Μαθήματα τρίχορδου.
Μαθήματα τρίχορδου.
- Νίκος Τριήρης
- More than 150 posts user.
Συμβουλή μου είναι μακριά από τα ωδεία.
Τέλος συμφωνώ με τον udialek ότι σωστή αρχή σημαίνει δρόμοι και ρυθμοί και πρακτική εξάσκηση σιγά σιγά με τις πενιές. Δώσε βάση από την αρχή στο δεξί χέρι.
Καλή φάση θα ήταν αν ξέρεις κάποιο φίλο που να παίζει καλά για να σου δείξει τα βασικά και εννοείται να ξέρει και κάποια θεωρία. Το ότι ξέρεις μουσική από πριν θα σε βοηθήσει στα περισσότερα, όμως θα δυσκολευτείς να "ξεκολλήσεις" κάποια δεδομένα, τα οποία δεν αφορούν στο ρεμπέτικο. Μιλάω για θέματα "λύσεων" και αρμονίας.
Για δάσκαλο σου προτείνω το Νώε Ζαφειρίδη που παίζει με το μουσικό σχήμα "Δρόμος" όχι μόνο γιατί είναι σπουδαίος παίχτης, αλλά κυρίως γιατί κάνει μάθημα και προσεγγίζει πολύ όμορφα μέχρι και αρχάριους. Διδάσκει στο Δημοτικό Ωδείο Νίκαιας (μόνο ωδείο δεν είναι). Είναι σαν σχολή - ομάδα εκμάθησης.
Ένας άλλος παίχτης από το σχήμα διδάσκει επίσης και λέγεται Γρηγόρης Βασίλας. Είναι εξίσου σπουδαίος.
Άμα σκεφτώ κι άλλον θα σου πω.
-
Κατ'αρχήν καλησπέρα σας κι απο εμένα, είμαι νέος στην παρέα σας.Νίκος Τριήρης έγραψε: Για δάσκαλο σου προτείνω το Νώε Ζαφειρίδη που παίζει με το μουσικό σχήμα "Δρόμος" όχι μόνο γιατί είναι σπουδαίος παίχτης, αλλά κυρίως γιατί κάνει μάθημα και προσεγγίζει πολύ όμορφα μέχρι και αρχάριους. Διδάσκει στο Δημοτικό Ωδείο Νίκαιας (μόνο ωδείο δεν είναι). Είναι σαν σχολή - ομάδα εκμάθησης.
Ένας άλλος παίχτης από το σχήμα διδάσκει επίσης και λέγεται Γρηγόρης Βασίλας. Είναι εξίσου σπουδαίος.
Άμα σκεφτώ κι άλλον θα σου πω.
Κι εγω βρίσκομαι περίπου στην ίδια φάση με τον σκίζω και πλέον θέλω να αρχίσω κάποια μαθήματα. Στην αρχή έψαξα πληροφορίες για ωδεία κοντά σε κέντρο αλλά δεν βρήκα κάτι ενδιαφέρον . Τον Ζαφειρίδη τον έχω απλά ακουστά αλλά μια και αναφέρεις ότι κάνει μαθήματα στο δημοτικό Νίκαιας θα ήθελα να σε ρωτήσω αν ξέρεις κάτι παραπάνω για την ποιότητα εκεί. Να σημειώσω πως εμένα δεν με ενδιαφέρει τόσο να αποκτήσω τεχνική στο παίξιμο όσο να κατανοήσω την μουσική γιατί δεν μπορώ να ξεκολήσω απο την 'κλασική' αρμονία.
Υγ: Ζητώ συγγνώμη απο τον σκίζω που μπήκα σφήνα στο θέμα