Το μαναβάκι

Απάντηση
Μήνυμα
Συγγραφέας
Άβαταρ μέλους
vacondios
More than 150 posts user.

Το μαναβάκι

#1 Δημοσίευση από vacondios »

Υπάρχει ένα πολύ όμορφο τραγούδι που έχω ακούσει από τη φωνή του Στράτου Παγιουμτζή και δεν έχει σχέση με το "Μαναβάκι" του Μπαγιαντέρα. Πιο συγκεκριμένα αρχίζει ως εξής:

Σαν βγαίνω με το γαϊδουράκι
.........
λένε οι δούλες: "Μαναβάκι
πέρασε λίγο κι από εδώ"

και τελειώνει ως εξής:
"-Μανάβη" δυο γριές μου λένε
"κόκκινες έχεις πιπεριές?"
"-Είναι επικίνδυνες και καίνε
δεν κάνουνε για τις γριές"

Καταπληκτικό τραγούδι. Ο Ευρών αμειφθήσαται

Άβαταρ μέλους
kyriaki35
More than 50 posts user

Re: Το μαναβάκι

#2 Δημοσίευση από kyriaki35 »

vacondios έγραψε:Υπάρχει ένα πολύ όμορφο τραγούδι που έχω ακούσει από τη φωνή του Στράτου Παγιουμτζή και δεν έχει σχέση με το "Μαναβάκι" του Μπαγιαντέρα. Πιο συγκεκριμένα αρχίζει ως εξής:

Σαν βγαίνω με το γαϊδουράκι
.........
λένε οι δούλες: "Μαναβάκι
πέρασε λίγο κι από εδώ"

και τελειώνει ως εξής:
"-Μανάβη" δυο γριές μου λένε
"κόκκινες έχεις πιπεριές?"
"-Είναι επικίνδυνες και καίνε
δεν κάνουνε για τις γριές"

Καταπληκτικό τραγούδι. Ο Ευρών αμειφθήσαται
θα στο ανεβάσω απο Παγιουμτζη. αν θες, πες μου να στο ανεβάσω και απο Μαρκο. μοιαζουνε κατα πολύ.
σαν καναν το καθηκον τους
ησυχοι πια οι γειτονοι
γυρισανε στο σπιτι τους
κι αφησανε στο χιονι
της γειτονιας το φροκαλο
το Τζακ Ο Χαρα κοκαλο!

Άβαταρ μέλους
PLANTMAN

#3 Δημοσίευση από PLANTMAN »

Kyriaki an mporeis anebase to kai apo Marko

Άβαταρ μέλους
seaofwine
More than 50 posts user

#4 Δημοσίευση από seaofwine »

Έχει ανέβει ένα τραγούδι με τον τίτλο "Θα ρθω με τις κιθάρες μου" στο οποίο λείπει ο συνθέτης. Το τραγούδι ονομάζεται "Μικρούλα καστανή" και είναι του Περιστέρη γραμμένο το 1940.Τραγουδούν ο Στράτος με τον Κοντογιώργη..
'Αααα και κάτι άλλο!Είμαστε σίγουροι οτι το "Φυσάει ο Μπάτης" το έχει γράψει η Γεωργακοπούλου????
Τα σέβη μου
tilakos

Άβαταρ μέλους
vacondios

#5 Δημοσίευση από vacondios »

seaofwine έγραψε:Έχει ανέβει ένα τραγούδι με τον τίτλο "Θα ρθω με τις κιθάρες μου" στο οποίο λείπει ο συνθέτης. Το τραγούδι ονομάζεται "Μικρούλα καστανή" και είναι του Περιστέρη γραμμένο το 1940.Τραγουδούν ο Στράτος με τον Κοντογιώργη..
'Αααα και κάτι άλλο!Είμαστε σίγουροι οτι το "Φυσάει ο Μπάτης" το έχει γράψει η Γεωργακοπούλου????
Τα σέβη μου
Όσο σίγουροι είμαστε ότι τα τραγούδια που υπογράφονται από τους Μάτσα και Περιστέρη ανήκουν σε αυτούς

Άβαταρ μέλους
vacondios

#6 Δημοσίευση από vacondios »

seaofwine έγραψε:Έχει ανέβει ένα τραγούδι με τον τίτλο "Θα ρθω με τις κιθάρες μου" στο οποίο λείπει ο συνθέτης. Το τραγούδι ονομάζεται "Μικρούλα καστανή" και είναι του Περιστέρη γραμμένο το 1940.Τραγουδούν ο Στράτος με τον Κοντογιώργη..
Τα σέβη μου
Όσο σίγουροι είμαστε ότι τα τραγούδια που υπογράφονται από τους Μάτσα και Περιστέρη ανήκουν σε αυτούς

kaldamitsa

ΦΥΣΑΕΙ Ο ΜΠΑΤΗΣ

#7 Δημοσίευση από kaldamitsa »

Παιδιά, το γραψα στα σχόλια του "ΦΥΣΑΕΙ Ο ΜΠΑΤΗΣ" όταν το ανέβασα, αλλά δεν βγήκαν ολόκληρα στον πίνακα. Συγκεκριμένα, έγραφα ότι είναι η άλλη πλευρά του δίσκου με το "Ο ΤΡΕΛΟΣ ΤΣΙΓΓΑΝΟΣ", ότι μπουζούκι παίζει ο Τσιτσάνης, κι ότι προφανώς είναι κι αυτό δώρο του συνθέτη στη Γεωργακοπούλου. Αν έστω κι ένα από όσα τραγούδια αποδίδονται στην καθόλα συμπαθή τραγουδίστρια το είχε συνθέσει η ίδια, σίγουρα σήμερα θα μιλούσαμε για την εξαίρετη συνθέτρια, κι όχι την τραγουδίστρια.Επίσης θα χα περάσει στην ιστορία του ρεμπέτικου ως η μοναδική γυναίκα που έγραψε ρεμπέτικο, αλλά δεν ακούω πουθενά να λέγεται κάτι τέτοιο.
Σύμφωνα με το Διονύση Μανιάτη, Τα τραγούδια του που έχουν παραχωρηθεί εξ ολοκλήρου σε άλλους είναι 119, ενώ άλλα 195 άλλων συνθετών τελειοποιήθηκαν από τον ίδιο.
Αντιγράφω τα "δώρα":
36 στη Γεωργακοπούλου
20 στο Στράτο
17 στον Τσαουσάκη
7 στη Χασκίλ
6 στον Περιστέρη
5 στον Περδικόπουλο
5 στη Λίτσα Χαρμαντά
4 στη Νίνου
2 στη Μαργαρώνη
2 στη Χρυσάφη
2 στην Μπέλλου
2 στον Τούντα
2 στη Σούλα Καλφοπούλου
2 Τσακίρη
1 στη Νταίζυ Σταυροπούλου
1 στο Ρουμελιώτη
Την πιθανότητα σφάματός του ο Μανιάτης την προσδιορίζει σε 3%...

Απάντηση

Επιστροφή στο “Αναζήτηση τραγουδιού”