Ετικέτες δίσκων από το ebay
Ήδη έχω φτιάξει δύο λήμματα ως παράδειγμα:
http://radio.rebetiko.sealabs.net/wiki/ ... mbia_E4968
http://radio.rebetiko.sealabs.net/wiki/ ... _A.O._2155
Ο κώδικας για το πινακάκι είναι έτοιμος. Για την κατασκευή ενός καινούργιου λήμματος αρκεί η αντικατάσταση των τίτλων των τραγουδιών, των ονομάτων κλπ. Δε χρειάζεται, δηλαδή, καθόλου γνώση του κώδικα.
Όσοι λοιπόν ενδιαφέρονται να βοηθήσουν κι αυτοί, ας μου πουν (γράφοντας εδώ ή με πμ) να τους στείλω τις εικόνες.
Μια και αναφέραμε το wiki, το ξεκίνημα ως τώρα δεν ήταν καθόλου κακό ως προς τον όγκο εργασίας που έχει υλοποιηθεί. Όμως αυτή η δουλειά έχει βγει, μεχρί στιγμής από λίγα άτομα. Για να προχωρήσει το πράμα μακροπρόθεσμα, πρέπει να αρχίσουμε να ασχολούμαστε περισσότεροι.
Ίσως μερικοί τρομάζουν από τον κώδικα - αδίκως, όπως μπορούν να τους διαβεβαιώσουν, για παράδειγμα, η Κοκώνα ή ο bill1961 (που πριν δεν είχαν ξαναδεί τέτοιο κώδικα αλλα τον μάθανε στο άψε σβήσε).
Τέλος πάντων, ένας τρόπος να συνεισφέρει κάποιος χωρίς να μπλέξει ΚΑΘΟΛΟΥ με κώδικα είναι να περνάει στίχους από τραγούδια.
Επιστρέφοντας στην «επιχείρηση τεκμηρίωση», όταν τελειώσουμε με τα εξώφυλλα με τα οποία μας προμηθεύει ο Πίκινος, ίσως θα ήταν σκόπιμο (ψηφιακές φωτογραφικές έχουμε αρκετοί) σε συνεργασία με όσους θαμώνες κατέχουν δίσκους 78 στροφών και θέλουν να συνεργαστούν, να ξεκινήσουμε σαφάρι φωτογράφισης των δίσκων αυτών για τις ανάγκες του wiki. Και για την πρωτοβουλία αυτή, θα ήταν ωραίο να έχουμε συμμετοχές.
Και για οσους φοβουνται τον κώδικα μπορούν να ρωτουν εμας που τον χρησιμοποιήσαμε εστω και υποτυποδως και μετά ολοι μαζί να ρωτάμε τον Μπλέτσα

μον’ φοβούμαι τους ανθρώπους στη στεριά να μην πνιγώ
- Pikinos
- More than 150 posts user.
- Επικοινωνία:
έχω στείλει άλλα 40 περίπου στον Κώστα.
Ξετρύπωσα τα εξής ενδιαφέροντα:
1. ένα δίσκο Kaliphon του Πιπεράκη τον οποίο και δεν έχουμε
2. ένα δίσκο του Κάβουρα τον οποίο έχουμε μεν, αλλα τα νούμερα που δίνει ο Adonis είναι διαφορετικά από τα δικά μου.
Μήπως πρόκειται για επανέκδοση φίλε Adoni; Αν θέλεις μοιράσου τις πηγές σου. Θα το διορθώσω αλλά θα φαίνεται στο ιστορικό η διόρθωση, οπότε μπορείς να παρέμβεις.
Χαιρετίσματα
- Pikinos
- More than 150 posts user.
- Επικοινωνία:
Αν κανείς διαβάσει την ετικέτα προσεχτικά, θα δει ότι κάτω από το λογότυπο της Decca γράφει:
Authentic imported ODEON-PARLOPHONE recording.
Μήπως λοιπόν η Decca υπήρξε θυγατρική εταιρεία; Ή μήπως πλήρωνε δασμούς για επανεκδόσεις δίσκων;
Παρατήρησα επίσης σε άλλους δίσκους της Decca ότι κάποιοι είναι κατασκευασμένοι στην Ελλάδα και άλλοι στις ΗΠΑ.
Μπορεί κάποιος φίλος να μας διαφωτίσει στο ζήτημα;