Χρειαζομαι βοηθεια για τη μεταφορα τραγουδιων
-
- More than 50 posts user
Χρειαζομαι βοηθεια για τη μεταφορα τραγουδιων
- ntouzenis
- More than 150 posts user.
Μοναστηρακι παλια ηλεκτροφωνα (που σε λιγα χρονια θαναι δυσευρετα και πανακριβα...) ή ακομα και νεωτερα πικ απ αν βρεις σε καλη κατασταση, παλι απο παλιατζιδικα και απο τεχνιτες επισκευων τετοιων συσκευων αν τους εχει ξεμεινει καποιο.
Επισης ρωτας οποιο φιλο ή συγγενη εχεις για το θεμα !! Εννοειται οτι ρωτας αν εχει και κανα δισκο γραμμοφωνου !!
Ακομα θα ψαξεις σε αναλογες αγγελιες σε εντυπα ή και στο ιντερνετ (μη σου πω και στo e bay) απο επαρχιακο τυπο μεχρι bazaar σε ειδικα περιοδικα !!
Εξ οσων γνωριζω οι διαμαντενιες βελονες τους παιζουν μια χαρα, απλα φθειρονται γρηγορα οι βελονες εως καταστρεφονται ενω στα παλια γραμμοφωνα οι βελονες τους ηταν αναλωσιμες, ηταν για 2-3 παιξιματα και μετα πεταμα !! Τις αγόραζαν σε κουτακια κατι σαν τα σπιρτα ...
Προσωπικα εχω ενα ηλεκτροφωνο απο αρχες δεκαετιας '60, που ειναι και φορητο (βαλιτσακι) με το ηχειο του μαζι και ενα καλο dual εποχης 1970 που χρειαζεται βελονα. Εκει πρωτοειδα τη λεξη "pitch"
Καλη του ωρα αυτος που μου χαρισε το πρωτο, ειχε προσαρμόσει κι ενα καλωδιο με βυσμα rca και κανω αξιοπιστες μεταγραφες αν και ακουγεται βεβαια μπολικος θορυβος ...
Οσο επαιζα βινύλια παλαιοθεν στο dual, την πανακριβη τοτε διαμαντενια βελονα την αλλαζα καθε 2 χρονια περιπου ... αναλογα και με τα μερακια ... ιεροτελεστια κανονικη !!
Τελη δεκαετιας 80 αγορασα ενα καλο πικαπ ωσπου να το γυρισουμε στα cd και αργοτερα στα mp3 ...
Αν δεν βρεις κατι να εξυπηρετηθεις, στειλε μου το μειλ σου, να σου πω που θα βρεις καποιον για να τα μεταγραψεις μια κι εγω ειμαι Χανια.
Λοιπον εαν το πικ-απ σου μπορει να τους παιξει (δηλαδη ειναι στης σωστες στροφες 78 ) τοτε ξεκινας απο καλη βαση...
Το αλλο που χρειαζεσαι ειναι ενας υπολογιστης, λογικα εχεις

Αφου το πικ-απ βγαζει RCA υπαρχει ανταπτορας που το κανει σε καρφι μικρο (το βιζμα που εχουν τα ακουστικα στα Walkman)
αυτο το συνδεεις στη καρτα ηχου του υπολογιστη (εχει που μπαινει το μικροφονο ή αμα εχει line-in βαλτω εκει) οποτε το εχεις μεσα στον υπολογιστη τον ηχο.
Στην συνεχεια πιανει δουλεια το προγραμμα που λεγαμε (adobe audition λεγετε). Θα χρειαστει να επιλεξεις στον υπολογιστη σου απο το volume control το μικροφονο ή το line-in αναλογα που εχεις συνδεσει το πικ-απ σου ωστε να εχεις την σωστη πηγη για να το γραψεις μεσο του προγραμματος (adobe audition)
Κοιτα στο link για να το κατεβασεις (ελπιζω να δουλευει αλλιος κοιτα στο net, μιας και ειμαι μακρια για να στο δοσω:( )
http://www.download3k.com/Install-Adobe-Audition.html
Ειναι ευκολο και απλο...επεισης μπορει να μετατρεψεις οτιδιποτε εχεις απο αναλογικη μορφη σε ψυφιακη, για ηχο μονο!
Τελειωνοντας να πω οτι δεν υπαρχει περιπτοση να εχεις απολειες στο ηχο (οτι βγαζει το πικ-απ σου το ιδιο θα εχεις στο κοματι που θα γραξεις)
Ακομα αυτο το πραγραμμα μπορει να βοηθεισει οσους φιλους οργανοπαικτες θελουν να κανουν ηχογραθησεις στο σπιτι τους, και μαλιστα θα σας εκπληξει το αποτελεσμα!
Εαν υπαρχουν αποριες μπορω να βοηθεισω!
Καλη επιτυχεια

-
Τους συγγενεις και φιλους τους εχω εξαντλησει...Οσο για το e-bay για κανενα δισκο καλο ειναι,ενα γραμοφωνο ομως που ειχα παρει το περιμενω απο τα χριστουγεννα....μαλλον στο δρομο θα βρισκεται!!!
- Pikinos
- More than 150 posts user.
- Επικοινωνία:
Re: Χρειαζομαι βοηθεια για τη μεταφορα τραγουδιων
Τάσο,tasosaigaleo έγραψε:Καποια τραγουδια απο αυτα ειναι ακυκλοφορητα και πρεπει οπωσδηποτε να μπουν και αυτα στη σελιδα αυτη.
θα μπορούσες σε παρακαλώ να κάνεις μια μικρή λίστα με τα τραγούδια που αναφέρεις (τίτλο, συνθέτη, ίσως και αριθμό δίσκου);
-
Τα τραγουδια που δεν υπαρχουν στη σελιδα ειναι 2 αμανεδες με τον Κ.Θωμαιδη,ενας αμανες του Σοφρωνιου ενας με τον Καριπη,δυο κανταδες του Τουντα,καποιες οπερετες με τον Βιδαλη,2 τουρκικα με κεμετζε 5-6 τραγουδια με τον Τετο Δημητριαδη και ισως να ειναι και κανενα που να μου διαφευγει,Επισης απο ενα 33αρη δισκο του Πετρου Κυριακου λειπουν μερικα τραγουδια.Δεν θυμαμαι τιτλους και αριθμους επειδη τους εχω στο σπιτι μου στην Αθηνα και τωρα ειμαι ακομα στην Λαρισα οπου σπουδαζω...
Σας ευχαριστω πολυ ολους σας!