Σακαφλιάς

"Κονσούλτο"
Απάντηση
Μήνυμα
Συγγραφέας
Άβαταρ μέλους
Adonis
συντονιστής<br>(03/2008 ως τώρα)

Σακαφλιάς

#1 Δημοσίευση από Adonis »

Χθές πρόλαβω να δω το τέλος της εκπομπής "ΑΛΗΘΙΝΑ ΣΕΝΑΡΙΑ" στην Ε.Τ.3, είχε θέμα τον Σακαφλιά, μεταξύ άλλων, μιλούσανε για το ποιός ήταν τη δολοφονία του από τον Αντωνίτση κ.λ.π.
Το ενδιαφέρον ήταν ότι έδειξε αποσπάσματα από τανία του 50'-60' με θέμα τον Σακαφλιά και το πισώπλατο μαχαίρωμα του Σακαφλιά από τον Αντωνίτση...Ξέρεις κάποιος ποιά ταινία ήταν αυτή? Την έχει κάποιος?

Άβαταρ μέλους
Χασκίλ
Συντονιστής

#2 Δημοσίευση από Χασκίλ »

Η ταινία λέγεται "Ο σακαφλιάς" ή "Στα Τρίκαλα στα δυο στενά" και είναι του 1967.

Μετά τιμής, Χασκίλ Στέλλα:)
άσ' ένα γύρο απόψε στην αγκαλιά σου

faidra
More than 50 posts user

#3 Δημοσίευση από faidra »

Πολύ σωστά Στελλάκι !! Πάντα είσαι φοβερά ενημερωμένη !! :D

Και για τον φίλο μας που τον ενδιαφέρει η ταινία, ας μου επιτραπεί
να συμπληρώσω κι εγώ λίγα στοιχεία.
Το σενάριο και η σκηνοθεσία είναι του Βασίλη Κονταξή.
Ηθοποιοί: Σωτήρης Φούντας, Έφη Οικονόμου, Τηλέμαχος Εμμανουήλ, Γ. Γιαννακόπουλος και Δώρα Σιτζάνη, -είναι και η πρώτη κινηματογραφική της εμφάνιση, (μελαχρινή και πριν κάνει πλαστική στη μύτη της !!) σύζυγος του Μάνου Λοϊζου και στιχουργός (Δικό της το: "Σε ψάχνω στους σταθμούς" που τραγούδησε η Δ. Γαλάνη).
Μουσική Επιμέλεια Χρήστου Μουραμπά και Παραγωγή Κονταξής φιλμ.

Άβαταρ μέλους
Adonis
συντονιστής<br>(03/2008 ως τώρα)

#4 Δημοσίευση από Adonis »

Σας ευχαριστώ κορίτσια για την άμεση αντάποκριση.

paris xiotis

#5 Δημοσίευση από paris xiotis »

Για τον Αντωνη, που εχει προσφερει τοσα υπεροχα τραγουδια στο σαιτ,να προσθεσω οτι στην ταινια αυτη ακουγεται μεταξυ αλλων,ενα τραγουδι του Τσιτσανη "ο Σακαφλιας" οχι το γνωστο!Ακομα,υπαρχει μια σκηνη με εναν τυπο με φανελακι σε ενα καπηλιο,που παιζει με υπεροχη τεχνικη οπως παλια,ενα πανεμορφο σολο με τριχορδο.

Άβαταρ μέλους
socrates
More than 150 posts user.

#6 Δημοσίευση από socrates »

Με ενδιαφερει και μενα αυτη η ταινια, την εχω δει πριν πολλα χρονια, αλλα εχω χασει τα ιχνη της. Η σκηνη που αναφερει ο Paris μου εχει μεινει εντονα στην μνημη λογω του τραγουδιου. Ο ηθοποιος (θα ηθελα να ξερω ποιος ειναι και αν ειναι καποιος γνωστος μουσικος-οντως πολυ καλη τεχνικη) που παιζει μπουζουκι και τραγουδαει υποδυεται, νομιζω, τον Μπακονικολα, βολιωτη ταβερνιαρη του 1920-30. Δεν ξερω αν το τραγουδι ειναι του Τσιτσανη, ή αν η ερευνα των κινηματογραφιστων ηταν τοσο εξελιγμενη ωστε να μπορει να αποδωσει το τραγουδι στον Μπακονικολα, οπως υπονοηται στην ταινια. Ειναι, απο οτι θυμαμαι, ζεϊμπεκικο ματζορακι και αρχιζει:

ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΦΟΡΑ, ΜΕΓΑΛΗ ΑΔΙΚΙΑ,
ΝΑ ΧΑΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΜΑΣ Σ' ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ.

Το εχει κανεις ρε παιδια να το ανεβασει στη σελιδα? Εχει κανεις καμια κοπια του φιλμ να ανεβασει κανα κλιπακι στο youtube?
Πασα προσφορα δεκτη!

Απάντηση

Επιστροφή στο “Κουβεντούλα”