Η παλαιά ενότητα "Ηχογραφήσεις Μελών", από όσο είχα προσέξει αφορούσε κυρίως ηχογραφήσεις γνωστών τραγουδιών του ρεμπέτικου ρεπερτορίου και ήταν αρκετά ενδιαφέρουσα και διασκεδαστική, δείχνοντας πως το ρεμπέτικο είναι ακόμα ζωντανό στον τομέα "εκτέλεση" και πως ακόμα εξελίσσεται σαν είδος βασισμένο στις απαρχές που του έδωσαν οι δημιουργοί του. Θα μπορούσε ίσως να επανέλθει αυτή η ενότητα με την ίδια μορφή και σκοπό και να θεσπισθεί σαν χώρος για ανέβασμα ηχογραφήσεων του δεδομένου ρεπερτορίου που κατά καιρούς οι θαμώνες έχουν την καλή διάθεση να μοιράζονται δημόσια.
Τώρα τι γίνεται με τις δικές μας δημιουργικές προσπάθειες είναι κατά την γνώμη μου άλλο εδάφιο και θα έπρεπε να διατηρηθεί ξεχωριστά από ότι πρότεινα παραπάνω.
Είναι, νομίζω, μεταξύ μας, αρκετοί σε αριθμό δημιουργικοί άνθρωποι που θα ήθελαν να παρουσιάζουν τη δουλειά τους κατά καιρούς, αλλά ίσως οι περισσότεροι να έχουν αποθαρρυνθεί από έλλειψη ενδιαφέροντος ή ίσως καλύτερης οργάνωσης. Θα μπορούσαμε να σκεφτούμε τρόπους βελτίωσης γύρω από αυτά τα θέματα.
Εδώ θα ήθελα να επισημάνω ότι η παλαιά ενότητα "Δημιουργική Γωνιά" ήταν για μένα αρκετά ικανοποιητική και μάλιστα είχε υπό-ενότητες που παρουσίασαν αρκετή δραστηριότητα σε συνεισφορές και ενδιαφέρον από διάφορους θαμώνες. Εγώ προσωπικά δημιούργησα δύο στιχουργικές υπό-ενότητες, "EDELTRAUD" και "ΘΕΩΡΙΑ Χ" και έμεινα αρκετά ευχαριστημένος και από το feed back που πήρα και από τον αριθμό αναγνώσεων/προβολών. Επίσης θυμάμαι την υπό-ενότητα "Μαντινάδες" στην οποία πήραν μέρος αρκετά μέλη και ήταν αρκετά διασκεδαστική και ενημερωτική, καθώς επίσης και το γεγονός ότι μερικά μέλη της σελίδας δημοσίευσαν και στίχους και μουσικές σε δικές τους ιδιαίτερες δημοσιεύσεις. Με άλλα λόγια υπήρχε δημιουργική δραστηριότητα και ελπίζω να υπάρχει ακόμα, καθώς και όρεξη να συνεχιστεί.
Με αυτά τα δεδομένα θα ήθελα να προτείνω την επαναφορά στη νέα σελίδα της "Δημιουργικής Γωνιάς" με όλο της το μέχρι τώρα περιεχόμενο και την καλύτερη από εδώ και στο εξής δόμησή της σε μουσικές και στιχουργικές κατηγορίες, όπως μερικές από τις πιο πάνω, ώστε να μπορεί ο κάθε θαμώνας να κατατάσσει και να καταθέτει εύκολα τη δουλειά του, είτε με το κίνητρο της απλής δημοσίευσης για να την μοιραστεί με άλλους, είτε για να ζητήσει σχόλια, κριτική, βοήθεια, ή με οποιαδήποτε άλλα κίνητρα.
Εκτός από παρουσίαση μουσικής ή στίχων (ή και των δύο), θα μπορούν εφ' όσον προκύπτει ανάγκη να δημιουργούνται πρόσθετες κατηγορίες με διαφορετικό χαρακτήρα, φερειπείν κάποιος μπορεί να θέλει να δημοσιεύσει τα σκίτσα του ή τα κινούμενα σχέδια του, κλπ.
Αυτό που θα ήθελα να αποφευχθεί είναι κυρίως η σύγχυση μέσα σε μία συζήτηση, πολλών θεμάτων, όπως συμβαίνει στην παρούσα συζήτηση.
Το κάθε ποίημα ή τραγούδι για μένα θα έπρεπε να αποτελεί το θέμα μίας μοναδικής συζήτησης ώστε να μπορούμε όλοι αν θέλουμε να πάρουμε μέρος εύκολα και καθαρά χωρίς επεξηγήσεις για το που αναφερόμαστε κάθε φορά που δημοσιεύουμε κάτι.
Στην παρούσα συζήτηση είναι ήδη δημοσιευμένα τρία τραγούδια και για μένα εδώ βρισκόμαστε εν δυνάμει σε τρείς διαφορετικές δημοσιεύσεις/συζητήσεις για μία εκ' των οποίων ήδη κάποια κριτική έχει διατυπωθεί.
Τι γίνεται εδώ? Θα συνεχίσουμε την συζήτηση για ένα από τα τρία τραγούδια ή θα συζητήσουμε και τα άλλα δύο εν καιρώ?
Θα ήθελα να πάρω μέρος και να προσθέσω δικές μου απόψεις σαν συζητητής επί του ενός από τα τρία τραγούδια, αλλά για την ώρα είμαι σε κάποια αμφιβολία για τον τρόπο που πρέπει να προχωρήσει αυτή η συζήτηση. Πρόβλημα τελείως οργανωτικό, αλλά εμένα προσωπικά με εμποδίζει να συνεισφέρω.
Σκεφτείτε το λιγάκι, για να μην μιλώ μόνος μου και απαντήστε αν ενδιαφερόσαστε.
Υ.Γ γράφοντας τα παραπάνω, βλέπω πως τα τραγούδια αυξήθηκαν από τρία σε τέσσερα.
Μία λοιπόν ή τέσσαρες συζητήσεις?