Βασικά, δεν το πάω εκεί που -κακοπροαίρετα- επιχειρείς να το πας εσύ, δλδ, ελλείψη κοινής λογικής, να συνδέσεις το ερώτημα που απευθύνω ευθέως σε κάποιον, με τα «κάλη» των συλλεκτών!dream έγραψε:Σίγουρα ο αρχικός του στόχος δεν ήταν να πάει και να τα αγοράσει ένας συλλέκτης και να πουλάει μούρη. Δεν μας λες όμως πού το πας ακριβώς;
Και για να σου το κάνω πιο λιανά, μιας και πήρες φόρα, ορίστε αφού καίγεσαι τόοοοσο πολύ να μάθεις και η -προπολλού διατυπωμένη- άποψή μου για τους συλλέκτες:
forum/viewtopic.php?t=2599
Και για να στο κάνω ακόμα πιο λιανά, ό,τι λέμε για τους συλλέκτες, θετικό ή αρνητικό, αυτοί τρίβουν τα χέρια τους, γιατί νομίζουν ότι δίνουμε και αξία στον ψευδομύθο που έχουν δημιουργήσει!
Προσωπικά, χέστηκα (συγνώμη κυρίες), για τα όσα έχουν καταχωνιασμένα, και να μη σώσω ποτέ μου να τ' ακούσω! Γιατί, όταν έχουμε στη διάθεσή μας (να είναι καλά η Σελίδα του Μάκη) ένα τέτοιον όγκο πληροφορίας και τραγουδιών, κι ας ακούμε και κάθε μέρα, δε θα μπορέσουμε ίσως και ποτέ να τον μελετήσουμε όπως πρέπει, στα μέτρα της αντίληψης και της γνώσης του βέβαια ο καθένας.
Συνεπώς, σωστός μεν ο προβληματισμός, αλλά είμαστε το λιγότερο αγνώμονες να μιρλιάζουμε για το “τί θα μπορούσαμε επιπλέον να ακούγαμε, αν...“.
Γι' αυτό κάνε μου τη χάρη, φίλε dream, και άσε στη μπάντα τα ηθικοπλάστικα για τους συνθέτες και δημιουργούς παντός καιρού και εποχής. Γιατί, μή μου πείς τώρα ότι μπορείς εσύ να ξέρεις τί έχει στο μυαλό του ο καθένας όταν γράφει, συνθέτει κλπ!!! Μπορεί να είναι από τον χαβαλέ και την διασκέδαση, την υστεροφημία και το κέρδος, την προσωπική του τέρψη ή των δικών του και για χιλιάδες άλλους λόγους, τους οποίους και είναι βλακώδες να αναλύσουμε περαιτέρω.
[Ήξερες, λ.χ., ότι ο Μπαλζάκ, που έγραψε δεκάδες μυθιστορήματα (τα οποία βέβαια δεν απευθύνονται κατά κύριο σε λογίους, παρά στο ευρύ κοινό, στο λαό δηλαδή), το έκανε κατά κύριο λόγο για να ξεχρεώσει τους πιστωτές του, που νυχθημερόν τον κυνηγούσαν για τα χρέη του;]
Στανιάρισες, λοιπόν, τώρα dream;!
ΥΓ Γιώργο Κούκο, για να μην δημιουργούνται αδίκως εντυπώσεις, να τονίσω ότι το τελευταίο δεν έχει να κάνει με τα λεγόμενά σου, καθότι πήρες θέση και δεν έχει νόημα να συνεχίσω, μιας κατάλαβα αυτά που ήθελα να καταλάβω.
Ούτε κι εγώ έχω καμμία απολύτως διάθεση να κάνω μαζί σου προσωπική κουβέντα, απλά, αφού γράφεις δημόσια, επόμενο είναι και να προκύψουν δημόσιες απαντήσεις ή ερωτήματα. Αλλιώς, υπάρχουν και άλλοι τρόποι να τα λέτε, όσους σας απασχολεί το τάδε ή δείνα -κοινό αναμεταξύ σας- θέμα.
Να ευχαριστήσω κι εγώ λοιπόν για την απάντησή σου.