Απορια..

Θέματα σχετικά με τα «Κατάστιχα» (δηλαδή το γουΐκι της σελίδας) και με τον συντονισμό των συμμετεχόντων σε αυτό.
Απάντηση
Μήνυμα
Συγγραφέας
Άβαταρ μέλους
jpez
More than 150 posts user.
Δημοσιεύσεις: 186
Εγγραφή: 15 Ιαν 2005 08:55 pm

Απορια..

#1 Δημοσίευση από jpez »

Γεια σας...

Βλεπω κατα καιρους να γραφονται ωραια πραγματα στο φορουμ. Ηθελα να ρωτησω εαν μπορουμε να βαζουμε πληροφοριες που βλεπουμε στο φορουμ στο wiki και να υπαρχει η αντιστοιχη παραπομπη στο ποστ του φορουμ. Γεια παραδειγμα θα μπορουσαμε να γραψουμε για το ρυθμο του ζειμπεκικου παιρνοντας πληροφοριες απο το ποστ του χρηστη bill1961. Επισης βλεπω οτι στα τργουδια που υπαρχουν στο σαιτ υπαρχουν και ωραια σχολια χρηστων για καθε τραγουδι. Και αυτα θα ηταν ωραιο να μπαινανε σαν σχολια κατω απο καθε τραγουδι που εχουμε στο wiki..

Και κατι αλλο που ηθελα να ρωτησω.

Εχθες διαβαζα εναν τομο απο το Ανθολογία ρεμπέτικου τραγουδιού του Τάσο Σχορέλη και διαβαζα για τον Κερομυτη και ειχε καποια σχολια απο μια συζητηση του Κερομυτη με τον Σχορελη. πχ εγραφε οτι ειπε ο Κερομυτης για τους διαφορους συναδελφους του, για της εταιριες, για το σπασιμο τον πιατων κτλ. Αυτα δεν μπορουμε να εισαγουμε καπως στην βιογραφια καθε ρεμπετη με θεμα ας πουμε παραθεσεις η κατι αλλο...

Άβαταρ μέλους
bill1961
συντονιστής<br>(03/2008 ως τώρα)
Δημοσιεύσεις: 1024
Εγγραφή: 10 Μάιος 2005 11:51 pm
Τοποθεσία: Ηγουμενίτσα

#2 Δημοσίευση από bill1961 »

1. Για τους ρυθμούς στο ζεϊμπέκικο, αυτή ήταν και η δική μου πρόθεσή, δηλ. να ενσωματωθεί τελικά στο wiki. Για να γίνει αυτό θα έπρεπε κάποιοι πιο ειδικοί από μένα (μουσικοί δηλ.) να το δούνε, να το διορθώσουν και να το συμπληρώσουν όπου και όπως χρειάζεται.
2. Για τα σχόλια στα τραγούδια, ναι νομίζω μπορούμε να τα περνάμε στο wiki, δες για παράδειγμα τα σχόλια που υπάρχουν στη δισκογραφία του Παπάζογλου. Υπάρχει όμως ένα βασικό πρόβλημα: Στα σχόλια των τραγουδιών στο site πολλές φορές αναφέρονται προσωπικές απόψεις ή μη επαρκώς τεκμηριωμένα συμπεράσματα, και αυτό προσπαθούμε να το αποφύγουμε όσο το δυνατόν στο wiki.
3. Όταν νομίζεις ότι κάτι σημαντικό λείπει από τη βιογραφία οποιουδήποτε ρεμπέτη, προφανώς το συμπληρώνεις, δε χρειάζεται να ρωτάς. Προσωπικά βέβαια πιστεύω ότι με πληροφορίες όπως τι είπε ο άλφα ρεμπέτης για τον βήτα, πρέπει να είμαστε επίσης πολύ προσεκτικοί, γιατί μέσα σε τέτοιες απόψεις υπεισέρχονται καλλιτεχνικές αντιζηλίες, προσωπικές έχθρες ή πικρίες κλπ..

Άβαταρ μέλους
jpez
More than 150 posts user.
Δημοσιεύσεις: 186
Εγγραφή: 15 Ιαν 2005 08:55 pm

#3 Δημοσίευση από jpez »

1. Ωραιος

2. Εχεις δικαιο εδω καλυτερα ειναι να το αποφευγουμε

3. Τωρα το τι ειπε ο ενας για τον αλλο και εαν εχει δικαιο δεν μπορουμε να το κρινουμε εμεις μονο να υποθεσουμε. Νομιζω ομως οτι καλο θα ηταν να υπαρχουν στο wiki οι σκεψεις τους. Θα κανω μια προσπαθεια...

Απάντηση

Επιστροφή σε “Σχετικά με τα «Κατάστιχα» (το γουΐκι)”