Τρία τραγούδια
- Dreamlander
- More than 150 posts user.
Όχι για το τίποτα φυσικά. Μάλλον για έμμεση διαφήμιση ή προβολή έστω, μου κάνει όμως. Και αναφέρομαι στο εν λόγω βιβλίο που συνοδεύει το εν λόγω CD - επιτρέψατε μου το λογοπαίγνιο.
Φίλε Γιώργο Ντουζένη, εφ' όσον το CD περιήλθε ανά χείρας σου νομότυπα, έχεις κάθε δικαίωμα να συμπιέσεις το περιεχόμενο του και να το χρησιμοποιήσεις κατά το δοκούν, νομότυπα πάντα. Όπως ακριβώς έχει γίνει με χιλιάδες απ' τα ήδη ανεβασμένα στη σελίδα τραγούδια. Αν λόγοι ευαισθησίας προς συγκεκριμένα πρόσωπα και γεγονότα σε εμποδίζουν να το ανεβάσεις στη σελίδα αυτό είναι εντελώς δικό σου θέμα, καθ' όλα σεβαστό μεν, αλλά δεν χρειάζεται να μας το επισημαίνεις με τέτοιον τρόπο δε. Όπως κι εσύ κατανοείς φαντάζομαι, κάποιοι θεωρούμε απαράδεκτο αυτό το παιχνίδι 'κονόμας (ή μάλλον αισχροκέρδιας) που γίνεται από κάποιους στυγνούς αυτόκλητους μεταπράτες (για να μην τους αποκαλέσω διαφορετικά) του λαϊκού μας πλούτου. Λες και βγάζουν στο σφυρί τους αμπελώνες του μπαμπά τους... Δηλαδή αν αύριο πάω και αγοράσω το CDάκι μαζί με το βιβλίο και ανεβάσω το τραγούδι θα είναι όλα μέλι-γάλα;... Έλεος!... Τέλος πάντων. Δεν συνεχίζω γιατί είμαι ήδη εκτός θέματος...
Όπως κι εσύ είπες - και όπως ήδη ανέβηκε το "Καθόλου δεν το σκέφτηκες", ένα απ' τα τρία τραγούδια που σημειώνει ο Βασίλης - κάποτε θα ανέβει και αυτό.
Για να σας ενημερώσω πως ένας καλός φίλος φρόντισε πριν λίγο να έρθει στα χέρια μου το εν λόγω τραγούδι.
Προσπάθησα δυο-τρεις φορές να το ανεβάσω, αλλά παρουσιάζεται κάποιο άγνωστο για 'μένα πρόβλημα. Έχω ήδη ενημερώσει τον Μάκη με ΠΜ. Ίσως και να φταίει κάτι στο δίκτυο του γραφείου μου. Θα προσπαθήσω ξανά απ' το σπίτι αργότερα.
Μέχρι να ξεπεραστεί το πρόβλημα και να ανεβάσω το ΘΑ ΠΑΡΩ ΤΟ ΝΤΟΥΦΕΚΙ ΜΟΥ στη σελίδα, είμαι στην διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου. Υπάρχει και URL στο zshare.
2. Είτε το θέλουμε είτε όχι, το βιβλίο και το CD, καθώς και τα δικαιώματά τους, ανήκουν στο εκδοτικό οίκο που το εξέδωσε. Αυτό εξ΄ άλλου αποδεικνύεται στις πρώτες σελίδες του βιβλίου, όπως διατυπώνονται -από τον εκδοτικό οίκο- τα περί πνευματικής ιδιοκτησίας.
Τα τραγούδια που περιλαμβάνονται στο CD που συνοδεύει το βιβλίο του, αν εκτιμώ καλά, από τα μηνύματα που είχαμε ανταλλάξει πολύ πριν εκδοθεί το βιβλίο του, χρειάστηκαν, περισσότερους από τρεις μήνες για να λάβουν την άδεια να κυκλοφορήσουν, ως αναπόσπαστο μέρος του βιβλίου, από την εταιρεία ΜΙΝΟΣ, που κατέχει και διαχειρίζεται τα δικαιώματα των τραγουδιών.
