ΔΥΟ ΝΕΑ CD ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΒΕΡΟΠΟΥΛΟ (lefkoftero)

Ανακοινώσεις και τυχόν προβλήματα στη ρεμπετοσελίδα (πχ προβληματικό τραγούδι - πρόβλημα σύνδεσης - λάθος στοιχεία σε τραγούδι κλπ).
Απάντηση
Μήνυμα
Συγγραφέας
Άβαταρ μέλους
lefkoftero
Επικοινωνία:

ΔΥΟ ΝΕΑ CD ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΒΕΡΟΠΟΥΛΟ (lefkoftero)

#1 Δημοσίευση από lefkoftero »

Αγαπητοί φίλοι του ρεμπέτικου

Kανονικά θα έπρεπε κάποιος άλλος να γράψει εδώ για τα δύο καινούργια CD μου που μόλις κυκλοφόρησαν ταυτόχρονα στην Ελλάδα, αλλά επειδή ζώ εκτός χώρας και δεν το γνωρίζουν ακόμα οι περισσότεροι φίλοι μέσα στο sealabs, αναγκαστικά σε μένα πέφτει ο κλήρος να το αναγγείλω.

Λοιπόν, πρόκειται γιά δύο κύκλους ρεμπέτικων τραγουδιών βασισμένων στα βιώματά μου από την Αμερική και από την Ελλάδα, με ανάλογη θεματολογία.
Τα τραγούδια είναι όλα αυθεντικά σε στίχους και μουσική δική μου και ακολουθούν αυστηρά τις ρεμπέτικες προδιαγραφές των ρεμπέτικων περίπου από την εποχή του μεσοπολέμου μέχρι την εποχή που έφυγαν και οι τελευταίοι μεγάλοι συνθέτες, σε ό,τι αφορά το λεξιλόγιο, το ύφος, την ενορχήστρωση και το γενικό άκουσμα.
Ακόμα ένα στοιχείο σε μερικά τραγούδια είναι ότι έχουν πάρει ένα ιδιέταιρο χρώμα, ανάλογα με την περιοχή του κόσμου στην οποία εμπνεύστηκαν και έγινε η πρώτη καταγραφή και ενορχήστρωση.
Η μόνη ίσως διαφορά σε αυτή την έκδοση εντοπίζεται στην ηχογράφηση, που γιά λόγους πρακτικούς δεν έγινε με ένα μόνο μικρόφωνο όπως παλιά, αλλά σε πολυκάναλο σύγχρονο στούντιο.
Φυσικά το αποτέλεσμα το κρίνουν πάντα οι ακροατές και επαφίομαι στην κρίση σας περί αυτού.

Το πρώτο CD τιτλοφορείται ΤΟ ΑΒΓΟ ΤΟΥ ΚΟΛΟΜΠΟΥ και περιλαμβάνει τα τραγούδια από τον κύκλο της Αμερικής, και το δεύτερο ΞΈΝΩΝ ΔΟΧΕΙΟ και περιλαμβάνει τα τραγούδια από τον κύκλο της Ελλάδας.

Πολλά από τα ονόματα που συμμετέχουν σε αυτές τις ηχογραφήσεις είναι γνωστά στον χώρο της Ελληνικής μουσικής σκηνής, θα αναφέρω ενδεικτικά την συμμετοχή του Νίκου Τριήρη στο τρίχορδο και τον μπαγλαμά, του Μανώλη Πάππου στο τρίχορδο και το ούτι, του Ηρακλή Βαβάτσικα στο ακορντεόν, του Θοδωρή Ρέλλου (Mode Plagal) στο κλαρίνο, του Ιορδάνη Ιορδάνογλου στο μπασοκίθαρο, της Ελένης Λαζάρου στον μπαγλαμά και τις καστανιέτες, του Σωτήρη Παπατραγιάννη στο τραγούδι και τον μπαγλαμά, καθώς επίσης και του Βασίλη Καράμαλη (Cafe Aman Amerika| Δ.Ζερβουδάκης μπαντ) στο μπουζούκι και του Αρμένιου Βαρτάν στο ούτι σε ένα bonus track.
Φυσικά δεν θα γινότανε να μην συμμετέχω και γώ ο ίδιος στο τραγούδι και στον μπαγλαμά, όταν μάλιστα είχα δίπλα μου ένα τέτοιο επιτελείο Α' Εθνικής....

