Πώς να ΒΓΑΖΕΤΕ τραγούδια (ΜΕΡΟΣ ΙΙΙ)

Υπάρχουν πολλοί που ζητάνε ακκόρντα , παρτιτούρες, πληροφορίες για το παίξιμο κλπ.
Για οποιαδήποτε πληροφορία εδώ
Μήνυμα
Συγγραφέας
Άβαταρ μέλους
member21
More than 100 posts user

#8 Δημοσίευση από member21 »

Σωτήρης έγραψε:Υπάρχει κι άλλη λύση! Ανοίγεις το παράθυρο τόσο ώστε να σε βλέπουν απ' έξω, αλλά προσοχή, χωρίς να φαίνεται το κασετόφωνο! Βγάζεις τις χορδές απ΄το μπουζούκι, πατάς το play και με σίγουρες κινήσεις κάνεις πως παίζεις εσύ. Όλο και κάποιο γκομενάκι από τα απέναντι μπαλκόνια θα τσιμπήσει. Αυτός είναι και ο σκοπός της τέχνης άλλωστε ε;
Αν πάλι δεν πετύχει αυτό, μιας και ήδη έχεις βγάλει τις χορδές, ε, βγάλε και το καπάκι και και κάν' το μπουζούκι κουτάλα να ανακατεύεις τη φασολάδα...
Αν σκεφτώ και καμιά άλλη μαλακία θα σας ενημερώσω...

Σωτήρης.

ΧΑΧΑΧΑ :lol: :lol:
...τον τεκετζή εδιάταξαν, τις λουλαδιές ντουμπλέδες.

Άβαταρ μέλους
Giannis_Naxos
More than 50 posts user

#9 Δημοσίευση από Giannis_Naxos »

Σωτήρη ήθελα να πω κάτι και το ξέχασα πριν. Καλό αυτό για τις γκόμενες που προτείνεις αλλά οι εποχές έχουν αλλάξει δυστυχώς... Για να πέσουν οι κοπελιές την σήμερον ημέρα με αυτόν τον τρόπο πρέπει στο πρόγραμμα σου να έχεις ένα είσαι φοβερή, ένα σεξ, ή ένα Πανταζή τέλος πάντων και στην ξεφτίλα και Πυξ Λαξ..

Άπονες... Κακούργες....

Άβαταρ μέλους
PLANTMAN
More than 150 posts user.

#10 Δημοσίευση από PLANTMAN »

:lol:

ΑΓΓΕΛ/ΛΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ
More than 50 posts user

#11 Δημοσίευση από ΑΓΓΕΛ/ΛΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ »

Λοιπόν Gianni πλάκα-πλάκα αυτό που το κόλπο που περιγράφεις (view,
enhasments, κ.λ.) είναι φοβερό.Χθες το βράδυ που το έψαξα λίγο έβγαλα
στο μπουζουκάκι κάποια πράγματα και μάλιστα εύκολα που πριν μου φαινόταν βουνό.
Δεν ξέρω για άλλους αλλά εμένα θα με βοηθήσει μάλλον.
Να 'σαι καλά φίλε, και αν και άλλα τέτοια.... καλοδεχούμενα
ΑΧ ΨΥΧΗ ΜΟΥ ΦΑΝΤΑΣΜΕΝΗ
ΚΑΙ ΚΟΡΜΙ ΜΟΥ ΜΟΝΑΧΟ
ΑΝ ΕΓΩ ΔΕΝ ΣΑΣ ΠΑΝΤΡΕΨΩ
ΣΑΝ ΤΣΙΓΑΡΟ ΝΑ ΚΑΩ...

Άβαταρ μέλους
Giannis_Naxos
More than 50 posts user

#12 Δημοσίευση από Giannis_Naxos »

Έχω να προτείνω και άλλες ασκήσεις σε όσους ενδιαφέρονται. Μια ωράια και εύκολη άσκηση που μου ήρθε τώρα στο μυαλό για την φωνή είναι η εξής.

Καταρχάς πρέπει το όργανό σας να είναι τέλεια κουρδισμένο. Ξεκινάτε από την νότα Ντο και λέτε μαζί με το όργανο τις νότες μέχρι όσο φτάνει η φωνή σας. Και μετά ξανά πίσω. Έπειτα λέτε χρωματικές ξεκινώντας πάλι από την Ντο. Δηλαδή Ντο Ντο# Ρε Ρε# κλπ

Και κάτι ακόμα πιο δύσκολο για να αποκτήσετε αίσθηση των διαστημάτων κάνετε το εξής. Ξεκινάτε από Ντο και λέτε διαστήματα τόνων!!! Δηλαδή: ΝΤΟ ΡΕ ΜΙ ΦΑ# ΣΟΛ# ΛΑ# ΣΙ# (ΝΤΟ) ΚΑΙ ΡΕ. Μετά κατεβαίνετε με ακριβώς τα ίδια διαστήματα. Πιστέψτε με ακούγεται εύκολο αλλά δεν είναι!

GiannisΜ

#13 Δημοσίευση από GiannisΜ »

Το κόλπο με τον Windows Media Player δεν το δοκίμασα. Εγώ χρησιμοποιώ το Transcribe. Το βρίσκεις στο site http://www.seventhstring.com/ Τί κάνει αυτό;

1 Φορτώνεις το MP3 ή το τραγούδι απο το CD του υπολογιστή.
2 Παίζεις το κομμάτι και βρίσκεις τήν τονικότητα στο περίπου.
3 Κουρδίζεις το κομμάτι επάνω στο μπουζούκι σου με την εντολή Tuning.
4 Μπορεις και να αλλάξεις τονικότητα πχ άν το κομμάτι φαίνεται ότι παίζει σε RE# εσύ το μετατρέπεις σε RE ή σε οτιδήποτε.
5 Αλλάζεις την ταχύτητα πχ στο 50% της αρχικής για να προλαβαίνεις τις νότες (Η τονικότητα παραμένει η ίδια).
6 Μπορείς να πετάξεις έξω τα μπάσσα με το Equqlizer.
7 Στο δύσκολο σημείο του κομματιού πατάς επάνω στήν κυματομορφή με το ποντίκι και το τραγούδι επαναλαμβάνεται απο αυτό το σημείο. Επίσης μπορείς να επιλέξεις 3-4 νότες που θα επαναλαμβάνονται μέχρι να τις βγάλεις σωστά στο μπουζούκι.
8 Αν επιλέξεις ένα στενο σημείο της κυματομορφής το πρόγραμμα σού βρίσκει ποιά νότα είναι αυτή.
9 Μπορεις να σώσεις το κομμάτι με τις ρυθμίσεις που έκανες για να συνεχίσεις άλλη μέρα.

Ευπρόσδευκτα σχόλια από όσους δοκίμασαν το Transcribe. Εχει κανείς δουλέψει κανένα άλλο αντίστοιχο πρόγραμμα;
Εχει βρεί κανείς κανένα πρόγραμμα της προκοπής που να μετατρέπει το Audio ή το MP3 σε MIDI; ¨Οσα δοκίμασα δεν αξίζουν.

Άβαταρ μέλους
Εύκαιρος
More than 150 posts user.

#14 Δημοσίευση από Εύκαιρος »

Το αντίστοιχο πρόγραμμα που χρησιμοποιώ εγώ είναι το NEROMIX.
Αλλάζεις ταχυτητα και τονικότητα ανεξάρτητα.
Το βρίσκεις στη σελίδα της ahead

Απάντηση

Επιστροφή στο “Παρτιτούρες - Στίχοι - Ακόρντα”