ΨΑΧΝΩ 2 ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ..

Απάντηση
Μήνυμα
Συγγραφέας
G

ΨΑΧΝΩ 2 ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ..

#1 Δημοσίευση από G »

Γεια σας παιδια. Ψαχνω 2 τραγουδια αρκετα γνωστα. Το ενα ειναι το "μινορε της αυγης" που επαιζε και σε μια παλια τηλεοπτικη σειρα και το αλλο ειναι εκεινο που λεει "του βοτανικου ο μαγκας το καλυτερο παιδι στα μπουζουκια ..." κλπ.
Δεν ξερω αν υπαρχουν στο site αν οχι και ξερει κανενας ποιανου ειναι ας δωσει μια βοηθεια.

Ευχαριστω πολυ.

Καλημερα...

Άβαταρ μέλους
Εύκαιρος
More than 150 posts user.

#2 Δημοσίευση από Εύκαιρος »

Το δεύτερο είναι ο "Μάγκας του Βοτανικού" του Μπιθικώτση (το αγαπημένο του τραγούδι, νομίζω το παίξανε και στη κηδεία του). Δεν το 'χω εύκαιρο να το ανεβάσω
Το "Μινόρε της αυγής", του Περιστέρη, νομίζω πως υπήρχε στη σελίδα και μάλιστα σε δυο-τρεις εκτελέσεις! όμως δεν το βρίσκω με την αναζήτηση!! τί γίνεται ρε παιδιά; είμαι σίγουρος ότι υπήρχε!!! (αμα δεν το βρω τελικά στη σελίδα, θα το ανεβάσω)

G

#3 Δημοσίευση από G »

Ευκαιρε κανε οτι μπορεις. Σε ευχαριστω πολυ φιλε.

Άβαταρ μέλους
dimitrios

#4 Δημοσίευση από dimitrios »

File isos na theleis na chekareis to "minore tou teke" pou einai pithanos to pio thriliko tragoudi me bouzouki- melodia stin opoia vasistike to minore tis avgis- episis to minore tis tavernas me ton strato - pali melodia vasismeni sto idio thema tou Jack Halkia.
SALVATORES DEI

Άβαταρ μέλους
Εύκαιρος

#5 Δημοσίευση από Εύκαιρος »

Ανέβασα το "Μινόρε της αυγής" με Χατζηχρήστο, Μάρκο και Σταμούλη. Ίσως υπάρχει και παλαιώτερη εκτέλεση

Δημήτριε η μελωδία του "τεκέ" δεν έχει καμία σχέση με την μελωδία του "Μινόρε της αυγής". Καταρχάς το πρώτο είναι ζεϊμπέκικο! Για το "Μινόρε της ταβέρνας" έχεις δίκαιο, είναι η ίδια μελωδία!

Άβαταρ μέλους
dimitrios

#6 Δημοσίευση από dimitrios »

To tragoudi exei dyo meroi - to taximi pou omos einai patimeno pano se daktylismo 4/4 (to gnosto dm A Gm) kai girnaei se zeibekiko rithmo sto deutero meros. Oloi xeroun oti to minore tis avgis einai vaSISMENO STO "MINORE TOU TEKE". O daktylismos stin kithara sto proto meros tou "teke" einai to kommati mazi me poli ousiastika stoixeia apo to taximi tou Halkia pou vasise o Peristeris to minore tis avgis. Vevaia to kommati opos kai oloi paradexontai einai katapliktiko kai einai aplos VASISMENO stin melodia tou teke. DEn to exei klepsei.
SALVATORES DEI

Άβαταρ μέλους
Εύκαιρος

#7 Δημοσίευση από Εύκαιρος »

Επαναλαμβάνω: η μελωδία του "Μινόρε της αυγής" δεν έχει καμια σχέση με τη μελωδία του "τεκέ" και της "ταβέρνας" (τα οποία εχουν την ίδια μελωδία)

Στο ταξίμι βέβαια μοιάζουνε, έχεις δίκαιο. Και στον τρόπο που συνοδεύει η κιθάρα μοιάζουνε. Η κιθάρα αυτή, βέβαια, δεν είναι αποκλειστικότητα του "Μινόρε του τεκέ", αλλά ένας σωρός ταξίμια συνοδεύονται με αυτόν τον τρόπο/ρυθμό.

Τώρα ποιοί είναι όλοι αυτοί που ξέρουνε οτι το " Μινόρε της αυγής" έχει βασιστεί στο " Μινόρε του τεκέ"; και απο που το ξέρουνε τόσο καλά; Εγώ έχω την εντύπωση πως υπάρχει "αρχαία" ηχογράφηση, σμυρναϊκή, του " Μινόρε της αυγής" του 1910 ή κάπου εκεί.....
Θα ψαξω λεπτομέριες και θα επανέρθω

Απάντηση

Επιστροφή στο “Αναζήτηση τραγουδιού”