Ο ΤΕΚΕΤΖΗΣ

Μετά τιμής, Χασκίλ Στέλλα:)
Κώστα, στο τραγούδι "Γαργαλιστικός χορός", είναι αδύνατον να αποκωδικοποιήσουμε τους στίχους, για τον απλούστατο λόγο ότι στο συγκεκριμένο σημείο πηδάει (:oops:) η βελόνα. Αν κάποιο μέλος διαθέτει το κομμάτι από άλλη(αισιοδοξία κι αυτή!!!!!) κόπια, ας κάνει έναν κόπο να το ανεβάσει ή να μας δώσει τους στίχους.mpletsas έγραψε:Παιδιά ρίξτε μια ματιά και σε αυτά τα δύο:
Οι μάγκες (με Νταλγκά)
Γαργαλιστικός χορός
Στα σημεία που είναι με τελείες, δεν ακούγεται καθαρά τί λένε. Ευχαριστώ προκαταβολικά όσους προσπαθήσουν να τα συμπληρώσουν.
(Επ' ευκαιρία, τα λήμματα με λειψούς στίχους τα σημαδεύω στο γουΐκι με τον εξής κώδικα:
[[κατηγορία: προβλήματα στην καταγραφή των στίχων]]
που τα περνάει στην αντίστοιχη κατηγορία
Έτσι, τα έχουμε σταμπαρισμένα ποιά είναι, για να ξέρουμε να τα φτιάξουμε μελλοντικά.)
Μετά τιμής, Χασκίλ Στέλλα:)
- Dreamlander
- More than 150 posts user.
Αυτό ακούω (με τα υψηλής τεχνολογίας ακουστικά μου, άρτι αποκτηθέντα).
Δεν υπάρχει υποψία του συμφώνου "νι".
Και βέβαιως βγαίνει νόημα και συντακτικά και γραμματικά.
Σύμφωνα με το Μείζον Ελληνικό Λεξικό Φυτράκης-Τεγόπουλος (μεταφέρω επακριβώς):
απομένω
Ετυμολογία:[<αρχ. 'áπο-μένω]*
Ερμηνεία:ρ. (απόμεινα) μένω ως υπόλοιπο: λιγοστά φρούτα απόμειναν |
υπάρχω ύστερα από κάποιο γεγονός: μου απόμεινε η λύπη |
εγκαταλείπομαι | μένω χωρίς προστασία | μένω άφωνος: μόλις τ'άκουσα, απόμεινα
*το περίεργο φωνήεν είναι άλφα ψιλούμενο.
- Χρηστος ο Κωος
Ε λοιπον η Σταυρουλα εχει απολυτο δικιο. Ακουγεται καθαρα "..του τ'απομεινα" και μπορω να πω πως ταιριαζει τελεια σαν ριμα με την "γκομινα" στο τελος του προηγουμενου στιχου
- Dreamlander
Χρήστο η ρίμα δεν είναι και τόσο τέλεια. Δεν ξέρω πως το λέει ο Κοντογιάννης αλλά ο Κασιμάτης λέει "γκόμενα" κι όχι "γκόμινα".Χρηστος ο Κωος έγραψε:...ταιριαζει τελεια σαν ριμα με την "γκομινα" στο τελος του προηγουμενου στιχου
Ναι Κώστα. Αμετάβατη σύνταξη αντιλαμβάνομαι κι εγώ, πέραν της διατύπωσης.mpletsas έγραψε:Ηρακλή το ρήμα απομένω είναι αμετάβατο...
Του τ(α)' απόμεινα = απέμειναν τα χρέη μου απλήρωτα, Εξ αιτιας μου όμως. Κατ' επιλογήν μου. Αυτό ακριβώς νομίζω πως θέλει να τονίσει. Αυτό το νόημα βγάζω.
Τώρα αν το συντάσει λάθος ο στιχουργός, αν και ποιητική αδεία πολλά επιτρέπονται στην ποίηση, δεν γνωρίζω.
Ένας/μία φιλόλογος θα μας βοηθούσε αρκετά φαντάζομαι.