ΠΡΟΣΟΧΗ:
Πρόκειται για ανεξάρτητες παραγωγές από την ΕΡΙΜΑΤΕΟ Records (www.myspace.com/epimateo)
και αμφότερα αυτά τα CD δεν πωλούνται στα καταστήματα δίσκων ή αλλού. Απλά καί μόνο από χέρι σε χέρι, ούτως ώστε να πηγαίνουν εκεί που πρέπει.
Θα τα βρήτε για την ώρα μόνο στην Αθήνα, τηλεφωνώντας στο
6976 626293

Περιμένω εντυπώσεις από ακουστήρι, αλλά και για ο,τιδήποτε άλλο, μπορείτε να μου γράψετε εδώ στη ρεμπετοκουβέντα, ή να μου στείλετε ΠΜ.
Ευχαριστώ για την υπομονή σας

Τα σέβη μου από την Βραζιλία,
Νικόλας ο ψαράς

Άβαταρ μέλους
lefkoftero
Επικοινωνία:

Συμπληρωματικές πληροφορίες

#2 Δημοσίευση από lefkoftero »

Στην προηγούμενη ανακοίνωση γιά τα CD μου, ανέφερα ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ μερικούς από τους συντελεστές των ηχογραφήσεων.
Προς αποφυγήν κάθε παρεξήγησης, θα προσθέσω εδώ και τούς υπόλοιπους μουσικούς που έλαβαν μέρος, για να μην προλάβει και παραπονεθεί κανείς.
Λοιπόν,
την καταπληκτική ομάδα που απετέλεσε τον πυρήνα του συνολικού έργου και στα δύο CD απαρτίζουν οι κάτωθι:
Νίκος Τριήρης: πρώτο μπουζούκι
Γιώργος Νυδριώτης: δεύτερο μπουζούκι
Λάμπρος Καρκανόπουλος: μπασοκίθαρο
Σωτήρης Παπατραγιάννης: μπαγλαμά και τραγούδι
και κατά ένα ελάχιστο ποσοστό η αφεντιά μου σε μπαγλαμά και τραγούδι.

Οι υπόλοιποι μουσικοί που έλαβαν μέρος και δεν τους προανέφερα λόγω πιέσεως χρόνου για να προλάβω το κατεβατό πριν κάνει διακοπή το ιντερνετ (γίνεται ταχτικά αυτό εδώ που ζώ), είναι:
Δημοσθένης Λάγιος: μπουζούκι
Δημήτρης Ντούλης: μπουζούκι
Βασίλης Αποστολόπουλος: κιθάρα
Αντώνης Τζήκας: κοντραμπάσο
Στέφανος Μάρκου: κοντραμπάσο
Βασίλης Γιαννίσης: βιολί
Οδυσσέας Ζαφειρόπουλος: βιολί
Βαρβάρα Μέρτζαν: τύμπανα
Σοφία Πατσιά: κουτάλια
Ειρήνη Ανδρουτσοπούλου: φωνητικά

Θα επιθυμούσα την συμμετοχή και άλλων φίλων μουσικών, αλλά για διάφορους λόγους αυτό δεν ήταν εφικτό, όπως π.χ. ο κιθαρίστας Γιώργος Κούκος έτυχε να βρίσκεται στην Ιταλία την εποχή των ηχογραφήσεων, η Νίτσα Γκραίζη και ο Χρήστος Ψαρρός δεν κατάφεραν να έρθουν εγκαίρως από Αμερική, ενώ ο Γρηγόρης Μανινάκης δεν ειδοποιήθηκε έγκαιρα και πήγε για διακοπές στη Λήμνο...

Αυτά σχετικά με τις ηχογραφήσεις, ευχαριστώ που εξακολουθείτε και με ανεχόσαστε.

Νικόλας ο ψαράς

Άβαταρ μέλους
Kokona
More than 150 posts user.

