Αναζήτηση λίστας για Τζουανάκο
- Χρηστος ο Κωος
- More than 150 posts user.
Ουτε η "Νοσταλγια" αλλα ουτε και το "Παρασιτο" υπαρχουν στη λιστα οποτε παιρνω το θαρρος να επισημανω το εξης:
Στο βιβλιο του Μανιατη "ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΣΙΤΣΑΝΗΣ ο ατελειωτος" στη σελιδα 195 αναφερει 2 τραγουδια ΝΟΣΤΑΛΓΙΑ / ΠΑΡΑΣΙΤΟ σαν δημιουργιες του Πετσα. Επειδη ομως και ο φιλος _nikos που ανεβασε το παρασιτο το αναφερει σαν συνθεση Πετσα-Κοφινιωτη μαλλον κατα κει παει το μονοπατι ...
Ο δισκος ειναι Columbia με αριθμο σειρας DG-6861 του '50
Υ.Γ. Θοδωρη δυστυχως εχω προβλημα με το scanner οποτε αν θες να περιμενεις λιγες μερες να δω τι θα γινει.
- ntouzenis
- More than 150 posts user.
Οπως λεει και ο Μανιατης λοιπον. η "Νοσταλγια" και το "Παρασιτο" ειναι του Πετσά και ειναι σε δισκο Columbia του 1950 με αριθμο : DG-6861.
Τωρα αφου ο Νικος που το ανεβασε αναφερει τον Κοφινιωτη ως στιχουργο θα υποθεσω οτι το γραφει επανω ... οποτε εδεσε το γλυκο !!
Ο Μανιατης τα αναφερει σε αυτα που παιζει ο Τσιτσανης μπουζουκι !!
Ενδεικτικα παιζει και στα : Με τις μυρωδιες σου (1937), Εγω ρεμπετης ημουνα, Ο πασατεμπάς (1940), Ο ταξιδιωτης ('50), Για μπανιο παω ('52) κλπ
Το "Παρασιτο" το ειχα εντοπισει κι εγω οτι ελειπε απο τη λιστα και ηθελα να κανω μια αντιπαραβολη για τα ποια ακομα λειπουνε ... στην πορεια θα τα ξεκαθαρισουμε πιστευω ολα ...
Βρίσκομαι στην ευχάριστη θέση να σας πληροφορήσω οτι η εκδήλωση για τον ΣΤΑΥΡΟ ΤΖΟΥΑΝΑΚΟ, θα γίνει την Παρασκευή 18 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ στη γενέτειρά του, το πανέμορφο ΚΥΠΑΡΙΣΣΙ ΔΗΜΟΥ ΖΑΡΑΚΑ ΛΑΚΩΝΙΑΣ.
Η πρόσβαση είναι: ΑΘΗΝΑ-ΚΟΡΙΝΘΟΣ-ΤΡΙΠΟΛΗ-ΣΠΑΡΤΗ-ΓΕΡΑΚΙ-ΚΡΕΜΑΣΤΗ-ΧΑΡΑΚΑΣ-ΚΥΠΑΡΙΣΣΙ, και η διαδρομή είναι 4 έως 4.30 ώρες.
Οταν έχω νεότερα θα σας ανακοινώσω.
Re: ΤΖΟΥΑΝΑΚΟΣ
Να προσθέσω και ένα ακόμα:kaldamitsa έγραψε:Σύμφωνα με τη λίστα του ΛΑΪΚΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ (τεύχος 16) τα μόνα τραγούδια (78 στροφών) του Τζουανάκου που λείπουν είναι:
1. ΑΟ-5105 Τα καψόνια (Ν.Νικολαΐδη) Τζουανάκος-Νίνου-Μιράντα
2. ΑΟ-5476 Μπεκρής ξεμυαλισμένος (Μπακάλη-Γκούτη) Μπιθικώτσης-Γκρέυ-Τζουανάκος
3. ΑΟ-5482 Σαν σου φύγω ένα πρωί (Πετσά) Τζουανάκος
4. DG-7040 Μαυροθαλασσίτισσα (Πετσά) - Τζουανάκος
5. ΚΙ ΕΓΩ ΠΟΥ ΘΥΣΙΑΣΤΗΚΑ [Τζουανάκου] (Τζουανάκος) (ΑΟ 5078, 1952)
Επίσης, έχει μεγάλο ενδιαφέρον και η υπόλοιπη εργογραφία του Τζουανάκου, έστω κι αν είναι νεώτερη.
1. ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΠΕΙΣ [Αργυρόπουλου - Τζουανάκου] (Γ. Λύδια) (HMV 7PG 3454, 1962)
2. ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΗ ΘΑΛΑΣΣΑ [Τζουανάκου] (Λύδια) (COLUMBIA SCDG 3089, 1962)
3. ΠΕΣ ΜΟΥ ΠΟΥ ΠΑΣ [Τζουανάκου] (Π. Πάνου - Χρηστάκης) (COLUMBIA SCDG 3093, 1962)
4. ΚΛΑΙΩ ΑΠΑΡΗΓΟΡΗΤΑ [Τζουανάκου] (Κ. Γκρέϋ) (COLUMBIA SCDG 3127, 1962)
5. ΜΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ ΧΑΡΑΜΑΤΑ [Ν. Χάρου - Τζουανάκου] (Κ. Γκρέϋ) (COLUMBIA SCDG 3147, 1962)
6. ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΤΟΥ ΣΤ. ΤΖΟΥΑΝΑΚΟΥ (Πάνου - Διονυσίου - Λύδια - Τζουανάκος) (COLUMBIA SEGG 2601)
7. ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΤΟΥ ΣΤ. ΤΖΟΥΑΝΑΚΟΥ (Τζουανάκος - Γαβαλάς - Πάνου) (COLUMBIA SEGG 2601)
8. Ο ΖΟΡΙΚΟΣ ΠΕΛΑΤΗΣ [Τζουανάκου] (Τζουανάκος) (ΗΠΑ, BALKAN 850, 1960)
9. ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΗ ΘΑΛΑΣΣΑ [Τζουανάκου] (Τζουανάκος) (ΗΠΑ, BALKAN 850, 1960)
10. ΔΥΟ ΑΛΗΘΕΙΕΣ [Τζουανάκου] (Τζουανάκος) (ΗΠΑ, 1960)
11. ΦΥΓΕ ΚΙ ΑΣΕ ΜΕ [Βίρβου - Γαβαλά] (Τζουανάκος) (ΗΠΑ, PRESTIGE 13079).
Για να δούμε, θα βρεθούν τελικά??