Έγραψε η Pelagia:
Τον "Βαρωνο" τον ακουγαμε οι Σαλονικιοι στο Μινουι, απο τον Σωκρατη,
μεχρι πλην κλεισει ακομη... Εκτοτε ξεχαστηκε το ασμα...
Ξαφνικα το ακουω και βλεποντας στην σελιδα, διαπιστωνω οτι το ειχε
παραγγειλει ο ΑΝΤΩΝΑΣ... Πριν δεν γνωριζα την υπαρξη του στο αρχειο μας...
Εκτοτε του αλλαζω τα φωτα και καποιοι αλλοι θαμωνες που ετυχε να το
γουσταρουν, συμπληρωνουν τα κενα!!!
Έγραψε ο ΑΝΤΩΝΑΣ:
Οι συντελεστές του παρείσακτου "Βαρώνου":
http://www.nickoskapilidis.gr/photos/c001.htm
(από αριστερά 3ος ο Καμπουρέλος & 5ος ο Σωκράτης, σε φωτό του 1979).
Επί πλέον:
forum/viewtopic.php?t=2274
(μνεία για τους ανωτέρω από 3 χρήστες του φόρουμ).
...<<Απ' τους παληούς του μπουζουκιού, στο μαγαζί ερχόταν κι άφησε το στίγμα του o Καμπουρέλος…ήταν πολύ μεγάλος παίχτης. Ο Τσιτσάνης κανα δυο τρείς φορές πέρασε, δεν έμενε στη Θεσσαλονίκη και πολύ, και κανα δυό τρείς φορές ήρθε για επισκευές και καθόταν…γρατζούνισε λίγο. Αυτοί ερχόταν την ώρα που κλείναμε…Τα φέρναν το πρωί και τα παίρναν το βράδυ, πηγαίναν κοιμόταν κι ύστερα ερχόταν…Ο Καμπουρέλος, ο Νταμαλόγιας, ο Σωκράτης…κρατιέται ακόμα. Τότε ήταν φωτοβολίδα καλή, είχαν κι ένα γύφτο κιθαρίστα, τον Γρηγόρη, τεμπίστας φοβερός, αυτός ήταν βιολίστας, παράτησε το βιολί κι έπαιζε κιθάρα, φοβερός… Όλοι αυτοί που παίζανε, ιδίως τα μπουζούκια, την εποχή εκείνη, επειδή δεν υπήρχαν μηχανήματα, και έπρεπε να χτυπάνε την πένα…Τότε το μπουζούκι ήταν τρίχορδο που κυκλοφορούσε, και οι απάνω οι χορδές ήτανε τρείς, σύνολο εφτά, και βάζαν και ψηλά, γιατί άμα το χτυπήσεις ο παλμός είναι ανάλογος με το ύψος που έχει η χορδή από το τάστο, αναγκαζότανε και σηκώναν το καβαλάρη ψηλά…με αποτέλεσμα τα δάχτυλα τους όλα να έχουν κάλους . Το καντίνι ήταν τριπλό, και αναγκαζότανε το βράδυ, αυτό μέχρι το '70, και επειδή πονούσανε τα χέρια τους τα βάζαν στο αλατόνερο…Θυμάμαι όταν ήρθε ο Τσιτσάνης ο θρυλικός , γύρω στο '52-'53, στο παληό το μαγαζί, και μ' έφερε το μπουζούκι κάτι να του κάνω, του λέω:...>>
[Aπό διήγηση του οργανοποιού Κ.Δεκαβάλα (Μάρτιος 2006)] (Βλπ. παρακάτω λινκ)
http://lyk-mous-thess.thess.sch.gr/DRAS ... llas/9.htm
Αυτά από καθαρά Ιστορική πλευρά. Η εμβέλεια τους ήταν καθαρά Σαλονικιώτικη και γλέντησαν ντουνιά πολλά χρόνια, με τα πάνω τους και τα κάτω τους. Το φοιτηταριό θυμάμαι τους υπεραγαπούσε (καλτ φυσιογνωμίες).
Έγραψε ο Ιάσωνας:
Για μας τους λιγο παλαιοτερους (απ τους νεοτερους ηλικιακα στο φορουμ)το ΜΙΝΟΥΙ υπηρξε διασκεδαση συναμα και σχολειο..και ο Βαρωνος με τα ολα του.
Έγραψε ο Alcibiadis:
Με τον Ιορδάνη Τσομίδη είχα τη τύχη να δουλέψω, τρία χρόνια στο Ταξίμι, στις αρχές της δεκαετίας του '80. Όταν τον άκουγα να "ταξιμάρει", όχι μόνο εγώ, αλλά και τ΄ άλλα παιδιά της κομπανίας, έμενα πραγματικό... "κάγκελο"!!
Η αυτοσχεδιαστική του δεινότητα, ο τονισμός του, η τεχνική του κατάρτιση και προ παντός η σοφία, με την οποία τοποθετούσε τις νότες, σε πρόλογο, κυρίως θέμα και επίλογο (σαν να έγραφε την τέλεια έκθεση), ήταν η αιτία που... ντρεπόμαστε να πούμε ότι είμαστε μπουζουξήδες!!!
Αυτός ο άνθρωπος δεν είχε τη δισκογραφία που θάπρεπε, λόγω της "αντιεπαγγελματικής" του συμπεριφοράς και της απειθαρχίας, που εκδήλωνε απέναντι σ΄ αυτούς που είχαν το..."πάνω χέρι"!
Παρ΄ όλα αυτά όμως, υπάρχουν πολλές ζωντανές ηχογραφήσεις από μαγαζιά, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και κάποια στιγμή θα πρέπει επιτέλους να πάρουν κάποιοι πρωτοβουλία, ώστε να διασωθεί αυτός ο τρόπος παιξίματος, που για μένα αποτελεί σεμινάριο!! (Ακόμα πιο πολύ για τους νεώτερους, που παίζουν μπουζούκι και φιλοδοξούν να φτάσουν ψηλά).
Την εποχή εκείνη, που ήμουν "πιτσιρικάς", κρατούσα... πισινή! Έλεγα ότι έχω ν΄ ακούσω πολλούς ακόμα! Τώρα όμως , πού πέρασαν περίπου 28 χρόνια ,(και πάνω στα πάλκα), για το μόνο που είμαι σίγουρος, είναι ότι τέτοιο φαινόμενο δεν μπορεί να έχει επανάληψη!
Έγραψε ο Kwstaspan
ο Jordan ήταν από τους μοναδικούς μπουζουξήδες που έκανε ταξίμι μισή ώρα χωρίς να επαναλάβει ούτε μία φράση!!! Για μένα δεν ξαναγεννιέται τέτοιος άνθρωπος!! Μποέμ κα Μάγκας!!!Και όσο για την φωνή του εγώ προσωπικά πολύ την γουστάρω και στα τελευταία του!!