Ο μαστούρας του ΜΑΡΚΟΥ σε πολλες ταχύτητες...
- ntouzenis
- More than 150 posts user.
Ο μαστούρας του ΜΑΡΚΟΥ σε πολλες ταχύτητες...
Εχω λοιπον σε ενα φακελλο ολα τα τραγουδια του Μαρκου, απο πολλες πηγες και τα βαζω με σειρα.
Φτανοντας στο "Μαστουρα" και σκουγοντας την "εκδοχη" (μεταγραφη) απο τη σειρα του Κουναδη ΑΡΧΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ- ΜΑΡΚΟΣ ΒΑΜΒΑΚΑΡΗΣ - δισκος V, διαπιστωνω οτι η φωνη του Μαρκου ειναι πιο λεπτη και ολη η ορχηστρα "τρεχει"... μάλλον οι στροφες ειναι λιγο παραπανω απο τις κανονικες των 78 στροφων και κατι ψιλα...
Αντίθετα στη μεταγραφη της εκδοσης ΜΥΘΟΣ ΡΕΜΠΕΤΙΚΟΣ - ΜΑΡΚΟΣ ΒΑΜΒΑΚΑΡΗΣ - δισκος 2, που νομιζω επιμεληθηκε και του μουσικου τομεα (διοτι ειχε και βιβλιο) ο Γιωργος Χριστοφιλακης, η φωνη του Μαρκου ειναι πιο μπασσα και η ορχηστρα σερνεται λιγο...
Πιο κοντα μου φαινεται η δευτερη εκδοχη, αλλά δεν ειμαι και τοσο σιγουρας...
Η κοπια που υπαρχει εδω ειναι του Κουναδη ενω στο youtube που το εχει ανεβασει καποιος, ειναι η άλλη...
Μηπως καποιος εχει μια πιο αξιοπιστη μεταγραφη ή εγω λανθάνομαι ;;
Και στο φιναλε αν πειραξει κανεις τις στροφες μεσω cool edit κλπ πως ξερουμε ποιο ειναι το σωστο ;;
Απευθυνομαι ιδιαιτερα και στο φιλο collectorgram
- Δημήτρης Μου
Re: Ο μαστούρας του ΜΑΡΚΟΥ σε πολλες ταχύτητες...
- Pikinos
- Επικοινωνία:
Re: Ο μαστούρας του ΜΑΡΚΟΥ σε πολλες ταχύτητες...
Σωστά τα λες, έχω κι εγώ τα CD και το έχω παρατηρήσει εδώ και χρόνια.ntouzenis έγραψε:Μηπως καποιος εχει μια πιο αξιοπιστη μεταγραφη ή εγω λανθάνομαι ;;
Μια που καλώς έγινε η κουβέντα, τί γίνεται με "Τα μαγεμένα μάτια σου";
Υπάρχει κάποιος καλός Σαμαρίτης εκεί έξω να ανεβάσει καμμιά αξιοπρεπή ηχογράφηση;

- ntouzenis
θα ψαξω και για τα δυο στην κασετινα με τα βινυλια που ειχε κυκλοφορησει γυρω στο '90 !!
Αφου βεβαια ξεσκονισω το πικαπ και βγαλω τα 10δες cd απο πανω...
Εν τω μεταξυ σε χθεσινη κουβεντα με το Χρηστο (collector) μου ειπε οτι καθε γραμμοφωνο εχει αλλη ταχυτητα... επομενως πρεπει να παιχτει σε πικαπ !!
Αναμενομεν τη δικη του συμβολη...
Ωστοσο η συζητηση μετα πηγε στο τραγουδι "Μακεδων" οπου θα εχουμε νεωτερα πιστευω...
η αλλη εκτελεση ακουγεται πολυ αργα ,πολυ μπασα η φωνη του ,ακομα και τα οργανα ακουγονται διαφορετικα και φυσικα ακουγεται σαν να τραβαει τις λεξεις.
το τραγουδι νομιζω ξεκιναει απο σολ
-