Επιφωνήματα στα τραγούδια με τον Μάρκο
Επιφωνήματα στα τραγούδια με τον Μάρκο
2. Στο «Για το γινάτι σου μωρή» ακούγεται: Γειά σου, Μάρκο μου, ντερβίση!.
3. Στον «Πειραιώτικο μανέ», ο Κ. Σκαρβέλης παρεμβαίνει δυο φορές. Την πρώτη λέει: «Γειά σου Συργιανάκι μου, γειά σου!, ενώ στη συνέχεια λέει: «Να μου ζησεις Μάρκο μου!.
4. Στον «Χαρμάνη» ο ίδιος ο Μάρκος λέει: «Γειά σου Μάρκο ντερβίση».
5. Στον «Δερβίση» μάλλον ο Κ. Σκαρβέλης λέει πάλι: «Γειά σου Συργιανάκι!».
6. Στο «Ώρες με θρέφει ο λουλάς», ο Μπάτης λέει στον Μάρκο: «Γειά σου Μάρκο, χρυσοχέρη!» και ο Μάρκος του απαντάει: «Γειά σου Μπάτη μου με τις πενιές σου!».
7. Στο «Όταν πίνω τουμπεκάκι», ο Μπάτης λέει στον Μάρκο: «Γειά σου Μάρκο με το μπαγλαμά σου! και ο Μπάτης(πάλι) του απαντά: «Μπάτη αδελφέ μου, βαράς πενιές μαγγιώρες!».
8. Στο «Όταν με βλέπεις και περνώ», ο Μπάτης λέει στον Μάρκο: «Γειά σου Μάρκο ντερβίση, με τις πενιές σου τις έξυπνες!».
9. Στο τραγούδι «Η ξανθειά», ο Σκαρβέλης ή Παστουρμάς λέει στον Μάρκο: «Γειά σου Μάρκο με τις ξανθές!».
10. Στο «Λόντος και Κοριάνι», ο Στράτος ο τεμπέλης λέει: «Γειά σου Μάρκο μου!».
11. Στο «Τραγιάσκες», ακούγεται μάλλον η φωνή του Ανέστου του Δελιά: «Γειά σου Μάρκο ντερβίση».
12. Στο τραγούδι «Η κολπατζού», ο Σπύρος ο Περιστέρης λέει: «Γειά σου Μάρκο».
13. Στο «Μαγεμένα μάτια σου», ο Σκαρβέλης ή Παστουρμάς λέει στον Μάρκο: «Γειά σου Μάρκο μου λεβέντη!».
14. Στο τραγούδι «Ο Χασάπης», ο Στράτος ο τεμπέλης λέει: «Γειά σου Μάρκο μου, γειά σου!».
15. Στο τραγούδι «Στα σίδερα με βάλανε», ο Μάρκος λέει: «Να ζήσουνε οι μάγκες» και ο ο Σκαρβέλης ή Παστουρμάς λέει στον Μάρκο: «Γειά σου Μάρκο με το μπουζούκι σου!».
16. Στο τραγούδι «Ο Χασάπης», ο Μπάτης λέει στον Μάρκο: «Γειά σου Μάρκο μου, με τις όμορφες πενιές σου!» και στο τέλος λέει: «Μπράβο Μάρκο!».
17. Στο «Μ’ έκαψες τσαχπίνα», ακούγεται μια φωνή να λέει: «Γειά σου βρ’ αδερφάκι Μάρκο!».
18. Στο «Κορόϊδο», ο Στράτος λέει: «Γειά σου Μάρκο δερβίση!».
19. Στο τραγούδι «Ο Μάρκος μαθητής», ο Στράτος λέει: «Γειά σου Μάρκο λεβέντη!».
20. Στο «Πρέπει να χτίσω ένα τζαμί», στο τέλος ο Στράτος λέει: «Γειά σου Μάρκο μου δερβίση!».
21. Στο «Αλανιάρα απ’ τον Περαία», ο Στράτος λέει: «Γειά σου αδερφάκι Μάρκο!».
