Τρομάρας - Διευκρίνιση

"Κονσούλτο"
Απάντηση
Μήνυμα
Συγγραφέας
Άβαταρ μέλους
Dreamlander
More than 150 posts user.

Τρομάρας - Διευκρίνιση

#1 Δημοσίευση από Dreamlander »

Στην βάση της σελίδας υπάρχουν τέσσερα τραγούδια - Ο ΗΛΙΟΣ, ΜΠΕΡΑΤΙ ΒΛΑΧΙΚΟ, ΜΠΕΡΑΤΙ ΚΑΙ ΓΥΡΙΣΜΑΤΑ και ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΑ ΤΥΡΝΑΒΙΤΙΚΗ - στα οποία παίζει κλαρίνο ο Τρομάρας. Αναφέρεται σαν Βασίλης Τρομάρας εκτός από τον "Ήλιο" που αναφέρεται ως Βαγγέλης Τρομάρας (και εις εκ των δημιουργών ο Ε.Τρομάρας). Γνωρίζετε να με πληροφορήσετε αν πρόκειται για το ίδιο πρόσωπο (τυπογραφικό λάθος) ή για διαφορετικό;
Για να γνωρίσεις κάπως καλύτερα μια γυναίκα δυστυχώς θα πρέπει πρώτα να την αγαπήσεις.

Άβαταρ μέλους
Adonis
συντονιστής<br>(03/2008 ως τώρα)

#2 Δημοσίευση από Adonis »

Σύμφωνα με το βιβλιαράκι που συνοδεύει το Cd "ΜΑΓΝΗΣΙΑ Μουσικές παραδόσεις", Τραγούδια και σκοποί της Θεσσαλικής Μαγνησίας Ηχογραφήσεις 1931-2001, Έκδοση του Δημοτικού Κέντρου Ιστορίας Βόλου, αναφέρονται ορισμένα βιογραφικά στοιχεία για τον Βασίλη Τρομάρα. Καταγόταν από την περιοχή του Τσοτυλίου Κοζάνης, γεννημένος περίπου το 1908 και πέθανε το 1995. Παντρεύτηκε και εγκαταστάθηκε μόνιμα στο Βελεστίνο διαρκούντος του Εμφυλίου πολέμου. Έπαιζε τραγούδια του τόπου καταγωγής του, του Πηλίου, της υπόλοιπης Θεσσαλίας αλλά και των Βλάχων που μένουν στο Βελεστίνο.

mpletsas

#3 Δημοσίευση από mpletsas »

Από στενό συγγενή μου που διέμενε στο Βελεστίνο τη δεκαετία του '50, έλαβα τις εξής πληροφορίες:

Οργανοπαίκτης Τρομάρας υπήρχε Βασίλης, Βαγγέλης δεν υπήρχε (οργανοπαίκτης ή μη). Επίσης και ο πατέρας του, ονόματι Νίκος, ήταν κι αυτός οργανοπαίκτης του κλαρίνου.

Επίσης, μάλλον δεν ήταν Βλάχοι γιατί ο συγγενής μου δεν τους θυμάται ποτέ να μίλαγαν αυτή τη γλώσσα (ενώ οι Βλάχοι, που είναι αρκετοί στο Βελεστίνο, μεταξύ τους μιλάγαν βλάχικα). Επομένως μάλλον έπαιζε τα τραγούδια τους απλώς, μαζί με όλα τα υπόλοιπα.

Άν υπάρχει ενδιαφέρον, μπορώ να κοιτάξω να βρω περισσότερα στοιχεία για την οικογένεια αυτή των μουσικών.

Άβαταρ μέλους
Dreamlander

#4 Δημοσίευση από Dreamlander »

Αντώνη και Κώστα σας ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σας.
Καθώς επίσης και για τα βιογραφικά στοιχεία περί Βασίλη Τρομάρα που μας παραθέσατε.
Ίσως, όταν διαβάσει όλα αυτά ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Ν. ο οποίος ανέβασε τον "Ήλιο", προσθέσει και κάποια στοιχεία περί του Βαγγέλη Τρομάρα, αν τελικά έχει υπάρξει κλαρινίστας με αυτό το όνομα.
Για να γνωρίσεις κάπως καλύτερα μια γυναίκα δυστυχώς θα πρέπει πρώτα να την αγαπήσεις.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Ν.

#5 Δημοσίευση από ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Ν. »

Το οργανικό αυτό το έχω σε 45ρι. Δεν μου είναι εύκολο να το 'ξεθάψω' τώρα αλλά δεσμεύομαι να το κάνω εν ευθέτω χρόνω. Θυμάμαι πάντως ότι ο Τρομάρας αναφέρεται ως "Ε". Θα το δω και θα επανέλθω.

Άβαταρ μέλους
Dreamlander

#6 Δημοσίευση από Dreamlander »

ΑΛΕΞΑΝΔΡΕ Ν. ευχαριστώ και εσένα.
Μιλώντας για τυπογραφικό λάθος δεν είχα κατά νου πως αυτό έγινε από εσένα ή τον Αντώνη στην διαδικασία του ανεβάσματος. Έχουμε παρατηρήσει κι άλλες φορές λάθη του είδους στις ετικέτες δίσκων (Εφ' όσον βέβαια πρόκειται περί λάθους και δεν υπάρχει όντως Ε. Τρομάρας).

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Ν.

#7 Δημοσίευση από ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Ν. »

Mea culpa. Δίσκος 45 στροφών COLUMBIA SCDG 3068 . Ο ΗΛΙΟΣ Β. (Κακοτυπωμένο Β η γρατσουνισμένο, εκλαμβανόμενο ως Ε) ΤΡΟΜΑΡΑ-Κ. ΚΟΝΤΟΓΙΩΡΓΟΥ. Μέτριες έως πτωχές οι γνώσεις μου περί το Δημοτικό. Βασίλης-Βαγγέλης... Απολογούμαι για την σύγχυση που προκάλεσα.

Απάντηση

Επιστροφή στο “Κουβεντούλα”