Ουρά στο ανέβασμα τραγουδιών
Ουρά στο ανέβασμα τραγουδιών
Η ουρά δουλεύει ως εξής: τα τραγούδια που ανεβαίνουν δεν φαίνονται αμέσως στη σελίδα, πρέπει να τα δει και να τα περάσει ο αντμιν, την επόμενη φορά που θα μπει να κάνει αυτή τη δουλειά.
Για όσους τυχόν δεν έχουν αντιληφθεί τί εξυπηρετεί η ουρά, συνοπτικά εξηγώ. Τα κύρια προβλήματα που είχαμε με το ανεξέλεγκτο ανέβασμα ήταν δύο:
1) Τα «διπλά» τραγούδια, που υπήρχαν ήδη στη σελίδα αλλά οι αποστολείς τους τα ανέβαζαν και πάλι εις διπλούν από απροσεξία, μη έχοντας ελέγξει πρώτα ως ώφειλαν. Αυτά ήταν μπελαλήδικο να τα βρει κάποιος, να τα σημαδέψει, να τα δει ο αντμιν, να ακούσει ποιό από τα αρχεία ήταν το καθαρότερο ηχητικά, να περάσει τα στοιχεία κλπ. Με το σβήσιμο διπλών ασχολούμαι κυρίως εγώ και είναι σκέτη Λερναία Ύδρα: ένα σβήνεις, δυο ξεφυτρώνουν την άλλη μέρα. Δε θέλω λοιπόν να χάνω τον καιρό μου εκεί.
2) Τα «εκτός κλίματος» τραγούδια. Έχουν γίνει πολλές κουβέντες γι'αυτό το θέμα. Άλλοι διότι ερμηνεύουν πολύ χαλαρά το τί έχει θέση στη σελίδα, άλλοι επειδή έχουν χάσει τα σχετικά επεισόδια και άλλοι επειδή δεν έχουν προλάβει οι χριστιανοί να καταλάβουν τί παίζει ακριβώς με τη σελίδα, ανεβάζουν τέτοια τραγούδια. Θεωρούμε ότι, όταν οι υπεύθυνοι δεν είμαστε σε θέση να τα εντοπίσουμε αμέσως (είτε λόγω μακράς απουσίας είτε λόγω άλλων υποχρεώσεων) και να τα σβήσουμε, είναι προτιμότερο να προλαμβάνουμε το ανέβασμα τους στη σελίδα.
Στα πλαίσια αυτά:
α) Η ουρά θα ξαναλειτουργήσει ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ τον καιρό του Πάσχα (από την Μεγάλη Βδομάδα και μέχρι την Κυριακή του Θωμά).
β) Σε ποιό μόνιμη βάση, σκεφτόμαστε το εξής σύστημα. Θαμώνες «εγνωσμένης αξιοπιστίας» (πχ. με έναν κάποιο αριθμό ανεβασμένων τραγουδιών, ώστε να ξέρουν σίγουρα τί παίζει με τη σελίδα, ή επιλεγμένοι από τον αντμίν ή που το έχουν ζητήσει οι ίδιοι και τους έχει δοθεί το οκ) να μπορούν να ανεβάζουν τραγούδια άμεσα, παρακάμπτοντας την ουρά, σε περίπτωση που αυτά είναι αρκετά παλιά (πχ το χρονολογικό όριο θα μπορούσε να είναι κάπου μεταξύ 1950 και 1956). Σε περίπτωση όμως που πρόκειται για νεότερα τραγούδια, αυτά να μπαίνουν στην ουρά για να τα δει και ο αντμίν πριν ανέβουν.
- NIKOS_THESSALONIKH
- More than 100 posts user
- Επικοινωνία:
- ΑΓΓΕΛΙΚΗ
- More than 150 posts user.
Τώρα, έτσι όπως το θέτει ο Μπλέτσας, το πράγμα αλλάζει. Αν κατάλαβα καλά, θα λειτουργεί σα φίλτρο για να ελέγχονται τα τραγούδια μετά πχ το '56, αλλά τα άλλα θα ανεβαίνουν αυτομάτως, και/ή κάποιοι θαμώνες θα τα ανεβάζουν απευθείας. Με τέτοιου είδους ουρά (και δεδομένων των προβλημάτων που είχαν δημιουργηθεί και μάλλον είναι αναπόφευκτα χωρίς την ουρά), εγώ είμαι σύμφωνη.