22. Στο «Κάφτονε Σταύρο κάφτονε», ο Στράτος λέει στην αρχή: «Με λίγωσες αδερφάκι!» και συνεχίζει «Γειά σου μερακλή!». Ο Μπάτης λέει στον Στράτο: «Γειά σου κι εσύ τεμπέλη με τον μπαγλαμά σου!» και του απαντά ο Στράτος «Φτάνει πια, τον έφαγες!».
23. Στο «Μας ήρθες βασιλιά», ο Στράτος λέει: «Να ζήσεις ο βασιληάς μας!».
24. Στο «Σαν είσαι μάγκας και νταής», στην εκτέλεση του Μάρκου με τη Ρίτα, η Ρίτα λέει: «Γειά σου Τρίμη με τη φύσα σου!».
25. Στο «Αλάνα Πειραιώτισσα», ο Σκαρβέλης λέει: «Γειά σου Μάρκο λεβέντη!».
26. Στο «Αντιλαλούνε οι φυλακές», ο Στράτος λέει: «Γειά σου ρε Μάρκο βασάνι!» και λίγο μετά: «Γειά σου Αρτέμη με το μπαγλαμά σου!».
27. Στο «Σκύλα μ’ έκανες και λειώνω», ο Στράτος λέει: «Γειά σου Μάρκο ντερβίση!» και «Το’ φαγες κακούργα το παιδί!».
28. Στο τραγούδι «Το διαζύγιο» μάλλον ο Στράτος λέει: «Το’ φαγες κακούργα το παιδί!» και «Γειά σου Αρτέμη με το τζουρά σου!».
29. Στο τραγούδι «Πρέπει να ξέρεις μηχανή», ακούγεται μια γυναικεία φωνή να λέει: Γειά σου Μάρκο μερακλή!».
30. Στον «Αλανιάρη», ακούγεται η Μαρίτσα η Πανδρά να λέει: «Γειά σου μερακλή μου, Μάρκο!».
31. Στην «Πλημμύρα», ο Σκαρβέλης λέει: «Γειά σου Μάρκο μου ντερβίση!».
32. Στο «Αν είσαι μάγκας», με την Άννα την Πολίτισσα και την Μαρίτσα την Πανδρά, ακούγεται ο Μάρκος να λέει: «Γειά σου Μαρίτσα μου, δερβίση!» και μετά «Γειά σου Άννα μερακλού!». Στο τέλος η Μ. Πανδρά λέει: «Να ζήσουν οι δερβίσηδες», ενώ Γιάννης Σεβντικιαλής που έπαιζε βιολί στο τραγούδι λέει: «Γειά σου Γιαννάκη Σεβντικιαλή!».
33. Στον «Ισοβίτη», ακούγεται: «Γειά σου ντερβίση μου, Μάρκο!» και ο Μάρκος ανταποδίδει: «Γειά σου Στέλιο!».
34. Στο «Η γυναίκα μου ζηλεύει» ακούγεται: «Ναι, μπράβο, έτσι για να τις βάλουμε σε τάξη ρε Μάρκο!».
35. Στην «Φραγκοσυριανή», ακούγεται μια γυναικεία φωνή να λέει: «Γειά σου Μάρκο μου ντερβίση! και ο Μάρκος λέει στο τέλος: «Γειά σου βράχο!».
36. Στο «Χτές το βράδυ στο σκοτάδι», ακούγεται μια γυναικεία φωνή να λέει: «Γειά σου Μάρκο μου με τα τραγουδάκια σου!».
37. Στο τραγούδι «Ο Μάρκος υπουργός», ο Σπύρος Περιστέρης λέει: «Γειά σου ρε Μάρκο με τα ζοριλίκια σου!».
38. Στο «Τώρα τη καλοκαιριά μικρό μου», ο Στράτος λέει: «Γειά σου Μάρκο ντερβίση!».
39. Στο «Όσοι έχουνε πολλά λεφτά», ο Στράτος λέει: «Γειά σου Μάρκο αψιλέ!».
40. Στο «Μαύρα μάτια μαύρα φρύδια», ο Ρούκουνας λέει στον Μάρκο: «Γειά σου Μάρκο μου Καρούζο!» και ο Μάρκος του απαντά: «Γειά σου Ρούκουνα Κεπούρα!».