3. Δεν πρέπει να ξεχνούμε τις θέσεις που διατύπωνε, ο Σάκης Πάπιστας κατά το παρελθόν, εδώ, σχετικά με το ανέβασμα τραγουδιών. Για όσους δεν θυμούνται, ή δεν γνωρίζουν, ήταν καυστικά επικριτικός εναντίον όλων αυτών που κρατούν τις συλλογές τους ΄΄κλειστές΄΄. Εξ΄ άλλου και ο ίδιος μας έδωσε, μερικά σπάνια τραγούδια.
4. Ο Σάκης Πάπιστας έγραψε ένα βιβλίο 1000 σελίδων. Δεν είναι δυνατόν να τον θεωρούμε τόσο αφελή, ώστε να πιστεύουμε, ότι επειδή έχει συμπεριλάβει ένα θεματικό και σπάνιο τραγούδι στο συνοδευτικό CD του βιβλίου, το οποίο συμπτωματικά δεν έχουμε εμείς – και δεν ξέρουμε αν ξέρει ότι δεν το έχουμε - θα ήταν αυτό, ο κύριος λόγος να ΄΄πουλήσει΄΄ το βιβλίου του. Θα ήταν μάλλον υποτιμητικό και για τον ίδιο τον συγγραφέα. Το αν θα το αγοράσουμε, ή όχι, είναι καθαρά υποκειμενικό. Άδικο όμως, είναι να του αποδίδουμε τέτοιες προθέσεις, χωρίς να έχει ερωτηθεί προηγουμένως ο ίδιος, αν και όπως πιστεύω, η θέση του θα ήταν μάλλον άβολη, παρά τα πιστεύω του, αφού το βιβλίο και το CD, όπως φαίνεται, δεν έχει το δικαίωμα να τα διαχειρίζεται ο ίδιος.
Γιώργος
- Χρηστος ο Κωος
Ξεκιναει καποιος ενα ποστ και στο τελος γινεται μπαχαλο. Μου θυμιζει λιγο το ανεκδοτο με το "...αει γ....σου εσυ κι ο γρυλλος σου".
Μα μιλησε κανενας με τον Παπιστα για το συγκεκριμενο τραγουδι ? Γεννιεται θεμα απαγορευσης απ'τον συγγραφεα ? Εχει πνευματικα διακαιωματα η εκδοτικη εταιρεια ??
Λυστε πρωτα αυτα τα ερωτηματα και μετα στηστε στον τοιχο τον οποιονδηποτε.
ΥΓ. Και εγω "κονομησα" το τραγουδι αλλα δεν το ανεβαζω λογω της βαβουρας που εγινε, αλλα και γιατι ειναι μαπα το καρπουζι - πολυς θορυβος και αυξομειωση στην ενταση και στην ταχυτητα αναπαραγωγης
- Dreamlander
Όταν ένα CD κυκλοφορήσει στην αγορά καθ' οιονδήποτε νόμιμο τρόπο, δεν διαφέρει σε επίπεδο χρήσης από τα υπόλοιπα κυκλοφορούντα CD's σε τίποτα.
Περί δικαιωμάτων δε, ας είμαστε φειδωλοί αγαπητοί μου συμφορουμίτες. Ας μην καταπιανόμαστε με αυτά σαν οι πλέον ειδικοί (για παράδειγμα αναφερόμαστε σε μία πρόσφατη τυπογραφική έκδοση και σε μια παράλληλη επανα-επανέκδοση προπολεμικών τραγουδιών σαν να πρόκειται για ένα και το αυτό πράγμα). Υπάρχουν αρμόδιοι να αποφασίσουν.
Νομίζω πως τελικά κατάφερα να ανεβάσω το ΘΑ ΠΑΡΩ ΤΟ ΝΤΟΥΦΕΚΙ ΜΟΥ. Είναι στην ουρά και συνεπώς στην διάθεση των Admins.