ερώτηση για αγορά μπουζουκιού
- max
- More than 150 posts user.
- Επικοινωνία:
Πιστεύω ότι μπορεί κάποιος και με αρκετά λιγότερα λεφτά (ας πούμε τα μισά) να πάρει κάτι αξιοπρεπές ώστε να μάθει πάνω εκεί. Αν από κει και πέρα εξελιχθεί και πιστεύει ότι δεν τον καλύπτει πλέον το όργανο πάει παραπάνω.
Γιατί αν δώσεις 1000 ευρώ και δεις τελικά ότι δεν "τσουλάει" το πράμα, είναι λίγο άσχημο.
- georgalasg
Σιγουρα ενα καλό μπουζούκι βοηθαει παρα πολυ
Εγω ξεκίνησα με ενα του πατερα μου που δεν ηταν σκεβρωμένο αλλα ό ήχος του ήταν και είναι ακομα σας κατσαρολα με χορδες . Δεν εχω ακουσει χειροτερο όργανο. Αλλα οταν είσαι στην αρχή δε καταλαβαίνεις και παρα πολλα.
Καλο θα είναι να αρχίσει με ενα μπουζούκι φτηνούτσικο (αλλα σίγουρα όχι των 100ε) . Γιατί να μη κοιτάξεις καποιο μεταχειρισμένο. Και εδω μέσα σίγουρα κάποιος θα πουλά το παλιο του μπουζούκι. Νομίζω οτι το πουλαγε η Αγγελική. Για ψαξε... νομιζω οτι οι φιλοι εδω μεσα ουτε θα σε κοροιδεψουνε με μια κακη αγορα αλλα θα βρεις και κατι καλο. τα οργανα οσο παλιώνουν στρωνουν (ετσι νομιζω τουλαχιστον)
Και εγω παντως μεταχειρισμένο τρίχορδο θα παρωμόλις βρω τα χρήματα
- Alcibiadis
- Επικοινωνία:
οι "ετοιματζήδες" έχουν κοροιδέψει πολύ κόσμο!
http://rembetikoidialogoigmail.blogspot.com
-
1000 ευρώ σε λεφτά είναι 340 χιλιάρικα!
Νομίζω (χωρίς ποτέ να είχα κάποια σχέση με την οργανοπαιξία) ότι καλύτερα είναι αγοράσει μεταχειρισμένο από κάποιον που τον ψήσανε να αγοράσει ακριβό (ή αγόρασε ακριβό από υπερβάλοντα ζήλο) και μετά τα παράτησε νωρίς.
Συμφωνώ ότι χρειάζεται πραγματογνωμοσύνη, από κάποιον φίλο που να γνωρίζει, είτε καινούργιο είτε παλιό.
Πάντως, το ίδιο το ερώτημα (με πόσα λεφτά αγοράζεις καλό) είναι κάπως παραπλανητικό γιατί συσχετίζει άμεσα την τιμή με την απόδοση του εργαλείου (και πώς την αποτιμά αυτή, υποκειμενικά, ο τελικός χρήστης).
- Σωτήρης
- Επικοινωνία:
Το χειρότερο είναι αυτό που λέει ο Άλκης, να αποθαρυνθεί κάποιος από ένα κακό μπουζούκι και να τα παρατήσει. Εμένα προσωπικά μου συνέβη όταν ήμουν μικρός και ξέρω πως αν είχα ένα καλό όργανο μπορεί να είχα ασχοληθεί περισσότερο.
Τέλος πάντων το θέμα είναι ένα όργανο να παίζει. Με 100€ που έψαχνε ο φίλος αρχικά, για να είναι όργανο στοιχειωδώς της προκοπής, ούτε κλεμμένο κι από πρεζάκι δεν το παίρνεις...