41. Στην «Ζηλιάρα», ο Ρούκουνας λέει στον Μάρκο: «Γειά σου Μάρκο από τη Σύρο!» και ο Μάρκος του απαντά: «Γειά σου Ρούκουνα απ’ τη Σάμο!».
42. Στο τραγούδι: «Σύρος», ο Στράτος λέει: «Γειά σου Μάρκο!».
43. Στο «Γέρασες και πια δεν σ’ αγαπώ», ο Στράτος λέει: «Γειά σου Μάρκο μου, με τα τραγουδάκια σου!».
44. Στο τραγούδι: «Σύρος», ο Στράτος λέει: «Γειά σου Μάρκο, χασαπάκι!».
45. Στο «Καραβοτσακίσματα», ο Στράτος λέει: «Γειά σου Μάρκο!» και στο τέλος λέει: «Γειά σου κι εσένα ρε Στράτο!».
46. Στο «Δεν τον θέλω μάνα μου», ο Σκαρβέλης λέει: «Γειά σου Φωφώ Αμπατζή!».
47. Στο τραγούδι «Ο Γρουσούζης», ο Σκαρβέλης λέει: «Γειά σου Μάρκο μου!».
48. Στο «Ο Μάρκος πολυτεχνίτης», ο Περιστέρης λέει: «Γειά σου Σοφίτσα!», αναφερόμενος στην Καρίβαλη, και στο τέλος ο Στράτος λέει: «Γειά σου ρε Μάρκο!».
49. Στο «Μ’ έκανες και χώρισα» ο Στράτος λέει: «Γειά σου Μάρκο δερβίση!».
50. Στο «Δεν παύει πια το στόμα σου», ακούγεται: «Γειά σου Μάρκο!» και ο Μάρκος λέει στο τέλος: «Γειά σου Κορίνα!».
51. Στο «Είσαι μελαχροινό και νόστιμο», ακούγεται: «Γειά σου Μάρκο!» και ο Μάρκος λέει: «Να ζήσουν τα μελαχροινά!».
52. Στο «Μ’ έμπλεξες βρε πονηρή», ο Στράτος λέει: «Γειά σου Μάρκο χασαπάκι», και πιο κάτω ο ίδιος: «Άιντε, όπα, ωχ, ωχ!» και στο τέλος: «Αχ, σκύλα!».
53. Στο «Όλοι οι ρεμπέτες του ντουνιά», ο Στράτος λέει: «Γειά σου ρε Μάρκο βασάνη!».
54. Στο «Μικρός αρρεβωνιάστηκα», ακούγεται ο Γιώργος Κάβουρας να λέει: « «Γειά σου Μάρκο μου ντερβίση!».
55. Στο «Φάληρο που πλένεσαι» στο τέλος η Έλλη Πετρίδου λέει: «Γειά σου Μάρκο!».
56. Στο «Έχει όμορφες αφράτες», στο τέλος ο Στράτος λέει: «Γειά σου Μάρκο με την Έλλη!».
57. Στο «Μινόρε μανές» με τον Στράτο, ο Μάρκος λέει: «Γειά σου Στράτο τεμπέλη!» και ο Στράτος στο τέλος λέει: «Να χαρώ εγώ πενιές όμορφες!».
58. Στο «Μπουζούκι μου διπλόχορδο», ο Στράτος λέει: «Άειντα!», ο Μάρκος απαντά «Γειά σου Στράτο!» και ο Στράτος του ανταπαντά: «Γειά σου Μάρκο!». Πιο κάτω ο Μάρκος λέει: «Άειντα» και στο τέλος ο Μάρκος λέει: Γειά σας μάγκες!».
59. Στο «Είμαι παιδάκι μάλαμα», ο Μάρκος λέει: «Γειά σας μάγκες του Περαία!».
Τα στοιχεία συγκεντρώθηκαν από το βιβλίο του Παν. Κουνάδη(έχει αποσυρθεί): "Μάρκος Βαμβακάρης 1905-1972 Εγώ μάγκας γεννήθηκα και μάγκας θα πεθάνω".