ֱֳֹ װַֽ ׃ֱֵֹׁ ֵֹּֽֿׁ װַ׃ ֱױֳַ׃

"Κονσούλτο"
Κλειδωμένο
Μήνυμα
Συγγραφέας
ΘΑΝΑΣΗΣ
More than 150 posts user.

#22 Δημοσίευση από ΘΑΝΑΣΗΣ »

Νομιζω οτι ο ΗΡΑΚΛΗΣ εκανε τη σωστοτερη τοποθετηση στο θεμα αριστερα και ρεμπετικο και ας κλεισει η σχετικη συζητηση εδω για να μην εμπλακουμε σε ατελειωτες συζητησεις χωρις νοημα που μονο κακο θα κανουν , να συνεχισει η συζητηση για το "μινορε της αυγης" .
Η ΖΩΗ ΚΥΛΑΕΙ ΣΑΝ ΤΟ ΝΕΡΑΚΙ

vangelaki
Επικοινωνία:

#23 Δημοσίευση από vangelaki »

Αγαπητέ φίλε Dreamlander είναι πράγματι ενδιαφέρον (θα το ψάξω κι εγώ) αυτό που καταθέτεις. Δεν αμφισβητώ ότι μπορεί να ειπώθηκαν αυτά που γράφεις. Δύσκολα χρόνια εκείνα και πολλά μπορούν να συμβούν και να ειπωθούν.
Η αλήθεια πρέπει να λέγεται αναγνωρίζοντας λάθη του παρελθόντος αλλά όπως και συ αναφέρεις κάτω από όποιες συνθήκες έγιναν αυτά, ακόμη και αν πρόκειτε για προσωπικές απόψεις και του ίδιου του γ.γ.
Θα διαφωνίσω όμως στο ότι αφορά το ρεμπέτικο και την απολιτική του υπόσταση. Το ότι οι ρεμπέτες παίζαν για όλους όπως ανέφερες (γερμανούς, χαφιέδες κ.α) και ότι το μόνο που τους ενδιέφερε ήταν να σώσουν το τομάρι τους δεν σημαίνει ότι αποδέχονταν αυτήν την πολιτική ή ότι είχαν αποδεχτεί αυτό που τους επεφύλαξε η μοίρα τους δηλαδή να ζούνε υπό την διοίκηση κατοχικών δυνάμεων.
Τέλος θα ΄θελα να σε ρωτήσω βρε φίλε επειδή τα αγγλικά μου είναι νηπιακά, τι διάολο πάει να πει αυτό το κέτσαπ που λες συνέχεια και δεν το ΄χει η αριστερά;
Σήμερα αύριο και χθες,
τις πόρτες βρήκα όλες κλειστές
και ΄γω είμ΄απόξω!!!
Και μες το θάμπως το θαμπό,
παίρνω αμπάριζα να μπω
και με πετάνε όξω!!!

Άβαταρ μέλους
Dreamlander

#24 Δημοσίευση από Dreamlander »

vangelaki έγραψε:...Η αλήθεια πρέπει να λέγεται αναγνωρίζοντας λάθη του παρελθόντος αλλά όπως και συ αναφέρεις κάτω από όποιες συνθήκες έγιναν αυτά, ακόμη και αν πρόκειτε για προσωπικές απόψεις και του ίδιου του γ.γ.
Αγαπητέ vangelaki

Οι "προσωπικές απόψεις" του γ.γ. διατυπωμένες μέσα από το επίσημο (και μοναδικό) όργανο του κόμματος και χωρίς καμμία αντίθετη άποψη εκφρασμένη, κάθε άλλο παρά προσωπικές απόψεις μου μοιάζουν. Τέλος πάντων. Προτιμώ να ακολουθήσω την συμβουλή του φιλτάτου ΘΑΝΑΣΗ. Την εκτιμώ ως εύστοχη.
vangelaki έγραψε:...Το ότι οι ρεμπέτες παίζαν για όλους όπως ανέφερες (γερμανούς, χαφιέδες κ.α) και ότι το μόνο που τους ενδιέφερε ήταν να σώσουν το τομάρι τους...
Έχεις την εντύπωση πως αυτό που λες, είναι το ίδιο με αυτό που είπα;
Dreamlander έγραψε:...Οι μουσικοί στα κατοχικά και στα εμφυλιακά χρόνια έπαιζαν την μουσική τους χωρίς να διακρίνουν το ακροατήριο σε γερμανούς κατακτητές, αντάρτες, ταγματασφαλίτες κλπ. Η επιβίωση προείχε. Μπορεί κάποιος να τους χαρακτηρίσει προδότες ή δοσίλογους όμως; Όχι φυσικά...
vangelaki έγραψε:Τέλος θα ΄θελα να σε ρωτήσω βρε φίλε επειδή τα αγγλικά μου είναι νηπιακά, τι διάολο πάει να πει αυτό το κέτσαπ που λες συνέχεια και δεν το ΄χει η αριστερά;
Ζητάω συγγνώμη! Όχι μόνο από 'σένα, αλλά και από όλους όσους διάβασαν αυτήν την δημοσίευση. Είμαστε Έλληνες και γράφουμε σε ελληνική ιστοσελίδα. Έπρεπε να είχα χρησιμοποιήσει ελληνικές λέξεις.
Όπως όλες σχεδόν οι αγγλικές λέξεις και όροι, έτσι και το catch up (κάτς απ) έχει παραπάνω από μία μεταφράσεις (αποκτώ αργοπορήμένη πληροφορία - αρπάζω απότομα - είμαι ενήμερος - παγιδεύω/παγιδεύομαι - ολοκληρώνω κάποια δραστηριότητα - φτάνω). Στην συγκεκριμένη περίπτωση το χρησιμοποίησα με την έννοια του "προλαβαίνω κάποιον προπορευόμενο".

