Ακης Πανου - Θεε μου ΜεγαλοΔυναμε

"Κονσούλτο"
Απάντηση
Μήνυμα
Συγγραφέας
navougodonosor

Ακης Πανου - Θεε μου ΜεγαλοΔυναμε

#1 Δημοσίευση από navougodonosor »

Καλημερα σε ολους!

Ψαχνω το Θεε μου Μεγαλοδυναμε του Ακη Πανου. Το εχω απο κατι αναμεταδωσεις του 902 με αφιερωματα στο Ρεμπετικο. Αν υπαρχει καπου να το κατεβασω ή ας το στειλει καποιος θα ειμαι ευγνωμων.

Το email ειναι sennissa@yahoo.com.

Ευχαριστω εκ των προτερων. Καλη ξεκουραση σε ολους

Άβαταρ μέλους
udialek
More than 150 posts user.

#2 Δημοσίευση από udialek »

Το τραγουδι το εχω και θα στο στείλω, ομως πώς ξέρεις οτι είναι του Ακη Πανου?

LIAS
More than 100 posts user

#3 Δημοσίευση από LIAS »

Και εγώ έχω την εντύπωση ότι δεν είναι του Άκη Πάνου. Για αδέσποτο το έχω...
Επίσης ο τίτλος του είναι Η ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΤΟΥ ΜΑΓΚΑ. Αν όχι διορθώστε με οι γνωρίζοντες.

Άβαταρ μέλους
Σωτήρης
Επικοινωνία:

Re: Ακης Πανου - Θεε μου ΜεγαλοΔυναμε

#4 Δημοσίευση από Σωτήρης »

navougodonosor έγραψε:Καλημερα σε ολους!

Ψαχνω το Θεε μου Μεγαλοδυναμε του Ακη Πανου. Το εχω απο κατι αναμεταδωσεις του 902 με αφιερωματα στο Ρεμπετικο. Αν υπαρχει καπου να το κατεβασω ή ας το στειλει καποιος θα ειμαι ευγνωμων.

Το email ειναι sennissa@yahoo.com.

Ευχαριστω εκ των προτερων. Καλη ξεκουραση σε ολους
Το τραγούδι υπάρχει σε διάφορες εκτελέσεις, όλες σύγχρονες (Ξηντάρης, Κοντογιάννης κ.λ.π.). Ποιος σου είπε πως είναι του Άκη Πάνου και σε τι εκτέλεση το έχεις από τον 902; Πραγματικά έχει ενδιαφέρον να βρούμε την καταγωγή του, εγώ ψάχνω χρόνια τώρα. Όποιος έχει στοιχεία ας βοηθήσει! Εγώ σας παραθέτω απλώς τις εξής πληροφορίες: Ο Γιώργος Κοντογιάννης μου είπε πως το τραγούδι υπάρχει σε μορφή ζειμπέκικου, δισκογραφημένο από έναν Λαρισαίο τραγουδιστή μάλλον το '64. Την ηχογράφηση όμως εγώ προσωπικά δεν έχω καταφέρει να την εντοπίσω και πολλοί φίλοι, σοβαροί συλλέκτες, αμφισβητούν την ύπαρξή της εντονότατα! Τέλος τα παιδιά που έπαιζαν στην "Φραγκοσυριανή" στις δόξες της, (Αντώνης Αινίτης, Νίκος Αργυρόπουλος, Σωτήρης Αναστασόπουλος) ισχυρίζονται πως το έφτιαξαν αυτοί, εκεί μέσα στη δεκαετία του '80 και πως από αυτούς το έμαθαν όλοι και το παίζουν έκτοτε! Δεν έχω βρει στοιχεία που να καταρρίπτουν αυτόν τον ισχυρισμό (παλιότερη ηχογράφηση ή μαρτυρία π.χ.). Επαναλαμβάνω, επειδή το θέμα είναι πράγματι ενδιαφέρον, όποιος έχει στοιχεία ας βοηθήσει!

Giota_uk

ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΤΟΥ ΜΑΓΚΑ

#5 Δημοσίευση από Giota_uk »

udialek, γίνεται να στείλεις και σε μένα την ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΤΟΥ ΜΑΓΚΑ? Σε ευχαριστώ εκ των προτέρων.
giota_uk@yahoo.co.uk

Άβαταρ μέλους
bill1961
συντονιστής<br>(03/2008 ως τώρα)

#6 Δημοσίευση από bill1961 »

Παίρνω το θάρρος να ρωτήσω αν γίνεται να στείλεις και σε μένα την ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΤΟΥ ΜΑΓΚΑ
Παιδιά, κάντε με άλλο τρόπο (εκτός site) τέτοιου είδους συνεννοήσεις....

