Ανθολογία τραγουδιών του Τσιτσάνη από τον Χριστιανόπουλο

"Κονσούλτο"
Απάντηση
Μήνυμα
Συγγραφέας
Δημήτρης Ν.
More than 50 posts user

#15 Δημοσίευση από Δημήτρης Ν. »

Alcibiadis έγραψε:Η Παπαγιαννοπουλου να μη ξεχναμε οτι εγραψε λαικο στιχο και οχι ποιηση.ειναι διαφορετικο πραγμα.
Συμφωνώ απόλυτα με την διαπίστωση αυτή και απορώ πώς ο κ.Χριστιανόπουλος δεν τα διαχώρησε αυτά τα δύο!!!

Πάντως, να προσθέσω ότι την παπαγιανοπούλου την παραδέχθηκαν και πήραν στίχους της, οι μεγαλύτεροι και περισσότεροι λαϊκοί συνθέτες, όχι μόνο ο τσιτσάνης, οπότε ότι και να λέει ο κ.Χριστιανόπουλος (κι ο κάθε χριστιανόπουλος βέβαια), είναι περιττά.

Εξάλλου, έχουμε αυτιά και ακούμε τι εξαιρετικούς στίχους έγραψε!!!!

Άβαταρ μέλους
jpez
More than 150 posts user.

#16 Δημοσίευση από jpez »

Εξάλλου, έχουμε αυτιά και ακούμε τι εξαιρετικούς στίχους έγραψε!!!!
Αμπραβο!! Εμεις γουσταρουμε καργα οποτε οτι και να λεει ο καθενας δεν μας καιγεται καρφι!! Οποιος και να ναι!!

Άβαταρ μέλους
Alcibiadis
Επικοινωνία:

#17 Δημοσίευση από Alcibiadis »

επειδη το βιβλιο του Χριστιανοπουλου υπαρχει περιπτωση να ειναι απο τα καλα (γιατι οχι) θα παρακαλουσα να μη στεκομαστε και πολυ στα σχολια του για τους αλλους. Προφανως προκειται για ιδιορυθμο ανθρωπο.Και εγω εκνευριστηκα στην αρχη αλλα τωρα προτιμω την υπομονη και την αναμονη του βιβλιου του.
Αν ειναι να προσφερει στην υποθεση του ρεμπετικου "κομμάτια να γίνει"......
η πείρα είναι μια χτένα που την αποκτάς όταν είσαι πια φαλακρός! (Αρκάς)

http://rembetikoidialogoigmail.blogspot.com

ΘΑΝΑΣΗΣ

#18 Δημοσίευση από ΘΑΝΑΣΗΣ »

Προτού να ξεκινήσεις τους αφορισμούς έπρεπε να ρωτήσεις να μάθεις για την ποιότητα την ποιητική και ερευνητική και φιλοΤσιτσανική και τις ιδιορρυθμίες του ανθρώπου και μετά να ζητάς παραλίγο το κάψιμο (εικονικό) του βιβλίου εκ μέρους των ρεμπετόφιλων βέβαια . Αφορισμούς που τους επανέλαβες 2-3 φορές απαντώντας στους Θεσσαλονικιούς που ξέρουν. Δε νομίζω ότι αρμόζει σε ένα άνθρωπο ώριμο και λαϊκό που πρέπει να τον διακρίνει συγκαταβατικότητα . Προς τιμή σου και μπράβο σου που κατάλαβες τη βιασύνη σου και ανακάλεσες το κάψιμο , περιμένοντας να δούμε το περιεχόμενο που αυτό και μόνο μας αφορά και το απορρίπτουμε μόνο αν λέει ψέμματα και θίγει.
Η ΖΩΗ ΚΥΛΑΕΙ ΣΑΝ ΤΟ ΝΕΡΑΚΙ

jojo

#19 Δημοσίευση από jojo »

Alcibiadis έγραψε: Η Παπαγιαννοπουλου να μη ξεχναμε οτι εγραψε λαικο στιχο και οχι ποιηση.
ειναι διαφορετικο πραγμα.
Λαϊκοί άνθρωποι, λαϊκές πεποιθήσεις.
Το ευανάγνωστο έργο της, μια καθημερινή προσευχή στα χείλη μας.
Τραγουδήστε την!

ΔΗΜΑΚ

#20 Δημοσίευση από ΔΗΜΑΚ »

Η αντισυμβατικότητα είναι ευχή και κατάρα μαζί. Το πρόβλημα με το Χριστιανόπουλο τον είναι ότι συχνά ο ωμός τρόπος με τον οποίο παρουσιάζει την άποψή του,αδικεί το περιεχόμενο της άποψης. Πιθανώς όμως αυτό να έχει να κάνει με τη δική μας δυσκολία να την αντιληφθούμε . Ο λόγος του είναι ασυνήθιστος ,γροθιά στο στομάχι. Θυμάμαι ότι πριν από χρόνια σε συνέντευξή του στη ΝΕΤ είχε με τον ίδιο απαξιωτικό τρόπο αναφερθεί και στο Ρίτσο και στη στρατευμένη ποίηση. Μεγαλωμένος στις συγκεντρώσεις του"κόμματος"από παιδάκι ,είχα σοκαριστεί. Ο πατέρας μου έβριζε , φώναζε να αλλάξω κανάλι κτλ.Επιστάτευσα αρκετή από την υπομονή μου και νομίζω ότι έγινα λίγο σοφότερος!

Άβαταρ μέλους
Alcibiadis
Επικοινωνία:

#21 Δημοσίευση από Alcibiadis »

ΘΑΝΑΣΗΣ έγραψε:Προτού να ξεκινήσεις τους αφορισμούς έπρεπε να ρωτήσεις να μάθεις για την ποιότητα την ποιητική και ερευνητική και φιλοΤσιτσανική και τις ιδιορρυθμίες του ανθρώπου και μετά να ζητάς παραλίγο το κάψιμο (εικονικό) του βιβλίου εκ μέρους των ρεμπετόφιλων βέβαια . Αφορισμούς που τους επανέλαβες 2-3 φορές απαντώντας στους Θεσσαλονικιούς που ξέρουν. Δε νομίζω ότι αρμόζει σε ένα άνθρωπο ώριμο και λαϊκό που πρέπει να τον διακρίνει συγκαταβατικότητα . Προς τιμή σου και μπράβο σου που κατάλαβες τη βιασύνη σου και ανακάλεσες το κάψιμο , περιμένοντας να δούμε το περιεχόμενο που αυτό και μόνο μας αφορά και το απορρίπτουμε μόνο αν λέει ψέμματα και θίγει.

Συνηθίζεις να παρερμηνεύεις τα κείμενα των άλλων. Θύμωσα δεν αφόρισα!
και τόχει αυτό το δικαίωμα ο καθένας ιδιαίτερα όταν "απαξιώνεται" η Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου. Ξέρω πολύ καλά ποιός είναι ο Χριστιανόπουλος.δεν χρειάζεται να ρωτήσω τους Θεσσαλονικιούς. Και δεν μετανιωσα για το θυμό μου! Απλά παραχώρησα προτεραιότητα... Μάλλον εσύ βιάστηκες!!!
η πείρα είναι μια χτένα που την αποκτάς όταν είσαι πια φαλακρός! (Αρκάς)

http://rembetikoidialogoigmail.blogspot.com

Απάντηση

Επιστροφή στο “Κουβεντούλα”