Ωραίες οι δεκαετίες 30, 40, 50... Και τώρα τι γίνεται;
- BLEKOS
- More than 150 posts user.
- Επικοινωνία:
Κ πες οτι ψιλομοιαζει με κατι....τι να κανουμε;...δα η πρωτη φορα θα ειναι που κατι μοιαζει με κατι αλλο;(καλο ειναι οταν γινεται συνειδητα να αποφευγεται

Σαφως υπαρχουν κ εκεινοι που υποστηριζουν οτι(μιλωντας απο δικες μου εμπειριες) ειναι μια ανωριμη κινηση η δημιουργια ρεμπετοειδων(τουλαχιστον οσον αφορα τα δικα μου), πραγμα που υπονοει οτι δεν θα πεσουν σε τετοιου ειδους "ατοπημα"

Εχω παρακινησει και στο παρελθον ανοικτα τον κοσμο να δημιουργησει και να ανεβασει κομματια....κ δε νομιζω να περιμενουν απο εμενα να το πω για να το κανουν...τοτε τι τρεχει στερεψε ο κοσμος απο εμπνευση?!....ΑΔΥΝΑΤΟΝ!!!

Ωσάν το έρημο δεντρί που'ναι στ'αόρι απάνω
Μ'αρέσει να'μαι αμοναχός με τσι πολλούς δεν κάνω...
- Alcibiadis
- More than 150 posts user.
- Επικοινωνία:
issipap έγραψε:αλκιβιάδη,
τώρα πάλι θα κάνω τον παράφωνο...
όλα τα παιδιά μπορούν να ζωγραφίσουν, έτσι δεν είναι;
/αν τα αφήναμε ήσυχα,
όλα τα παιδιά θα μπορούσαν και να συνθέσουν μουσική,
και να αυτοσχεδιάσουν,
και όλα.
το ίδιο και οι μεγάλοι.
αλλά, υπάρχει ένα ολόκληρο σύστημα ωδείων,
που διδάσκει τα παιδιά πώς να μη σκέφτονται,
παρά μονάχα να διαβάζουν και να παίζουν σα παπαγαλάκια.
η δημιουργική διαδικασία ανήκει σε όλους!
ΙΣΙΔΩΡΕ! ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΥΜΦΩΝΩ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΜΑΖΙ ΣΟΥ!!! (Χεχεχε)
http://rembetikoidialogoigmail.blogspot.com
-
Αυτό που είπες για τους ανώριμους το έχω βιώσει κι εγώ στο πετσί μου. Αυτό που έχω να πω είναι το εξής: αυτός που ασχολείται με οποιασδήποτε μορφής τέχνη το κάνει πάνω απ' όλα για να εκφράσει τον εαυτό του και μετά όλους τους άλλους (αυτό είναι ευχής έργον). Αν κοιτάς να βάλεις νερό στο δημιουργικό κρασί σου και στρογγυλεύεις αισθητικά αυτό που σκαρώνεις, τότε πολύ απλά στο τέλος θα καταλήξεις να πίνεις νερό...
Από την άλλη αν καραγουστάρεις το αποτέλεσμα που έχει το μεράκι σου, τότε το αποτέλεσμα είναι 100% αληθινό και επομένως πραγματική τέχνη... Στην τελική ακόμα και αν δεν βρεθεί κανείς να σου πει ένα μπράβο, εσύ μέσα σου ξέρεις ότι αυτό που δημιούργησες είναι ο εαυτός σου. Αν πάλι βρεις ευήκοα ώτα, τότε ολοκληρώνεται η διάδραση της τέχνης. Για να το πω λιγότερο ψωνισμένα: μοιράζεσαι τα τζέρια σου...
Ερασιτέχνης (και για την αντιγραφή: trixordos78)
-
Για πες τη γνώμη σου
Ποια η άποψή σου για τα λαϊκά του 60 και 70. Προσωπικά θεωρώ σαν συνθέτη ανυπέρβλητο τον Άκη Πάνου. Πέρα και μακριά από την παραφιλολογία των μεσημεριανών για το φονικό.
\Επίσης, από φωνές θεωρώ ότι ο τελευταίος που απέμεινε στις μέρες μας είναι ο Μητροπάνος. Μπορεί να θεωρηθεί κλισέ, αλλά για μένα ισχύει...
Πήγα στο κέντρο που τραγουδάει: το Σε μια στίβα καλαμιές κορυφαίο (τα μακάμια, είπαμε...). Ανατρίχιασα με τον αμανέ στο Δυο νύχτες. Κυριολεκτικά, μου σηκώθηκε όντως η τρίχα
-
Re: Παιδιά συγγνώμη
Από ασχετοσύνη του βιαστικού ατζαμή το μήνυμα προς τον Ισίδωρο για τα λαϊκά μπήκε στο φόρουμ σε άσχετη στήλη. Ζητώ συγγνώμη. Δεν θα επαναληφθεί