ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ 1984 ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ "ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ"

"Κονσούλτο"
Απάντηση
Μήνυμα
Συγγραφέας
Άβαταρ μέλους
Admin
Site Admin
Επικοινωνία:

#15 Δημοσίευση από Admin »

Με τη βοήθεια των θαμώνων, πλέον μπορείς από στίχους να βρίσκεις τα αντίστοιχα τραγούδια από τα κατάστιχα.

Με μια πρόχειρη ματιά βάζοντας "μου έδειξες ποια είσαι" μου έβγαλε μάλιστα δύο λήμματα (πρέπει να τα ενώσουμε)
1. Σε σαλόνια μπήκες τώρα
2. Σε σαλόνια τώρα μπήκες

sarant

#16 Δημοσίευση από sarant »

Παιδιά, είμαι κατενθουσιασμένος που βρήκαμε την Μπέλλου, σας ευχαριστώ και θα τα λέμε!

ν.σ.

Άβαταρ μέλους
ΙΑΣΩΝΑΣ
More than 100 posts user
Επικοινωνία:

#17 Δημοσίευση από ΙΑΣΩΝΑΣ »

Σε σαλόνια μπήκες τώρα.. Το συγκεκριμενο ασμα το εχω εις την συλλογη μου των 78 στροφων..Αν θελετε νουμερα δισκου πειτε μου.Ευχαριστω
Θα μεταλαβω με νερο Θαλασσινο σταλα τη σταλα σιμαγμενο απ το κορμι σου,σε τασι αρχαιο μπακιρενιο αλγερινο που κοινωνουσαν πειρατες πριν πολεμησουν...
http://www.youtube.com/user/bikos68

Άβαταρ μέλους
max
More than 150 posts user.
Επικοινωνία:

#18 Δημοσίευση από max »

Ευχαριστούμε Ιάσωνα. Αναγράφεται και στα στοιχεία του τραγουδιού ο αριθμός δίσκου.

Νασαι καλά.

Άβαταρ μέλους
Pikinos
More than 150 posts user.
Επικοινωνία:

#19 Δημοσίευση από Pikinos »

Αγαπητέ Νίκο Σαραντάκο,

αρχικά, θέλω να ξέρεις ότι εκτιμώ το ύφος και το ήθος της δημοσίευσής σου.

Έπειτα, σπεύδω ευθύς να αποποιηθώ τον -αν και από σένα καλοπροαιρέτα χρησιμοποιημένο- χαρακτηρισμό του ειδήμονος. Γενικότερα δεν πιστεύω ότι υπάρχουν “μύστες“ ή “μυημένοι“ στη μουσική και εν γένει στην τέχνη, παρά εραστές.

Ο όρος ευθιξία δεν έχει να κάνει στην προκειμένη αναγκαστικά με δόλιους ή πονηρούς σκοπούς, παρά (όπως τουλάχιστον τον αντιλαμβάνομαι εγώ) περσότερο με την ευσυνειδησία και όπως σωστά αναφέρεις, την επιμέλεια και την επιστημονικότητα.

Σε ό,τι αφορά την μομφή μου, νομίζω πως επέλεξες λάθος λέξη, μιας και για κριτική και ελεύθερα ειπωμένη σκέψη πρόκειται. Και φυσικά δεν ανέφερα πουθενά (ούτε και άφησα να εννοηθεί) ότι έγιναν 40 και πλέον λάθη, δεν είναι άλλωστε τόσα. Με χαρά μου θα σου τα υποδείξω και μάλιστα θα σου στείλω και τα αντίστοιχα τραγούδια για να μίλησουν από μόνα τους.

Με αφορμή τα λεγόμενα άλλων συνδαιτημόνων (του ΑΝΤΩΝΑ μάλιστα και από παλαιότερη κουβέντα), να πω ότι δεν έχω πραγματικά ιδέα γιατί ήταν τόσο δύσκολο να αντλήσει κανείς πληροφορίες ή μάλλον τα ίδια τα τραγούδια την περίοδο 1984 (να σημειώσω ότι τότε ήμουν σε πολύ τρυφερή ηλικία!). Συμφωνώ ασφαλώς ότι τότε δεν υπήρχαν τα μέσα που έχουμε σήμερα, δηλαδή κυρίως η πρόσβαση σε πληροφορία κάθε είδους.

Τέλος, για τον φίλο AGI, να πω ότι κατά την γνώμη μου συγχέει ή ίσως αγνοεί την έννοια των όρων επαγγέλμα και λειτούργημα, και εξηγούμαι:

όταν πχ ο Πετρόπουλος γράφει ένα βιβλίο και το διαθέτει προς πώληση, πάει να πει ότι είναι επαγγελματίας του χώρου (δίκαιος ο προβληματισμός του Αλκιβιάδη, γιατί τίθεται και το ερώτημα αν είναι πράγματι του “χώρου“ ο Πετρόπουλος ή ο κάθε Πετρόπουλος τέλος πάντων). Αν στο βιβλίο του εκτοξεύει πατάτες, αυτό πάει να πει ότι έχουμε να κάνουμε με κακό επαγγελματία ή ορθότερα, μη-επαγγελματία.

Αν τώρα το μοιράζει ελεύθερα, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι κάνει λειτούργημα ή χάρη ή αγαθοεργία σε κανένα, μιας και δεν γνωρίζουμε τους σκοπούς του (αυτοπροβολή, υστεροφημία, προπαγάνδα ή έστω ψώνιο κλπ).

Αν όμως ο Πετρόπουλος ήτανε άμισθο μέλος μιας εθελοντικής αποστολής επί 1 χρόνο στην Ουγκάντα, αυτό ναι, είναι λειτούργημα (αν και ο Νίτσε λέει ότι πρέπει να επαναπροσδιορίσουμε τις αξίες, με λίγα λόγια, μπορεί και το φαινομενικό “λειτούργημα“ να μην είναι τελικά άλλο από συγκαλλυμένη φιλαυτία...)!

Χαιρετίσματα
Von allem Geschriebenen liebe ich nur das, was einer mit seinem Blute schreibt. Schreibe mit Blut: und du wirst erfahren, dass Blut Geist ist.

Απάντηση

Επιστροφή στο “Κουβεντούλα”