ειναι πια ρεμπετικο.....σιγουρα οχι το ρεμπετικο που μου αρεσει.

Το συγκεκριμενο κομματι δεν θελει να πει απολυτως τιποτα....η μαλλον μιλαει για τον κοινωνικο ρατσισμο στο χωρο της αγορας εργασιας και οχι μονο, με εναν τροπο καπως γλαφυρο. ετσι μου βγηκε και ετσι το εγραψα. δεν απεκλεισα ποτε οτι αυτο και οποιο αλλο εχω γραψει μπορει να μοιαζουν,να εχουν επηρρεαστει η και να ειναι ιδια με καποια αλλα. σαφως και εχουν επηρρεαστει....απο τα παλια ρεμπετικα. δεν προσπαθω να καινοτομησω και δεν νομιζω να ενδιαφερομαι(δεν προσπαθω), το ξεκαθαριζω αυτο. τωρα αν αυτο που κανω λεγεται μιμηση, ειναι απλα και μονο επειδη προσπαθω να πετυχω το υφος των παλιων ρεμπετικων.

θελησα απλα να μοιραστω τα κομματια μου με κοσμο και θα συνεχισω να το κανω ακομα και αν μαζεψω τις χειριστες κριτικες,σαφως και με ενδιαφερει η αποψη του καθενος,σε βαθμο συζητησης ποτε δεν θα κατσω να τα βαψω μαυρα αν δεν αρεσει σε κανεναν αυτο που κανω, δεν με νοιαζει να κανω συμβολαιο με καμια εταιρεια, ουτε να πουλησω κανενα cd (ασχετα με το αν μπορω η οχι), με νοιαζει μονο οταν παιζω με την παρεα μουσικη, καπου εκει αναμεσα στα αλλα να πεταμε και τα δικα μας και να κανουμε κεφι, με ο,τι λενε και την οποια ιστορια μας θυμιζουν. Δεν θελω σε καμια περιπτωση τα κομματια μου να εχουν το νεορεμπετικο μεταγενεστερο υφος το οποιο απεχθανομαι. :x ...η αγορα ; γεματη απο τετοιους καλλιτεχνες και τετοια κομματια..και οχι μονο διασκευες παλιων αλλα και καινουρια.... :P (και δεν εννοω τα εντεχνα, μου αρεσουν :wink: )

σκοπο εχουν κυριως να διασκεδασουν, οχι να διδαξουν τα κομματια μου. οτι ακουτε αυτο ειναι, δεν κρυβεται απο πισω κανενα υποσυνειδητο μυνημα, ουτε καποια φιλοδοξια το ξαναειπα......η μουσικη ειναι για να ακουγεται απο ολους ελευθερα και οχι για να πωλειται σε παγκους οπως οι ντοματες και οι πατατες.......δεν νομιζω το ρεμπετικο να ξεκινησε με εμπορικους σκοπους....αργοτερα καποιοι το εκαναν επαγγελμα, και ισως αυτο να το σκοτωσε. εκσυγχρονιστηκε για να συνεχισει να πουλαει....και επαψε να ειναι ρεμπετικο...εγινε κατι αλλο.

εχω μουστακι αλλα δεν θα γινει ποτε μουστακα :lol: δεν ενδιαφερομαι να ντυθω κουτσαβακης...εκτος και αν το κανουμε με την παρεα καμια βραδυα σε μαζωξη ετσι για το κεφι μας(καλη ιδεα :wink: ). οσον αφορα τα τεχνικα θεματα.....δεν ξερω να παιζω καλα...ουτε εχω γνωσεις φωνητικης και στιχουργικης.....απλα και ομορφα παιζω,γραφω, εξασκουμαι και μαθαινω :D

Απάντηση

Επιστροφή στο “Κουβεντούλα”