Το οπτικοακουστικό αρχείο της ΕΡΤ
- Dreamlander
- More than 150 posts user.
Το "Με μια λάμπα πετρελαίου" καταγράφει επιτυχώς, όσο ελάχιστα άσματα, τον ρεμπέτικο τρόπο σκέψης και ζωής μέσα σε τρεις και μόνο στροφούλες. Εκ περιεργείας λοιπόν και μόνον - μιας και η αίσθηση της μουσικής είναι, όπως ακριβώς και η αίσθηση του χιούμορ, εντελώς υποκειμενικές υποθέσεις - θα ήθελα να ξέρω τι σε κάνει να θεωρείς το τραγούδι αυτό ως τέτοιο της κακιάς ώρας.Pikinos έγραψε:...Θυμάμαι αμυδρά τη φωνή του σε ένα άσμα της κακιάς ώρας ("και ο βασιλιάς ο Μίδας έπαθε υποσιτισμό" ή κάτι τέτοιο)...
- Pikinos
- Επικοινωνία:

Ηρακλή μου,
δεν ξέρω και πάλι πως τα κατάφερα (κάρμα ίσως;!

Αυτά για να σε πειράξω λιγάκι, αλλά για να σου απαντήσω, είναι απλά είναι όπως το έθεσες: δεν μπορούν όλα τα τραγούδια να μιλάνε ή να εκφράζουν (σ)τον καθένα.
Το τραγούδι έμεινε στην ανάμνησή μου για τον περίεργο (φευγάτο αν θέλεις) τρόπο παιξίματος και την (κατ' εμέ πάντα, μιας και η ερώτηση ήταν σε προσωπικό επίπεδο) ανούσια και άγαρμπη στιχομυθία. Το τελευταίο δικαιολογεί και τον χαρακτηρισμό μου "της κακιάς ώρας".
Σε ό,τι αφορά τώρα το:
>>όσο ελάχιστα άσματα, τον ρεμπέτικο τρόπο σκέψης και ζωής
θεωρώ ότι υπάρχουν πολύ σπουδαιότερα τραγούδια που το επιτυγχάνουν, αλλά ας βάλουμε, αν μου επιτρέπεις, εδώ μια τελεία, καθότι δε νομίζω ότι ενδιαφέρει και πολύ τους υπολοίπους η (δημόσια) προσωπική γνώμη/γούστα μου για το τάδε ή δείνα άσμα (ήδη έκανα, για ακόμη μια φορά είναι η αλήθεια (!), κατάχρηση του χώρου).
Ελπίζω να σε κάλυψα και σαφώς μπορούμε να συνεχίσουμε σε προσωπικό επίπεδο όποτε θέλεις (αν και θα ευχόμουν να γινόταν αυτό τετ-α-τετ μετά συνοδείας κράσου και όχι μόνο!).
Φιλιά,
- Dreamlander
Για παράδειγμα, ουδέποτε είπα:
>>όσο ελάχιστα άσματα, τον ρεμπέτικο τρόπο σκέψης και ζωής
Είπα όμως:
Το "Με μια λάμπα πετρελαίου" καταγράφει επιτυχώς, όσο ελάχιστα άσματα, τον ρεμπέτικο τρόπο σκέψης και ζωής μέσα σε τρεις και μόνο στροφούλες.
Τέλος πάντων
Ακολοθώντας (συμφωνών) την προτροπή/συμβουλή σου να βάλουμε τελεία δεν έχω να πω ή να ρωτήσω κάτι άλλο είτε δημόσια είτε κατ' ιδίαν (σε προσωπικό επίπεδο πάντα) φίλτατε Θανάση

- Pikinos
- Επικοινωνία:
αν ποτέ φτάσω στο σημείο να σε παραξηγήσω, θα την κάνω από δω μέσα [προς τέρψην των (ουκ ολίγων) υπολοίπων]!

Έπειτα, είμαι βέβαιος ότι οι μηχανισμοί που περιγράφεις, δεν είναι παρά έργα και ημέραι της γνωστής-άγνωστης Κοκώνας, καθώς και του νέου υποστηρικτού της ΜανουΤζί!
Φιλιά