#3 Δημοσίευση από Kokona »

Είχα την ευκαιρία να ακούσω αυτές τις δουλειές του Νίκου και πραγματικά πρόκειται για ακούσματα που δύσκολα βρίσκει κανείς στις μέρες μας.
Να΄ σαι καλά Νίκο και σ΄ άλλα τέτοια!!!!!
Πέρα από τη χαρα του να εχουμε ενα μέλος στη σελίδα που συνθετει και γράφει σε τέτοιο η ύφος, η ικανοποίηση ειναι ακόμα μεγαλύτερη όταν επιλέγονται μουσικοί και ερμηνευτές από την ίδια σελίδα. Μπράβο σε όλα τα παιδιά. :D
Δε φοβούμαι τους βορειάδες και το αλμυρό νερο
μον’ φοβούμαι τους ανθρώπους στη στεριά να μην πνιγώ

Άβαταρ μέλους
lefkoftero
Επικοινωνία:

#4 Δημοσίευση από lefkoftero »

Σ`ευχαριστώ Κοκώναμ για τα καλά σου λόγια, να`σαι καλά τζάνουμ...
Ολα τα παιδιά δώσανε τον καλύτερό τους εαυτό, κάτι που ασφαλώς φαίνεται στο αποτέλεσμα.
Ευχαριστίες και εκ μέρους τους, θα ανανεώσουμε το ραντεβού μας μήπως φτιάξουμε κάποιο στέκι και παίξουμε μαζί καμμιά πεννιά, κάτι που δεν έγινε φέτος λόγω ελλείψεως χρόνου.
Καλή αντάμωση λοιπόν με το καλό.

Περιμένω κριτικές όλων των ειδών και από άλλους φίλους που άκουσαν τη δουλειά αυτή για να ξέρω αν θα πρέπει να συνεχίσω ή να τα βροντήξω και να το ρίξω στις μποσανόβες που έχουν και πέραση εδώ...

Νικόλας
...αγάπησα και νόμιζα
πώς θά΄βρω τη χαρά μου...

Άβαταρ μέλους
Γιωργος Κουκος
More than 50 posts user

#5 Δημοσίευση από Γιωργος Κουκος »

Χαίρετε όλοι!!