φιλικά Ηρακλής
Για να γνωρίσεις κάπως καλύτερα μια γυναίκα δυστυχώς θα πρέπει πρώτα να την αγαπήσεις.

vangelaki
Επικοινωνία:

#25 Δημοσίευση από vangelaki »

Η φράση μου δεν σταματά στο τομάρι τους έχει και συνέχεια.
Επιμένω στο περι προσωπικών απόψεων.
Μη ζητάς συγγνώμη για τίποτα, απλά τη μετάφραση της λέξης ζήτησα.
Σήμερα αύριο και χθες,
τις πόρτες βρήκα όλες κλειστές
και ΄γω είμ΄απόξω!!!
Και μες το θάμπως το θαμπό,
παίρνω αμπάριζα να μπω
και με πετάνε όξω!!!

agmpinia

#26 Δημοσίευση από agmpinia »

Παιδια μαλλον ξεφυγαμε απο το θεμα. Αλλα επειδη μου αρεσει αυτο, θα ηθελα να θυμισω στους φιλους θαμωνες οτι οι ρεμπετες μαλλον προς αυτο που ο Marx ελεγε λουμπεν προλεταριατο βρισκονται.

Τωρα για την αποψη του Marx γυρω απο τους λουμπεν, δεν νομιζω να ηταν και η καλυτερη.

Επιστροφη στο θεμα, η σειρα ειναι πολυ καλη (γνωμη μου) και ο Καφετζοπουλος ειναι κορυφαιος. Δυστυχως δεν ειμαι στην Ελλαδα και δεν μπορω να μαζεψω τα DVD, ελπιζω ομως με καποιον τροπο να τα αποκτησω.

Χαιρετησματα στην πατριδα
Τι πάθος ατελείωτο που είναι το δικό μου

rebetika

#27 Δημοσίευση από rebetika »

To mono pou tha ithela na katathesw einai pws mexri simera pou exw dei ta 15 prwta epeisodeia eimai euxaristimenos kai perimenw pws kai pws na vrw kai ta upoloipa.
San ploki i seira einai endiaferousa mias kai exei na kanei me anthrwpous aplous kai pisteuw aggizei tous theates.

ΑΓΓΕΛ/ΛΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ
More than 50 posts user

#28 Δημοσίευση από ΑΓΓΕΛ/ΛΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ »

τα βάσανα του ρεμπέτικου δεν τελείωσαν ούτε τα μεταπολεμικά χρόνια, αφού νέο μέτωπο εναντίον του άνοιξε τότε από την Αριστερά, η οποία, ενώ τα ύστερα χρόνια το εναγκαλίστηκε μέχρι πνιγμού, αρχικά, αντί να το αναγνωρίσει ως γνήσια δημιουργία των καταπιεσμένων λαϊκών τάξεων, το 'χε απορρίψει μετά βδελυγμίας, θεωρώντας το «παρακμιακό», δημιουργία του «άρρωστου κομματιού του λαού (!)», «μολυσμένη από τις αναθυμιάσεις του κοινωνικού βούρκου» (κατά τον μεταφραστή μάλιστα του μαρξιστικού Κεφαλαίου, Γιάννη Σκουριώτη!), προϊόν αναρχικών, υποκοσμικών, «αντικοινωνικών» κύκλων, που «αποπνέει τη φθορά και την εκφύλιση»... Κι αυτό, γιατί βέβαια το ρεμπέτικο εξέφραζε πράγματι ολόκληρο τον λαό, κι όχι μόνο τις κατευθυνόμενες από την Αριστερά μάζες προλεταριακών συνειδήσεων, ούτε υπείκε σε ψευδοπροοδευτικές κομματικές επιταγές, αλλά άκουγε τους δικούς του ρυθμούς, παραμένοντας έντονα μοιρολατρικό, μη εντασσόμενο πουθενά. Αποτέλεσμα: να μείνουν να το υπερασπίζονται μονάχα κάποια μεμονωμένα ανοιχτά πνεύματα, έξω από ιδεολογικές γραμμές, από 'δώ κι από 'κεί, ακολουθώντας δηλαδή κι αυτό τη μοίρα τόσων και τόσων μορφών Τέχνης, που αναγνωρίζονται μόνον όταν καταστούν ουσιαστικά ακίνδυνες...
ΤΟ ΒΡΗΚΑ ΣΕ ΕΝΑ ΛΙΝΚ ΠΟΥ ΠΑΡΑΘΕΤΕΙ Ο PIKINOS ΣΤΟ ΝΕΟ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΝΟΙΧΤΕΙ ΣΤΗ "ΚΟΥΒΕΝΤΟΥΛΑ - Ο ΜΑΡΚΟΣ ΣΤΟ ΦΡΕΣΚΟ".
ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ.ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ
ΑΡΘΡΟ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΒΛΗΣΙΔΗ.
ΑΧ ΨΥΧΗ ΜΟΥ ΦΑΝΤΑΣΜΕΝΗ
ΚΑΙ ΚΟΡΜΙ ΜΟΥ ΜΟΝΑΧΟ
ΑΝ ΕΓΩ ΔΕΝ ΣΑΣ ΠΑΝΤΡΕΨΩ
ΣΑΝ ΤΣΙΓΑΡΟ ΝΑ ΚΑΩ...

Κλειδωμένο

Επιστροφή στο “Κουβεντούλα”