ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Μήνυμα
Συγγραφέας
Άβαταρ μέλους
socrates
More than 150 posts user.

#15 Δημοσίευση από socrates »

Ηρακλή, είναι, νομίζω, καθαρό:
Με την ιδιότητα του συζητητή, δεν σου υποδεικνύω, αλλά σε ρώτώ να πείς τί περισσότερο ή λιγότερο μαθαίνεις από τους αμαθείς και ημιμαθείς επί του θέματος της οργανογνωσίας και όχι ποιούς προτιμάς να ακούς. Αν θέλεις κάνε το, μιά και παίρνεις μέρος στη συζήτηση, αν δεν θέλεις, βρήσκω το σχόλιό σου κάπως άσκοπο εφ' όσον δεν προσθαφαιρεί κάτι στην γνώση επί των εγχόρδων οργάνων και στη διευκρίνιση του τί τελικά έπαιζε ο Τσιμπίδης.

Άβαταρ μέλους
Dreamlander

#16 Δημοσίευση από Dreamlander »

socrates έγραψε:Φίλε Dreamlander, αντί να μας λες ποιούς προτιμάς να ακούς για να μαθαίνεις περισσότερα, θα μπορούσες να προσφέρεις στη συζήτηση λίγη από αυτήν την...
Αυτό είναι υπόδειξη!
Συνεχίζεις να μην απαντάς στο ερώτημα μου. Δεν επιμένω όμως.

Δεν θα μπώ στην διαδικασία να αξιολογήσω κατά πόσο τα σχόλια (εσού και του Xose) περί Άρπα-Κόλας, Δωδεκάχορδου Βούκινου και Πουλόφωνου, προσθαφαιρούν κάτι στην γνώση επί των εγχόρδων οργάνων και στη διευκρίνιση του τί τελικά έπαιζε ο Τσιμπίδης, περισσότερο ή λιγότερο απ' τα δικά μου σχόλια περί Μαλακού Φλαπούτσου.

Καλή χρονιά να μας έβρει.
Για να γνωρίσεις κάπως καλύτερα μια γυναίκα δυστυχώς θα πρέπει πρώτα να την αγαπήσεις.

Άβαταρ μέλους
socrates

#17 Δημοσίευση από socrates »

Ηρακλή, και πάλι δεν συμφωνώ. Αν προσέξεις, στο τέλος αυτής της προτάσεώς μου που μετέφερες και η οποία είναι δισκελής, υπάρχει ερωτηματικό σύμβολο και αυτό την καθιστά ερώτηση και όχι υπόδειξη.
Αναφορικά με το δεύτερο σχόλιό σου, ελπίζω όλοι μας να μπορούμε να ξεχωρίζουμε τα σοβαρά από τα φαιδρά. Δεν βλάπτει την αναζήτησή μας να υπάρχουν στην κουβέντα κι' αυτά τα δεύτερα. Σε πολλές συζητήσεις του Φόρουμ υπάρχουν και σπάνε ωραία την μονοτονία της σχολαστικότητας.
Καλή Χρονιά και σε σένα φίλε.

Άβαταρ μέλους
Dreamlander

#18 Δημοσίευση από Dreamlander »

Μετά την υπόδειξη σου (και σ' ευχαριστώ), σου οφείλω μία διόρθωση Σωκράτη:
Διατυπώνεις την υπόδειξη σου ευγενικά υπό τύπον ερωτήματος.
Καμμία διαφοροποίηση στον προβληματισμό μου.
Για να γνωρίσεις κάπως καλύτερα μια γυναίκα δυστυχώς θα πρέπει πρώτα να την αγαπήσεις.

Άβαταρ μέλους
Κώστας Ε.

#19 Δημοσίευση από Κώστας Ε. »

Πάλι καλά που τα μπουζούκια έχουν συρμάτινες χορδές, φανταστείτε να μιλάγαμε για δοξάρια (!). Παρ’ όλα αυτά υπάρχει καμιά λίστα με ότι έχει ηχογραφήσει ο Ικαριώτης είτε με τρίχορδο είτε με πεντάχορδο μπουζούκι (να υποθέσω ότι ο συνεπίθετος Γιώργος όλο και κάτι έχει);

Άβαταρ μέλους
socrates

#20 Δημοσίευση από socrates »

Αυό λέω κι' εγώ, Ηρακλή, τί κρίμα που δεν μας τον αναλύεις εκτενέστερα 'ομως!
Τέλως πάντων, ή όποια προσδιοριστική διαφορά μας δεν αφορά την κουβέντα και θα έπρεπε να γίνεται σε πιο προσωπικό επίπεδο, ΠΜ λ.χ. ή να μην γίνεται καθόλου.
Εγώ λέω ότι ο Τσιμπίδης έπαιζε μπουζούκι και όχι άρπα και ότι ή ταξινόμιση και η διαφοροποίηση των εγχόρδων, απο την κατάσταση στην οποία βρησκόταν στον καιρό των οργανοποιών της πόλης, έχει βελτιωθεί και έχει γίνει πιο ορθολογιστική και πιο επιστημονική. Θέλεις να πάρεις θέση επ' αυτού; Θέλει κανείς άλλος; Τί θα λέγατε για ένα δημοψήφισμα; :?:

Άβαταρ μέλους
karaven
More than 50 posts user

#21 Δημοσίευση από karaven »

Απιστευτο !!! Βραδυ Πρωτοχρονιας να καθομαι να διαβαζω περι αρπας και οργανογνωσιας. Ρε πατριωτες δεν αφηνετε τον "πολυσξερισμο" μπας και δουμε καμια ασπρη (μουσικη) μερα?

Α: Ο Τσιμπιδης κατα βασιν επαιζε τριχορδο.
Β:Μετα την καθιερωση του τετραχορδου απο τον Χιωτη το εμαθε κι αυτο, και οταν πηγε στην Αμερικη επειδη ο ανθρωπος-μουσικος-ταλεντο Γ.Τσιμπιδης ηρθε σε επαφη και με αλλα μουσικα ιδιωματα προφανως δεν του εφτανε ουτε το τετραχορδο και με την θερμη και την αγαπη για το μπουζουκι θελοντας να το κανει διεθνες και να το περασει και σε ξενους μουσικους το εκανε 12χορδο οπου επαιξε εκπληκτικα πραγματα.
Γ: Τωρα δεν ξερω αν σκεφτηκε, αν θα το ονομασει αρποτσιμπιδο, τσιμπιδομπουζουκο ή.... Ο ανθρωπος σε ενα σκαφος μπουζουκιου εβαλε αλλες τρεις χορδες και ειχε την επιγνωση οτι ακομα και με 12 χορδες, μπουζουκι επαιζε. Αλλωστε ο πειραματισμος ειναι αυτο που μας εφερε στο να εχουμε σημερα αυτο τον πλουτο των οργανων, αλλιως θα ειμαστε ακομα στο μονοχορδο του Πυθαγορα.

Δ: Τελικα εχει κανεις τιποτα αλλο εκτος απο την Χορα του?

Ε: Αυτος που εχει σιγουρα, δυστυχως εχει πεθανει, και δεν ειναι αλλος απο τον Π.Γεραμανη. Οποιος εχει προσβαση στην ΕΡΤ και στο αρχειο της ή στην οικογενεια του εκλιποντος ισως να μπορει να κανει κατι.

Ζ: Ολα τα αλλα ειναι παπαριες εξυπνακιστικες.

Η: Αϊντε και Καλη Χρονια για να μην αποτρελαθουμε τελειως

Απάντηση

Επιστροφή στο “Αναζήτηση τραγουδιού”