Πριν ξεκινήσω αυτό το ποστ δεν ήμουν σίγουρος αν θα έπρεπε να το βάλω εδώ η σε κάποια άλλη θέση. Ο λόγος γιατί θα αναφερθώ σε κάτι γενικότερο ειδικότερα ορμώμενος από τα καινούρια cd του Νίκου Βερόπουλου. Όπως οι περισσότεροι αν όχι όλοι είμαι ενθουσιασμένος με την ύπαρξη τούτης της σελίδας για το υλικό της και της πληροφορίες που μοιράζονται για την παλιά λαϊκή μας μουσική ( η αλλιώς ρεμπέτικο). Επίσης και για το δικαίωμα που μας δίνει να συναναστρεφόμαστε άμεσα σε αυτό το αλισβερίσι πληροφοριών γραπτών και ηχητικών. Διαβάζω ποστ για το οτιδήποτε.. για πράγματα που δεν μου περάσανε ποτέ από το μυαλό αλλά τελικά ήταν ενδιαφέροντα. Ψειρίζουμε τον ψυλο για τα χίλια δυο περί της μουσικής, των μουσικών της εποχής, τα τεκταινόμενα της. Και πολύ καλά κάνουμε βέβαια!! Παρόλα ταύτα έχω την αίσθηση πως κάποια πράγματα είτε μας περνούν απαρατήρητα είτε έχουμε άγνοια για την ύπαρξη τους.
Είμαι και ρω ένας από τους τυχερούς που έχουν τα cd του Νίκου Βερόπουλου(lefkoftero). Τα αγόρασα και τα πρωτοάκουσα στις διακοπές μου στην Ελλάδα τούτο το καλοκαίρι. Εν τάχη κιόλας όποτε λίγο χαμπάρι πήρα.. και γω..Επρεπε να έρθω εδώ που είμαι τελικά να μου λείπει η χώρα μου και η μουσική μας για να καταλάβω τι μεγάλο πράγμα έφτιαξε αυτός ο άνθρωπος μαζί με τα παιδία που συμμετείχαν.Μονο αν σκεφτει κανεις τι κοτσια θελει για να γραψει κανεις τις αληθειες στη ζωη του με μουσικη ισως συμφωνουσε με την εκφραση 'μεγαλο πραγμα'. Σκέφτηκα λοιπόν πως γράφουμε περί μουσικής, ψάχνουμε τα ωραία και σπάνια, κάποιοι ασχολούνται ενεργά με μουσικά οργανα..αλλα για μια στιγμή…Αναρωτιέμαι…Ρε σεις κάποιος ανάμεσα μας φτιάχνει τραγούδια!! Συνθέτει! ! γράφει στίχους! Μας λέει για τους καημούς του, τα βάσανα του, τις εμπειρίες και τις χαρές του με λόγια απλά και το κάνει καλα!!ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΡΕΜΠΕΤΙΚΟ? Γιατί άραγε δεν μιλάμε γιαυτον? Εντέλει ο σύνθετης αναφέρθηκε μόνος του(με εξαιρεση ενα μονον μελος της σελιδας) στο έργο του.Καποιοι που τον γνωρίζουν ξέρουν πόσο ταπεινός άνθρωπος είναι..αλλα μήπως το έκανε επειδή δεν βρέθηκε κανείς άλλος να πει τίποτα? Μπορεί και να κάνω λάθος! Συγχωρεστεμε αν ναι όμως μια τέτοιον αίσθηση έχω και μάλιστα είμαι και γω ένας που (ευτυχώς μόνο αρχικά) δεν κατάλαβε. Φίλε Νίκο Βερόπουλε μπορεί κάποια φορά να σε σκέπασαν τα χιονιά εμάς όμως μας σκεπάζει η μπάλα της καθημερινότητας και η ανησυχία (μην πω άγχος) το να φτάσουμε εγκαίρως στην πρωινή δουλεία και να γυρίσουμε σβέλτα σπίτι για τον αγώνα ποδοσφαίρου της Κολοπετινιτσας. Δεν σας κατηγορώ φίλοι πρωινοί βιοπαλαιστές είμαι και γω ένας από σας.Ας συνεχίσουμε την πάλη αλλά με λίγο πιο ανοιχτά τα μάτια μας και τα αυτιά μας έχω να προτείνω. Ίσως αυτό το προσπέρασμα να οδηγεί κάποια ταλέντα στου δ****υ τη μανά για να εκφραστούν και να γράψουν κάτι που άλλοι μετά από χρόνια θα το ψάχνουν μαζί με αλλά σπάνια και ακριβά. Μπορεί βέβαια Νίκο να μην έγραφες το τραγούδι της μάνας και τα βάσανα της ρεμπετιας αν δεν ήσουν εκεί που είσαι αλλά σίγουρα έχεις το χάρισμα να γράφεις ωραία τραγούδια. Άργησα λιγάκι να το σκεφτώ αυτό Φίλε (lefkoftero) αλλιώς θα είχα έρθει τρέχοντας για να παίξω στα τραγούδια σου. Μεγάλη μου τιμή το κάλεσμα σου! Μεγάλο το μπράβο και σε σένα ξανά και στα παιδία που συμμετείχαν.
Ας μιλήσω όμως λίγο παραπάνω για τα καινούρια αυτά Cd. Μπορεί να θεωρηθεί διαφήμιση αλλά πρέπει να αναφερθώ όμως. Εδώ πρόκειται για δημιούργημα δικών μας παιδιών. Πολλοί από αυτούς είναι φίλοι αυτής της σελίδας και κολλητοί επίσης.!
Επίσης πιστεύω πως..αυτο είναι το Ρεμπέτικο!! Με αυτόν τον τρόπο κατάφερε να ζει ακομα..Γιατι κάποιοι εκφράσανε την αλήθεια της ζωής και ήταν και μερακληδες.Ετσι και αυτοί οι τυποι..Κανενας δεν συμμετείχε με οικονομικό αντάλλαγμα. Όλοι λάτρεις της μουσικής γενικότερα και του ρεμπέτικου ειδικότερα. Μπορεί να δίνω αίσθηση απόλυτη όμως έχω την τιμή να είμαι φίλος-αδερφός με κάποιους από τους συμμετέχοντες. Ξέρω πως πολλοί θα είχαν το ενδιαφέρον να ακούσουν αυτά τα τραγούδια που κατά τη γνώμη μου είναι φρεσκότατα! Εκτός από το τηλέφωνο που έδωσε ο σύνθετης θα μπορούσαμε να τα διαδώσουμε και μεις οι υπόλοιποι και αν μη τι άλλο να τα τραγουδαμε.Αν επίσης είναι κάπου ανεβασμένα θα ήταν καλό Νίκο Βερόπουλε να μας πεις που θα τα βρούμε. Εάν αυτό γίνει θα πρότεινα και μια ανακοίνωση από τη σελίδα ούτως ώστε να μπορεί κάποιος να τα βρει άμεσα. Ξανά σημειώνω πως πρόκειται για μια δουλεία δικών μας παιδιών. Τα παιδία που διαχειρίζονται τη σελίδα (admin) δείχνουν πάντα ενδιαφέρον και ιδιαίτερη ευαισθησία για ότι έχει να κάνει με τέτοιου είδους εσωτερικές προσπάθειες.
Τελειώνοντας το κατεβατό θέλω επίσης να πω φίλε Νίκο Βερόπουλε. Άμα θες γράψε και μποσανοβες. Πολλοί ανήσυχοι σύνθετες πιάσανε και αλλά μοτίβα. Όμως σε παρακαλούμε να συνεχίσεις και αυτό που ήδη κανείς.