Άβαταρ μέλους
ntouzenis

Re: Ακης Πανου - Θεε μου ΜεγαλοΔυναμε

#7 Δημοσίευση από ntouzenis »

Σωτήρης έγραψε:... Πραγματικά έχει ενδιαφέρον να βρούμε την καταγωγή του, εγώ ψάχνω χρόνια τώρα. Όποιος έχει στοιχεία ας βοηθήσει! Εγώ σας παραθέτω απλώς τις εξής πληροφορίες: Ο Γιώργος Κοντογιάννης μου είπε πως το τραγούδι υπάρχει σε μορφή ζειμπέκικου, δισκογραφημένο από έναν Λαρισαίο τραγουδιστή μάλλον το '64. Την ηχογράφηση όμως εγώ προσωπικά δεν έχω καταφέρει να την εντοπίσω και πολλοί φίλοι, σοβαροί συλλέκτες, αμφισβητούν την ύπαρξή της εντονότατα! Τέλος τα παιδιά που έπαιζαν στην "Φραγκοσυριανή" στις δόξες της, (Αντώνης Αινίτης, Νίκος Αργυρόπουλος, Σωτήρης Αναστασόπουλος) ισχυρίζονται πως το έφτιαξαν αυτοί, εκεί μέσα στη δεκαετία του '80 και πως από αυτούς το έμαθαν όλοι και το παίζουν έκτοτε! Δεν έχω βρει στοιχεία που να καταρρίπτουν αυτόν τον ισχυρισμό (παλιότερη ηχογράφηση ή μαρτυρία π.χ.). Επαναλαμβάνω, επειδή το θέμα είναι πράγματι ενδιαφέρον, όποιος έχει στοιχεία ας βοηθήσει!
Αν και για μενα δεν ειναι τοσο ενδιαφερον, ριχνω καποια πρωτα στοιχεια Σωτηρη αφου το ψαχνεις !!

1. Εποχη 1983 οπου ειχαμε την κομπανια με τον Παναγιωτη το Μπαρμπεριου, μας το επαιξε οπως το ακουσε σε καποιο σταθμο οπου το επαιξε καποιος ... Νομιζω στον κρατικο της ΕΡΤ, 3 + 1 προγραμματα ειχε τοτε ολα κι ολα το ραδιοφωνο και μεσαιατζηδες ... τα fm μολις ξεκινουσανε !!
Την επομενη χειμερινη σαιζον 1983-84 κατεβηκαν και επαιξαν στο "Σκολιο" στην Καισαριανη οι 2 της κομπανιας ο Παναγιωτης και ο Σπυρος ο Τσικαλουδακης (μπουζουκι). Μαζι τους επαιζε ο Σωτηρης, νομιζω κιθαρα πρεπει να'παιζε εκει ! Πριν επαιζε μπαγλαμα στον "Καβουρα". Τωρα αν το μαθε απο αυτους δεν ξερω ... Ο Παναγιωτης παντως, τον αρεζε και το παιζε συχνα !!
Αν ο τυπος λοιπον που το παιξε στο ραδιο το ακουσε απο το 45αρι που λεει ο Κοντογιαννης τοτε δενει καπως το σεναριο ...
Το σεναριο Κοντογιαννη το ακουω πρωτη φορα απο σενα τωρα !!

2. Το αλλο σεναριο λεει :
Περσυ μου ειπε καποιος απο εδω οτι το τραγουδι γραφτηκε απο 2 μελη κομπανιας στην Ιταλια καπου στα 1975-76. Η κομπανια αυτη πιθανον να ειναι πιο πριν απο την περιφημη ρεμπετικη κομπανια του Δημητριανακη, Κοντογιανναιων μια και φτιαχτηκε καπου το 1970 οταν η Ιταλια ηταν γεματη απο χιλιαδες Ελληνες φοιτητες !! Εχω δει φωτογραφιες τους και εχω ακουσει ηχογραφησεις τους. Υπαρχει λοιπον ενας θρυλος ή σεναριο τεσπα, που λεει οτι οι δυο μπουζουξηδες της κομπανιας ο Στελιος Λ. και καποιος απο Πελοποννησο το εφτιαξαν μαζι. Σε ερωτηση μου γιατι δεν το κοινοποιουν μου ειπε, οτι δε θελουν να μπουν σε φασαριες κλπ

3. Ο Παππος το παιζει κανονικα σαν ζειμπεκικο. Τον ρωτησα και μουπε πως το εμαθε απο τον Ιορδανη !! Ελα μου ομως που ο Ιορδανης ηταν κολλητος με αυτον στην Πελοποννησο και τον Σ. στην Κρητη !!

4. Αν ειναι οντως των Αργυροπουλου, Αινητη, Σωτηρη γιατι δεν το κατωχυρωνουν στην ΑΕΠΙ ;; Κι αν οχι για τα φραγκα (ποια φραγκα ...) για το ονορε !!

Εν τελει πιστευω οτι πιθανοτερο σεναριο ειναι αυτο του Γιωργου Κοντογιαννη που ειναι και γνωστης σε βαθος του λαικου τραγουδιου. Αργοτερα καποιος το μετεδωσε- μεταλλαξε σαν μπολερο-τσαμικο σε καποια ραδιοφωνικη εκπομπη και ηρθε στη σημερινη μπαλλαντοειδη μορφη ...

Αν καταχωρηθει σαν ρεμπετικο, τοτε παει ταμαμ στην κατηγορια των αρχεγονων ρεμπετικων που θυμιζουν ελαφρα τραγουδια, κατα πως λεει και ο Κ.Φερρης !

σημ.
Αν θες τηλεφωνο του Μπαρμπ. στειλε μου π.μ.

Απάντηση

Επιστροφή στο “Κουβεντούλα”