Υ.Γ.
Δεν μίλησα μόνον για το lefkoftero..θέλω να πιστεύω πως μίλησα και για το Ρεμπέτικο..

Άβαταρ μέλους
katsabinis
More than 50 posts user
Επικοινωνία:

#6 Δημοσίευση από katsabinis »

Eίμαι κι εγώ ένας απ' τους τυχερούς που άκουσα τις νέες δουλειές του Νίκου του Βερόπουλου ( Λευκού φτερού ) και θα συμφωνήσω απόλυτα με τους προλαλήσαντες, τον χειμαρρώδη και πολύ σωστό Γιώργο Κούκο και την Κοκκώνα.
Αυτά που είχα να πω από καρδιάς τα είπανε τα παιδιά, οπότε εμένα δεν μου μένει παρά να πω ένα μεγάλο μπράβο και να μας χαρίσεις κι άλλες καινούργιες δημιουργίες. Το έχουμε ανάγκη να ξεφύγουμε απ' το σκουπιδαριό που μας σερβίρουν και μεις έτσι αβασάνιστα τον δεχόμαστε.

Οι στίχοι σου είναι πολλοί ζόρικοι, Νίκο....!! Πάντα τέτοια!!!
Και συγχαρηρήρια στους μουσικούς που είναι και παιδιά της ιστοσελίδας μας!!!

faidra
More than 50 posts user

#7 Δημοσίευση από faidra »

Είχα την εξαιρετική τύχη και τιμή να ακούσω κάποια από τα τραγούδια του Νικόλα μία μέρα πριν το cd τεθεί σε κυκλοφορία!!
Καταπληκτική μουσική σύνθεση και στίχος!! Μία δουλειά πολύ προσεγμένη
με ευρηματικούς τίτλους και χαίρομαι που ο Νικόλας είναι μέλος της ιστοσελίδας μας.
Νίκο σου εύχομαι πάντα τέτοιες δημιουργίες. Λίγοι άνθρωποι έχουν τέτοιες ευαισθησίες, όχι μόνο στη μουσική αλλά και στην ανθρώπινη πλευρά τους.
Και ξέρουμε τι έργο έχεις προσφέρει και κοινωνικά!!!
Σου αξίζει ένα μεγάλο μεγάλο μπράβο :)

Και μπράβο ακόμα στους μουσικούς και στον "δικό μας" Νίκο Τριήρη !

Απάντηση

Επιστροφή στο “Ανακοινώσεις - Προβλήματα - Διορθώσεις”